18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ismerd meg az érzéki masszázst, ami házasságokat is képes megmenteni

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Túl gyorsan ér véget a szex és nem is túl élvezetes? Esetleg szeretnéd elérni, hogy a párod jobban kívánja a szeretkezéseket? Ajánlom hozzá az érzéki masszázst! Nem csak simán csodálatos érzés, de úgy gondolom, nagyon sok házasságot megmenthet: meghosszabbíthatja a szeretkezéseket, megszüntethet erekciós problémákat, és felébresztheti a vágyat a kihűlt kapcsolatokban.

Fotó: Getty Images /Westend61

Egy barátom, Dávid nemrég mesélt nekem arról, hogy elkezdett masszázsra járni, ahol a masszőr rendre megkínozza őt. Az alapos sportmasszázs után minden alkalommal úgy ment haza, elmondása szerint túlzás nélkül, mint akit agyonvertek. Azt gondolom, ha neki ajánlaná valaki, hogy vezessék be otthon a masszázst a párkapcsolatukba, igazán gyilkos tekintettel reagálna: elég neki, ahogy a masszőre kínozza.

Dávid viszont egyáltalán nem ért a masszázsokhoz, így azt sem tudja, hogy az érzéki masszázs teljesen máshogy zajlik - és más a funkciója is. Ennek a masszázsfajtának a lényege, hogy csakis olyan érintésekben, ingerekben részesítsd a párod, ami jólesik neki. Egyáltalán nem kell hozzá semmilyen papír vagy végzettség: csak kövesd a saját intuíciód, figyeld a párod reakcióit, és adj neki annyi finom érintést, amennyit csak kedved van! Az erotikus masszázstól is különbözik, bár sokszor összemosódnak: mindkettő kényeztető és lágy, de az érzéki masszázsban nem feltétlenül van szexuális töltet. Könnyen lehet, hogy közben mindketten felizgultok és szeretnétek majd magasabb fokozatra kapcsolni, de az is lehet, hogy csak jó alaposan megszeretgetitek egymást. Azaz: ér nem szexelni az érzéki masszázs végén.

Bombabiztos forgatókönyv

A legtöbben nem részesülünk megfelelő (vagy semmilyen) szexuális nevelésben, oktatásban, képzésben. A médiából tanulunk, ami sajnos többnyire azt sugallja: a szex egyenlő a behatolással. A vagina a lényeg, oda kell eljutni, és ott kell minél hosszabb időt eltölteni. Én is ebben a tévhitben éltem hosszú éveken keresztül, és nem is ment a szex. Mivel nem voltam kellően felizgulva, de belesürgettem magam (én is és az akkori partnerem is) a behatolásba, ezért az nem is volt igazán élvezetes. Menet közben próbáltam felvenni a ritmust úgy, hogy a párom már bennem volt, és közelített az orgazmus felé. Általában nem sikerült őt utolérnem, amitől azt éreztem, nem vagyok elég jó. Minden együttlét kudarccal végződött.

A sürgetés és a kihűlt lepedő

Sok nő éppen a fentiek miatt nem kívánja a szexet. Amiatt, hogy nincs felizgulva, de „csinálni kell”, számtalan rossz élményt gyűjt be, és megtanulja, hogy a szex nem az ő gyönyöréről szól. Ezt pedig nehéz vágyni, a kapcsolat pedig szépen lassan ellaposodik. Mindeközben férfiként is gondot jelent, ha megfelelő ráhangolódás nélkül vágnak bele a behatolásba: az, hogy valakinek már van egy kis erekciója, még nem jelenti azt, hogy készen áll az aktusra. Sok esetben az erekciós problémákat, a korai vagy a késői magömlést is a gyakori idejekorán megkezdett közösülés okozza.

A 21 legfontosabb kérdés a szexről - Hányat mersz őszintén feltenni a másiknak?

A 21 legfontosabb kérdés a szexről - Hányat mersz őszintén feltenni a másiknak?

Hogyan ne legyen vége olyan gyorsan a szexnek?

Nem ritka, hogy párok úgy élik le együtt az életüket, hogy rendszeresen csupán 10-15 percig tart a teljes szexuális együttlét, amibe beleértem az első szexuális gondolattól az orgazmusig terjedő teljes időt. Persze nincs gond a gyors menetekkel, de ha valaki szeretne hosszabban elmerülni a közösen átélt gyönyörökben, az érzéki masszázs jolly joker lehet számukra! Megvan az az előnye is, hogy megtanít jobban befogadni és „kezelni” a gyönyört, és ezáltal hosszabban benne tudtok maradni a behatolásban is: mindezt azon az „áron", hogy már előtte is csupa-csupa édes kényeztetést éltek át együtt.

Hogyan láss neki?

Kezdjétek el egymást simogatni! Ne a jól megszokott nyakharapdálással, mellmasszírozással és péniszmarkolászásással indítsatok, hanem lágy, kényeztető simogatással, masszázzsal. Ne szimultán cirógassátok egymást: legyen eleinte az egyikőtök az adó, a másik a befogadó, aztán csere. Így teljesen ellazulhat a masszázst kapó fél, és átadhatja magát az élvezeteknek. Íme néhány trükk, hogyan tehetitek még élvezetesebbé:

  1. Ne egy konkrét útmutatót próbálj követni: többet érsz azzal, ha a másik visszajelzéseit, reakcióit követed!
  2. Átmasszírozhatod finoman a beállt izmait is, vagy egyszerűen csak simogathatod, cirógathatod őt.
  3. Az érzékek felébresztéséhez és kiélesítéséhez használhatsz tárgyakat is: tollat, szőrmét, jégkockát, vagy akár valamit, ami karmol.
  4. Használhatod a teljes tenyered, vagy apró „csókokat” lehelhetsz a bőrére az ujjhegyeiddel. 
  5. Megmarkolhatod, vagy alig észrevehetően cirógathatod.
  6. Bevetheted a kezeden túl az ajkaidat, vagy akár a nemi szervedet is! Én például imádom, amikor egy ilyen érzéki masszázs közben „véletlen” hozzám ér a párom pénisze. Akkor is nagyon érzéki élményt nyújt ez, ha nincs erekciója!

„Míg az egyik szerelmem éjszakázott, a másikkal szeretkeztem" - Így működik a poliamorok szexuális élete

„Míg az egyik szerelmem éjszakázott, a másikkal szeretkeztem" - Így működik a poliamorok szexuális élete

Ne legyen kötelező a szex az érzéki masszázs után!

Mielőtt belevágtok, érdemes tisztázni, hogy ezt most előjátéknak szánjátok-e, vagy szexmentes kényeztetésnek. Persze az is lehet, hogy menet közben meggondoljátok magatokat. Ami fontos: nem jó úgy a másik keze alá feküdni, hogy tudod: ezt most azért csinálja, hogy „végre felizgulj, mert amúgy nem lehetne veled szexelni”.

Szerintem az a jó, ha az érzéki masszázs egyetlen célja az, hogy jól érezzétek magatokat közben. Ha bármelyik fél közben azon kattog, hogy „Baj lesz, ha nem tudok felizgulni, mert szeretkezni akar és így nem tudom azt megadni neki.”, vagy „Persze, mert neki csak arra kellek! Amúgy nem akarna nekem örömet okozni, ha nem lesz belőle szex!”, annak nem lesz jó vége.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

Beszéljünk őszintén a szexről:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Skorpió csillagjegy bosszúja a leggyilkosabb, ezzel a 6 dologgal azonban kivédheted

A Skorpió csillagjegy bosszúja a leggyilkosabb, ezzel a 6 dologgal azonban kivédheted

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)