18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Így nyerd vissza a szexuális étvágyadat

2018.április.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A libidó nem állandó dolog, ezt jól tudjuk, vannak időszakok, amikor telhetetlennek érzed magad, máskor meg gondolni se bírsz a szexre. Bizonyos mértékig ez az ingadozás teljesen normális, de hosszú távon egészen biztos nem tesz jót, ha egyáltalán nem kívánod a hancúrozást.

Korábban írtunk róla, hogy miért is lenne fontos az egészséged szempontjából a szex, felesleges is részletezni, hiszen az orgazmus jótékony hatásait akár napestig sorolhatnánk. Ugyanakkor a párkapcsolatodnak is nagyon rosszat tesz, ha hosszú időn keresztül kedvetlen vagy az ágyban, és érezhetően nem vágysz a testiségre.

Tudjuk, hogy a libidó csökkenésének hátterében elképesztően sok dolog állhat, a szexuális vágyat azonban sokkal könnyebb visszaszerezni, ha kicsit odafigyelsz magadra. Ismerd fel magadon a jeleket és tegyél ellene, hogy ha a szexuális érdektelenség eluralkodna rajtad, mert te leszel a leghálásabb magadnak, ha újra szexéhes leszel. Mit kell tenned?

Aludd ki magad

Meglepően hangzik? Gondolj bele, dolgozol, suliba kell menned, foglalkozni kell a háztartással, bevásárlás, szórakozás, találkozók, az egész napod zsúfolt, állandóan fáradt vagy. Ebben az állapotban a napi teendőket sem könnyű végigcsinálni, este pedig ahelyett, hogy a hancúrozáson járna az eszed, örülsz, ha végre beájulhatsz az ágyba. A reggeli szex szóba se jöhet, hiszen már amúgy is késésben vagytok.

Nem nehéz kitalálni, hogy az együttléteket a legkönnyebb elnapolni, mert mire odaérnétek, addigra már amúgy is hullafáradtak vagytok, már pedig a szexhez kell energia. Rendszert kell vinned az életedbe, és az első számú prioritás legyen a kellő mennyiségű alvás, hogy kipihent legyél. Minden más csak ezután jön. Több felmérés is igazolja egyébként, hogy azok a párok szeretkeznek a legtöbbet, akik valóban odafigyelnek rá, hogy kialudják magukat. Minél pihentebb vagy, annál jobban kívánod a szexet. Legyen napi rutinod, feküdj le azonos időben, és kelj fel ugyanakkor, ez nem csak a szeretkezésre, de az egészségedre és közérzetedre is jó hatással lesz.

Sportolj

Fentebb is említettük, a szexhez bizony kell energia, de mi van, ha neked amúgy sincs? Hát, éppen ezért lenne fontos, hogy sportolj és mozogj. Nem kell konditeremben izzadnod, elég az is, ha hetente pár nap kiadós sétákat teszel, ezzel megdolgozod az izmaidat, és serkented a véráramlást a testedben, ezek pedig mind-mind hozzájárulnak, hogy a libidód helyre billenjen.

A szex persze remek zsírégető testedzés, de ha a kezdő energiád sincs meg, akkor nekilátni se egyszerű. A mozgás mentálisan is és egészségileg jót tesz neked, és ráadásul pozitívan hat a szexuális vágyadra is, a háromból már az utóbbiért is megéri felhúzni a tréningcuccot.

Kalandra fel!

A kapcsolat kezdetén még minden új a másikban, minden nap egy meglepetés. A felfedezés izgalma, az újdonság növeli a szexuális érdeklődést is. Amikor azonban már évek óta együtt vagytok, pontosan ismeritek egymást, és néha talán úgy érzitek, a másik már aligha okozhat meglepetést, ez kicsit aláássa a vágyat is. Nem szabad beszűkülnöd, fontos, hogy keressetek új közös élményeket, és itt nem kell feltétlenül nagyon extrém dolgokra gondolni. Egy főzőiskola, a közös kertészkedés, barkácsolás, vagy csak az utazás, vagy a még annyira unalmasnak tűnő közös séták is visszahozzák azt az érzést, ami a kezdet kezdetén megvolt. Menjetek el egyik héten közösen reggelizni, vagy túrázzatok a másikon, a harmadikon pedig szervezzetek bowling-estét magatoknak. Az ilyen apróságok erősítik a kapcsolatotokat, segítenek, hogy újra felfedezzétek egymás reakcióit új helyzetekben. Ez nagyon jót fog tenni a libidótoknak is.

Kapcsolj ki

Sokunkat nem a kialvatlanság, vagy az energia hiánya gátol bármiben, hanem az, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk kikapcsolni. Az embert manapság napközben rengeteg impulzus éri, az okostelefonunktól alig bírunk elszakadni. Egyre több információ zúdul ránk, és úgy érezzük egyre több a tennivalónk, sose lehet kikapcsolni. A fejed mindig tele van mindenfélével, hogyan tudnál ráhangolódni a másikra? Vagy megtalálni a szunnyadó vadmacskát magadban? Meg kell tanulnod kitisztítani a fejed. Hasznos lenne, ha a nap egy adott pontján egyszerűen kikapcsolnád a telefonod, és kitalálnál egy módszert, amivel a nap rengeteg információját kitisztítanád a fejedből. A zenehallgatás, a felnőttszínező, vagy valami olyan elfoglaltság, amihez koncentrálnod kell, el tudja feledtetni a napi káoszt, és készen állhatsz arra, hogy a testi örömökre koncentrálj.

Nevess magadon

Ha hosszú ideje küzd valaki a vágynélküliséggel, akkor könnyen görcsössé válhat attól, hogy újra intimhelyzetben keveredjen. Az emberek többsége sajnos egyébként is hajlamos a szexet valami teljesítménytúrának felfogni. Nos, a helyzet ezzel szemben inkább az, hogy a szex nem profi sport, nem kell legyőzni a másikat, a lényeg, hogy mindként fél jól érezze magát közben, hogy jól szórakozzanak.

Miért ne lehetne a szex során nevetni? A humor, a nevetés amúgy is jobb afrodiziákum, mint a bizonyítási kényszer. Szóval, ha szeretnéd újra megtalálni az élvezetet az ágyban, akkor miért ne próbálnád ki, hogy játékosan, humorosan állsz hozzá? Ki lehet találni pajkos játékokat, de ha nem érzed elég fantáziadúsnak, egy csomó pikáns társasjáték is rendelkezésetekre áll, amit bármikor be tudtok szerezni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Ezen a streaming csatornán tudod megnézni a kedvenc karácsonyi filmjeidet

Ezen a streaming csatornán tudod megnézni a kedvenc karácsonyi filmjeidet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)