18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Klisé, nem klisé, nem csak a 20 éveseké a világ – 60 pluszosan is ugyanúgy lehet fantasztikus szexuális élete bármelyik nőnek, de ehhez érdemes megtanulni együttműködni a menopauza következtében átalakuló testünkkel. Ha ez most még nem érint, akkor is érdemes felkészülni rá!

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz
Fotó: Profimedia

Lehet, most még távolinak tűnik, de egyszer (remélhetőleg) te is el fogsz jutni a menopauzáig, és jobb, ha nem érnek váratlanul a testedben tapasztalt átalakulások, amik a szerelmeskedéseitekre is hatással lesznek. Ha pedig már nem menstruálsz, pláne hasznosak lehetnek számodra a szex tippjeim, hiszen a menzesz megszűnésével is lehet fantasztikus szexuális életed, csak nem mindegy, hogy állsz neki.

HIRDETÉS

Egyszer megismerkedtem egy csodálatos hölggyel, aki „változó kor szakértő” volt: nőket kísért végig ezen a testi-lelki átalakuláson, a fiatalság, a termékenység elbúcsúztatásán és az új működéssel való megbarátkozáson. Még nagyon távoli volt számomra akkor a téma, de őszintén lenyűgözött, hogy ezt a szakterületet választotta magának, hiszen mivel akkora tabu és szégyenérzet övezi ezt a témát is, nagy szükség van a hozzá hasonló segítők támogatására. Azóta érdekel engem is ez a téma, és vágyom arra, hogy tudjam szeretni majd az öregedést is.

A jó szex minden korban jár a nőknek!

A menopauza beálltával, a termékenység elmúlásával sok nő érzi azt, hogy innentől már megszűnik igazi nő lenni. Egyre ráncosodik és vékonyodik a bőre, kevésbé érzi már vonzónak, szépnek magát és gondolja azt, hogy így már nem kívánatos. A kultúránk azt közvetíti, hogy a szex a szépek és fiatalok privilégiuma. Az, aki nem érzi tökéletesnek az alakját, szorong megmutatni a testét, a szerelmeskedéskor se felszabadult. Pedig a teltebb, narancsbőrös, vagy épp extrém vékony nőknek ugyanúgy jár a gyönyör és ugyanúgy képes a teste az élvezetek befogadására. Sőt, a kéjes pillanatok még meg is szépítenek, az orgazmus ragyogóbbá tesz!

Emlékszem, sokáig el sem tudtam képzelni, hogy az „öregeknek” is lehet nemi életük. Megrázó belegondolni, mennyire sokak fejében él az a kép, hogy az idős test „gusztustalan”. Pedig nem az, csak más. A ráncok is épp úgy lehetnének a szépségideál részei, csak marketing kérdése az egész. Irreális hát azt gondolni, hogy nekik ne járna a gyönyör.

Egy kapcsolatban ekkor összehangolt egy pár libidója, és soha többé

Egy kapcsolatban ekkor összehangolt egy pár libidója, és soha többé

Milyen változásokra számítsunk a szex terén?

Alacsonyabb libidó: A hormonális változások a legtöbb nőnél csökkenő libidót eredményeznek, de ez még nem jelenti azt, hogy nem tudnak eljutni az orgazmusig, ne szeretnék a szexet, ne igényelnék a gyengédséget! A többségnél segít ebben a hosszabb előjáték, az érzékiség fokozása, ami egyébként fiataloknak is hasznára válhat, hisz annyira fincsi és élvezetesebbé teszi a szexet. Sok (fiatalabb) nő egyébként többnyire sem kívánja meg spontán a szexet, hanem inkább akkor ébred fel a vágya, amikor már elkezdték simogatni egymást a párjával. Az előjáték hozza meg a kedvüket, és ez teljesen normális így. Idősebb korban pedig ugyanígy normális működésnek számít az, ha valaki nem spontán akarja rávetni magát a párjára!

Csökkenő nedvesedés: A hormonális változások másik velejárója az is, hogy már nem úgy nedvesedik a hüvelyed, mint korábban. Ez szerencsére egy nagyon könnyen orvosolható dolog: elég kikísérleteznetek, melyik síkosító válik be számotokra a legjobban és a szexuális életetek alapkellékévé tenni azt. A síkosító használatában semmi ciki nincs, egy csodálatos dolog. Nekem a sima kókusz-olaj a kedvencem. Nagyon gyakran szoktam kérni a párom, hogy kenjen be vele (általában ő van felül, ő mozdul érte könnyebben). Sokkal élvezetesebb vele a szex!

Vékonyodó hüvelyfal: Ahogy az idősek bőre is vékonyodik, ugyanúgy bekövetkezik ez a hüvelyben is. Sérülékenyebbé válik a hámréteg, a mikrosérülések pedig a fertőzések melegágyai. Ettől még nem kell óvakodni a szextől, csupán egy dologra fontos figyelni: óvatosabban kell csinálni! Mindig legyen szépen levágva a párod körme és a behatolásnál is a lassabb mozdulatokat preferáljátok a durvulás helyett.

Hogyan lehet jó a szex menopauza után is?

A legfontosabb, hogy több érzékiséget építsetek bele a szexuális életetekbe! Több cirógatás, masszázs, csókolózás, ujjal való kényeztetés! A játékszerek is a segítségetekre lehetnek! Viszont, ahogy öregszik a test, úgy egyre kevésbé képes a korábbi akrobatikusabb szexpozíciókra. Csökken az erőnlét, fájósabb a derék, a térd, a csípő. Fontos, hogy ilyenkor ne ragaszkodjunk ahhoz, ahogy fiatalabb korunkban szeretkeztünk – találjuk meg azokat a módokat, amit kényelmesen tudunk művelni, hiszen a szex nem a teljesítményről, nem a fiatalságunk bizonyításáról kell, hogy szóljon, hanem a gyönyörről. Ez nem egy sportverseny. Milyen pózok működhetnek?

Az oldalt fekvős, kiskifli-nagykifli póz mindkét felet kíméli, ráadásul nagyon élvezetes. Én kimondottan imádom, hogy ilyenkor össze tudom zárni a lábaimat, és rá tudom szorítani a hüvelyem a párom falloszára. Új kedvenccé válhat az is, amikor a hölgy lecsúszik az ágy szélére, a párja pedig állva hatol belé.

Miben más érzés?

Az, hogy már nem úgy bírjuk, ahogy korábban, nem jelenti azt, hogy kevésbé lennénk már értékesebb emberek. Sőt, szerintem igazán menő az, ha valakit élete végéig elkísér a szexuális extázis. Te nem olyan nagymamivá szeretnél válni, akinek csillognak a szemei, és akihez izgatottan fordulnak tanácsokért kamaszodó unokái, mert tudják, hogy te aztán tudod, hogy lehet jól élni? Keresd hát a módokat, hogyan maradhat élvezetes a szexuális életed, és fogadd el, sőt, szeresd a változást! Ahogy nem volt ciki letenni a Baribe babázást tizenévesen, úgy később is ér változni, és más dolgokat szeretni, még az ágyban is!

A pénisz is öregszik, méghozzá így

A pénisz is öregszik, méghozzá így

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Éld meg a vágyaidat MOST:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Egy szájról olvasó szakember megfejtette Lajos herceg és Katalin hercegné beszélgetését

Egy szájról olvasó szakember megfejtette Lajos herceg és Katalin hercegné beszélgetését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)