Foglalt férfiakhoz vonzódsz? Ezek az okok állnak a háttérben

A férfiakkal és a nőkkel egyaránt megesik, hogy valaki olyanba szeretnek bele, aki más oldalán találta meg a boldogságot. Vannak, akik az érzelmeiktől vezérelve egyszerűen csak elvesztik a fejüket, de akadnak köztük olyanok is, akik tudatos vadászatba kezdenek. Hogy miért van ez? Kiderítettük!

Vajon Emily szerelme a versengésről szól, vagy valóban Gabriel személyéről?
Vajon Emily szerelme a versengésről szól, vagy valóban Gabriel személyéről?
Fotó: Profimedia

Az embert zsigerileg vonzza a tiltott gyümölcs, sokkal édesebbnek érződik, mint bármi más, ami elérhető. Elég csak Ádám és Éva történetére gondolnunk; ki tudja, talán Éva észre sem vette volna azt az almát, ha a kígyó nem mondja neki, hogy tilos megennie. Valóban érdekesebbnek és izgalmasabbnak tűnik az, ami nem lehet a miénk? Hogy sokkal vonzóbbnak találjuk a foglalt férfiakat, mint egyedülálló társaikat? És ha ez így van, milyen okok állhatnak a háttérben?

Fel akarjuk tornázni az önbizalmunkat

Sokan azért rondítanak bele egy párkapcsolatba, mert úgy érzik, ha sikerül bevenniük az adott várat, akkor tényleg nagyon tudnak valamit. Hiszen, ha el tudjuk szakítani kiszemeltünket a párjától, akkor nagyon különlegesnek és erősnek kell lennünk.

Miért vennénk meg a tehenet, ha ingyen van a tej?

Az elköteleződési probléma szintén katalizátora lehet egy-egy ilyen hódítási kísérletnek. A biztonságos kötődés hiánya, vagy éppen csak a kalandvágy többeket arra sarkall, hogy foglalt partnert válasszon maguknak, hiszen akkor nem kell felelősséget vállalni egy teljes értékű kapcsolatért. Sem dolgozni rajta, sem pedig elmélyülni benne, ellenben tökéletes kikapcsolódásra. Aki kötetlen, laza kapcsolatot és szexet keres, annak rendkívül ideális tud lenni egy ilyen viszony.

Született versengők vagyunk

Ki nagyon, ki pedig kevésbé szokott versenyezni másokkal, de a sikerről való áhítozás és a bizonyítási vágy minden emberre jellemző. Ennek egy szélsőségesebb formája valóban az, amikor már nem egy szimpla futóversenyt szeretnénk megnyerni, hanem valakinek a szíve a tét. Teljesen más az az eset, amikor megtetszik nekünk valaki, aki történetesen foglalt, viszont a gondolatainkat nem követik tettek, és más az, amikor valaki nem tud ellenállni a kihívásnak, függetlenül annak pusztító következményeitől.

„Előbb szeretek, utána szeretkezek” - Nagy a baj, ha a demiszexuálisok szexuális kisebbséget jelentenek

Az állatok is így csinálják

Nem véletlenül használják annyian a „kakasvidal” és a „cicaharc” kifejezést, ami nagyon beszédes, hiszen az állatok viselkedése alapján találták ki. Bizonyos fajok azt az ellenkező nemű példányt találják a legvonzóbbnak, amelyik már foglalt.

Beindul tőle a szexuális fantáziánk

Egy tanulmányban a férfiak 60, a nők pedig 38 százaléka ismerte el, hogy már tett kísérletet arra, hogy foglalt embert csábítson az ágyába. A férfiak sokkal kevésbé szelektálnak a szexuális partner kiválasztásakor, azaz: egy jó szexért üldözik a nőket, ha ők foglaltak, ha nem.

Egy elköteleződni képes ember iszonyúan szexi

A házasok ékes bizonyítékai annak, hogy igenis vannak olyan férfiak és nők, akiknek nem okoz problémát az elköteleződés. Ha pedig ennek bizonyítéka itt van az orrunk előtt, akkor különösen vonzónak fogjuk találni azt, aki biztonságot tud nyújtani és betartja az ígéreteit. Stabil, megbízható és a legnehezebb időkben is kitartana mellettünk - feltéve, ha nem lenne házas.

Őszintébben hatnak a becéző szavak

Ennél az esetnél szinte garantált, hogy a férfiak nem (csak) azért teszik a szépet, hogy ágyba csábíthassák a nőket, hiszen ezt a szerepet már betölti a jelenlegi párjuk. Nyilván ez is cél, de mégis azt az érzetet keltik bennünk, hogy mi vagyunk a „kiválasztottak”. Mivel szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ez a hihetetlenül vonzó férfi minket akar elcsábítani, ezért a bókjai sokkal őszintébbnek tűnnek.

Susan Winter, bestseller-író és párkapcsolati szakértő elmondta, hogy az emberek öntudatlan vágya, hogy játszadozzanak a szerelemmel, de közben megóvják magukat a lelki sérülésektől. „Az elérhetetlen partner iránti vonzalom lehetővé teszi az érzelmi utazás izgalmát anélkül, hogy az igazi intimitás veszélye fenyegetne" - magyarázza Winter. „Ez egy furcsa konstrukció, amely kielégíti azt az igényt, hogy kívánatosnak érezze magát, ugyanakkor biztonságban maradjon."

Nagy utazás a lelked körül

Lehetséges azonban, hogy nem ez az egyetlen ok, amiért olyanra dobban meg a szívünk, akire nem kéne. Dr. Benjamin Ritter, a Live for Yourself Consulting és a The Breakup Supplement alapítójának véleménye szerint a társadalomban magasabb státuszú emberekkel való közeli kapcsolat a túlélés elsődleges kulcsa. „Az, hogy vonzódunk a foglalt vagy az érzelmileg megközelíthetetlen emberekhez, a természet és a táplálkozás közötti kapcsolatnak köszönhető. Úgy érezzük, hogy ezek az emberek magasabb státuszúak, hiszen valaki más már megszerezte őket, ezért minket nem árasztanak el figyelemükkel. Szimpla túlélési ösztönről van szó.”

Itt a tudományos magyarázat, miért akarnak a férfiak több szexuális partnert, mint a nők

Bizonyos szempontból az, hogy olyasvalakit akarunk, akit nem kaphatunk meg, egyszerűen része annak, ami emberré tesz bennünket. Ez egy antropológiai jelenség, ami miatt egyáltalán nem szabad, hogy rosszul érezd magad. A szakértők azonban azt is javasolják, hogy áss mélyre a lelkedben, hogy kiderüljön: személy szerint a te esetedben honnan ered ez a vágy? „Fontos lenne feltárni, miért vonzódsz ezekhez az emberekhez. Milyen tulajdonságokkal, jellemzőkkel és viselkedési mintákkal rendelkezik ő, amik kiváltják benned ezt az érzést? Elképzelhető, hogy egy nagyon személyes kapcsolat van a vágyaid között, mint például az, hogy olyat keresel, akit elnyerhetsz, vagy egyszerűen csak az a hatalmas adrenalinbomba hajt, amit az a tudat vált ki, hogy ő sosem lehet a tiéd - mondja a szakember.

Forrás: news24.com, elitedaily.com

Olvass tovább a témában:

Ez is érdekelhet

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)