Street style trendek, amik uralni fogják az utcai divatot 2023-ban

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha egy módja van annak, hogy felkészüljünk mi lesz a legmenőbb az utcai viseletben, az az, ha jó alaposan megvizsgáljuk az előző divathetek street style trendjeit. Igen, nagyon fontos, és nagy hatással bír, hogy mit mutattak be a kifutókon, de olykor még fontosabb az, hogy mit történik a bemutatókon kívül. A 2023-as tavaszi kollekciókat bemutató divatheteken megjelent influenszerek bizony lefektették, hogy mi lesz az, ami igazán meghatározza az idei street style trendeket.

Vibráló trendek a párizsi divathéten
Vibráló trendek a párizsi divathéten
Fotó: IMaxTree

A street style nagyjai – legyenek azok szerkesztők, influenszerek vagy akár sztárok – a kezükben tartják az irányítást, ha a jelenlegi, vagy ránk váró vezető trendekről van szó. Jelenlétüket a divatheteken árgus szemmel figyeli az egész divatszakma, hiszen ők azok, akik szakértelmükkel, és érzékenységükkel a kifutókon bemutatott darabokat mesteri módon illesztik be az utcai öltözködésbe, és ezzel robbantják be a divatba a dizájner trendeket. Lássuk idén mi határozta meg 2023 street style trendjeit.

A hordhatóság oltárán

A tendencia, amit az elmúlt években bizonyosan észre lehet venni, a hordhatóság és időtállóság irányába halad. A nagy klasszikusok és nagy visszatérők határozzák meg most az utcai divatot, amik szezonról-szezonra kapnak egy kis csavart. A 2000-es évek cargo nadrágjai eddig soha nem ismert sikkel tudnak azonosulni, a retró hangulatot idéző magassarkú térdcsizmák pedig az elegancia egy új arcát képviselik. A mostanra már örökzöldnek számító öltönyök összeforrtak a lazasággal, a motoros dzsekik pedig egyenesen a versenypályáról hozzák a hangulatot. A színek most üdék, a fazonok pedig időtállók. Nincs új a nap alatt, csak egyre mesteribb a felhozatal. Jöjjenek is a legfontosabb street style trendek, amiktől 2023 a legstílusosabb lesz.

A tavasz zöldjei

Üdítő zöldek Párizs, Milánó és New York utcáin
Fotó: IMaxTree

Azt már tudjuk, hogy a zöldek jót tesznek az egészségünknek, de azt tudtad, hogy a zöld jótékony hatással lehet a gardróbodra is? Adj egy kis éltető energiát az öltözékednek, és borulj zöldbe, ahogy az feltűnt több influenszeren is Koppenhágától egészen New York-ig. A legnagyobb hálával Daniel Lee-nek tartozunk, aki a zöldet hódító útjára engedte a Bottega Veneta különleges árnyalatával, és ha nem is mered tetőtől-talpig magadra húzni, törd meg az alma vagy a citrusok színeivel, vagy puhítsd tovább bézs kiegészítőkkel.

A 77 éves Helen Mirren főnixként tündökölt új filmje premierjén

A 77 éves Helen Mirren főnixként tündökölt új filmje premierjén

Öltönyösök

Az öltöny most dögösebb mint valaha
Fotó: IMaxTree

Az úgynevezett jól szabottság örökzöld és kortalan, de nem árt, ha a stílus olykor kap egy kis frissítést. Az oversize zakók és bőszárú nadrágok maradtak, de érkeztek új trendek is. A nadrágok egy rövidebb, bermuda fazonja tört utat magának, és különleges kivágások is megjelentek a zakókon. Egy dolog azonban megmaradt: a tény, hogy a jól szabottság növeli a jól öltözöttségi faktort.

Feltűnő csíkok

Visszatértek a csíkok a street style trendekbe
Fotó: IMaxTree

Minden szezonnak megvan a kedvenc mintája, ami uralja a kifutókat és az utcai trendeket is. 2023 a csíkoknak adta a főszerepet, ami pedig most feltűnően felütötte a fejét, és biztosan a street style divat kedvence lesz, az a csíkos maxiruha. Visszatértek a színes csíkok, készülhetsz is velük a nyárra!

Elállt a lélegzetünk a New York-i divathét utcai szettjeitől

Elállt a lélegzetünk a New York-i divathét utcai szettjeitől

Térdig érő hódító

Az elegancia új éllovasa a divatheteken
Fotó: IMaxTree

Ha szeretnél valamit magaddal hozni 2022 trendjeiből, az legyen a térdig érő magassarkú csizma. Mindenki, igen, mindenki ezt a fazont hordja, akinek van némi hatása a street style divatra! A bokacsizmának most leáldozott, és most ne is a téllel azonosítsd ezt a darabot, a tavaszi átmeneti időszak legszexibb szettjét fogja alkotni, most miniszoknyával.

Zsebeket elő!

2023 legnagyobb visszatérője
Fotó: IMaxTree

Valami ami valaha slamposnak tűnt, most egészen új megvilágításba került. A kulcs ismertető jegyek: bézs és khaki árnyalatok, bő fazonok, és még annál is több zseb. A cargo nadrágok 2023 legnagyobb visszatérői, és nem kell megijedni tőlük. Tartsd őket minimál stílusban, egy vékony pántos szandállal és fehér atlétával nagyon messze leszel a slampos hatástól.

Dinamikus farmer

A rock and roll szellemiségében újjászületve
Fotó: IMaxTree

Emlékszel Britney és Justin ikonikus farmer pillanatára? 2023 farmer trendje épp csak egy kicsit kevesebb annál, és épp csak sokkal modernebb. A farmer élete most könnyed és lázadó, bő fazonok, extrém megoldások, és maxi szoknyák lepték el a divathetek koppenhágai, londoni és new york-i színtereit. Az új farmer a rock and roll szellemiségéről szól.

Vedd a kezedbe a színeket!

Cukorka színek London és Párizs utcáin
Fotó: IMaxTree

Újra akarod gondolni a ruhatárad az idei szezonra? Azt javasoljuk, édesítsd hát meg egy kicsit! 2023 a cukorka színek éve, ha táskákról van szó. A tote, baguette és mini táskák is mind a legédesebb árnyalatokkal fogják feldobni a hosszú tél utáni időszakot.

Jön az ÉV kollaborációja: a H&M és a Mugler 2023-as tavaszi kollekciója

Jön az ÉV kollaborációja: a H&M és a Mugler 2023-as tavaszi kollekciója

Egyenesen a verseny pályáról

A street style verseny pályáján
Fotó: IMaxTree

A klasszikus motoros bőrdzseki egy mindenki által jól ismert fazon, valószínűleg manapság már minden gardrób birtokol egyet. De mit szólsz ezekhez a valósággal technikai darabokhoz, amelyektől a divathetek környéke egy verseny pályához kezdett el hasonlítani? Idén vedd elő a benned rejlő verseny szellemet, ha motoros dzsekin gondolkodnál!

Íme a kedvcsináló darabok a legstílusosabb 2023-hoz!


Galéria

Bezárás
2023.02.25.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

glamour plusz ikon „Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)