Íme 5 különleges hazai karácsonyi ajándék, ha magyar vállalkozást támogatnál

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha egy javaslatunk lehet az idei ajándékvásárláshoz, az lenne, hogy válassz hazait, hiszen azzal gyedi, minőségi és magyar vállalkozásokat támogathatsz. Íme öt különleges hazai karácsonyi ajándék, amivel leveheted szeretted a lábáról!

Idén karácsonykor hazai tervezőtől válassz ajándékot, például egy különleges, vibráló dzsekit!
Idén karácsonykor hazai tervezőtől válassz ajándékot, például egy különleges, vibráló dzsekit!
Fotó: Daige

A személyre szabott ajándékötlethez elengedhetetlen a megajándékozott ismerete, az azonban biztos, hogy hazai karácsonyi ajándékkal nem tudunk rosszul dönteni. Legyen szó ruháról, ékszerről, táskáról, esetleg design tárgyakról, számtalan tervezővel és márkával találkozhatunk Magyarországon. Ha tőlük vásárolsz, környezettudatosabb döntést is hozol.

Időtálló és sokoldalú

Szeretjük a sokoldalú tárgyakat, így Sági Evelin szójagyertyáit is, amelyek nem csupán a meghitt hygge hangulatot hivatottak megteremteni, de később kedvenc kávés vagy teás bögréid szerepét is betöltik majd. Illatban választhatsz a teljesen natúr, a karácsonyi mámor vagy éppen a narancsvirág aromája közül. A gyertya kézzel készített kerámia bögreként éli tovább életét, ráadásul mindegyik darab teljesen egyedi. A Rahl Concept a meghitt otthont és a fenntarthatóbb életet támogatja.

Rózsaszínben a világ

Ha van valaki az életedben, akinek szüksége van egy kis színre, akkor hívd meg magaddal a Daige világába! A magyar divattervező, Tóth Melinda márkája a játékos, kalandvágyó és környezettudatos nő ruhatárát teremti meg, különleges darabjai mindig készen állnak arra, hogy feldobják a napod. Az extrém darabok mellett persze olyan klasszikusok is helyet kapnak a kollekcióiban, amelyeket az év bármely napján viselhetünk; a mi kedvencünk ez a vibráló pink dzseki.

Pink dzseki DAIGE daige.world
Fotó: Daige

Ünnepi falatok

A vegán finomságok szerelmeseinek minden évben iparkodniuk kell, ha Hearty Vegan Cakes édességre vágynak karácsonykor. Az igyekezet azonban megéri, ugyanis aki egyszer megkóstolja különleges süteményeik egyikét, sosem felejti el. A babka érthető módon közönségkedvenc, de érdemes a tortákat és süti boxokat is szemügyre venni az idei ünnepi szezonban.

Egy kocka, száz megoldás

Szekér Ákos, a MrCarter&Co. megálmodója az örök darabok híve, csak úgy, mint mi. Letisztult, geometrikus táskái a minőség és az ökotudatos szemlélet megtestesítői. A Cube kollekció darabjai megmaradt bőrökből készülnek, pántjuk variálható, így akár vállon, keresztbe vagy hátizsákként is viselhetjük. A fenntarthatóság jegyében a táskák rendelésre készülnek, de érdemes szemmel tartani a hazai karácsonyi design vásárokat, mert ott is lecsaphatunk egy-egy darabra.

A MrCarter&Co. tárkáit a márka oldalán, a mrcarterco.com oldalon tudod megrendelni.
Fotó: Mr Carter & Co

Vendégváró

Sziládi Noémi és Eichner Viktor márkája, a Kamay Ko a színek és minták burjánzása. Legfrissebb ökotudatos kollekciójuk az izraeli gasztronómiából inspirálódott. Az Aviv Dinner Party kollekcióban az ételek, vacsorák és az ehhez kötelező izraeli és mediterrán hangulat kap nagy szerepet: az együtt levés és együtt evés öröme. A témához illeszkedve a ruhadarabok mellett most tányér alátét is helyet kapott, ami sok-sok boldog közös vacsora kísérője lehet majd.

Merülj el a karácsonyi hangulatban:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője