18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Unalmas a szex, de nem mersz róla beszélni? 5 módszer, amitől nagyot szól majd

Néhány év elteltével akármilyen szexi is a párod, akármilyen erős is a kapcsolat köztetek, a jól megszokott orál, majd középhosszú behatolás a szokásos pózok valamelyikében szinte biztos, hogy unalmassá válik, akármennyire is imádtátok azt eleinte. Ha boldogan szeretnétek élni, míg a halál el nem választ, a párkapcsolaton belül a szexuális viszonyotok karbantartásáért is érdemes tenni.

Unalmas a szex, de nem mersz róla beszélni? 5 módszer, amitől nagyot szól majd
Fotó: Getty Images /Archive Photos / Stringer

Egyes magazinok cikkeiből úgy tűnhet, ha nem próbáltok ki új szexpózokat, akkor nem is lehet értékes a szexuális életetek. Nekem legalábbis sokáig az volt a benyomásom, hogy a szexpóz-tippeken túl más támpontot nem is kapok ahhoz, hogy a szexuális életem jobb legyen, pedig nagy szükségem lett volna a segítségre. Tudtam, hogy nem egy új típusú kutyapóz az, ami megmenti a kapcsolatom. De akkor mégis mi?

A jó viszony, a szeretet még nem elég ahhoz, hogy egy párnak hosszú távon is jó legyen a szexuális élete. Azok, akik 20 év után is ugyanúgy érnek egymáshoz, mint a kapcsolatuk első évében, nagy valószínűséggel szembesülhetnek azzal a problémával, hogy már egyre kevésbé van kedvük összebújni. Ennek nem az az oka, hogy már nem szeretik egymást, vagy ne tartanák vonzónak, szexinek, csodálatosnak a másikat, hanem egyszerűen az, hogy unalmas mindig ugyanazt csinálni. Amikor a szex már nem olyan izgalmas, könnyen lehet, hogy a vonzóbb lesz letudni a vasalást, mint összebújni.

Könnyebben választjuk az újdonságot

Nem csak a házimunka lehet a szex vetélytársa, hanem akár a kedvenc sorozatotok is. Miért? Többek között azért, mert az utóbbi nem igényel erőfeszítést: csak elindítod a lejátszót, és már jó is. Ráadásul a film tele lesz izgalommal, új, meglepő jelenetekkel, váratlan fordulatokkal. A szex ugyanabban a pózban ugyanazzal a partnerrel 20 év után már érthető módon nem olyan vonzó, mint a Netflix. Vajon hány pár napolhatja el a szerelmeskedést azért, mert már unja, ami a paplan alatt történik? Persze nem kell eljutni a 20 éves jubileumig ahhoz, hogy valamit megunjunk: néhány év után is beállhat ugyanez az állapot.

Nem érdemes abba az illúzióba ringatnod magad, hogy azzal a személlyel, akivel hosszú távon tervezel, fenntartható lesz ugyanaz a típusú szex, mint a kapcsolatotok elején. Ezen a téren sem igaz a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”. A kapcsolatért a szex terén is meg kell dolgozni.

„Katasztrófa volt a szexuális életünk, mégis hozzámentem"

Hogyan újítsátok fel a szexuális életeteket?

A legtöbb pár ilyenkor a nyitásra gondol. Logikus következtetésnek tűnhet: ha a kapcsolatunk elején jól működött a szex, aztán egyre unalmasabbá vált, akkor egy új szereplő bevonása meghozhatja ezt a hatást. A legtöbb párnál már az ötlet felvetése is konfliktust szül, mivel a másik fél nem akar még valakit közel engedni sem a párjához, sem saját magához. Sőt, azok közül, akik ilyesmiről fantáziálnak, végül gyakran kiderül, hogy bizony sem ők, sem a kapcsolat nem állt készen a nyitásra. A jó hírem az, hogy nem ez az egyetlen módja a megújulásnak: számtalan monogámia-barát megoldás létezik.

Erotikus történetek újratöltve

Egy hölgy kliensem számára nagyon bevált az, hogy erotikus történeteket kezdtek el mesélni egymásnak a párjával. Nagyon felturbózta a vágyát az, hogy ilyeneket találhat ki, vagy hallhatja ezeket a szexi gondolatokat a párjától. Persze, ha nem érzitek magatokat ilyen kreatívnak, megtehetitek azt is, hogy olyan sztorit választotok, amit valaki más írt meg.

Miért jobb ez, mint a pornó? Ahogy a gyereknek is jót tesz, ha nem készen kapott képeket tesznek elé mesefilm formájában, úgy a párkapcsolatotoknak is jót tesz, ha a saját fantáziátok színezi ki a történetet ahelyett, hogy teljes képernyős nemi szervek töltenék ki az agyatokat.

Adjatok egymásnak erotikus masszázst!

Mi lenne, ha ezúttal pajkosan ráparancsolnál a párodra, hogy most nem csinálhat semmit, mozdulatlanul kell feküdnie, amíg te eljátszadozol a testén? Indíts egy érzéki masszázzsal, amivel felkorbácsolod a vágyait. Lehetséges, hogy eddig szunnyadó erogén zónáit ébresztheted így fel, aminek a létezéséről sem tudott, mert mindig a nemi szervek voltak fókuszban. Számomra egy ilyen masszázs során derült ki, hogy elképesztő gyönyöröket tartogat a hátam egy bizonyos pontja!

Próbáljátok ki a popsi kényeztetését!

Direkt nem írtam anális szexet, mert nem csak a behatolás létezik ezen a térfélen sem. A hátsó kapuval számtalan módon el lehet játszadozni. Olvasd el hozzá ezt a korábbi cikkemet! Egy kisujj a végbélnyílásnál az orális szexet, vagy a pénisz-vagina behatolást is újabb dimenziókba repítheti!

Harminc percig kerüljétek a nemiszerveket!

Kipróbálhatjátok a következő játékot: mi lenne, ha a szeretkezés első 30 percében sem szájjal, sem kézzel nem érinthetnétek egymás nemiszervét? Természetesen a behatolás sem ér. Azért találtam ki ezt a játékot, hogy felébressze a kreativitásotokat: vajon mi mást tudtok csinálni? Milyen testtájakkal tudtok még eljátszani? Vagy hogyan tudtok „csalni”, hogy mégis kényeztetni tudjátok a másik nemiszervét, csak épp nem a szokott módon?

Sokan vágyunk rá, de kevesen lépjük meg - Mi vezet egy édeshármashoz?

Súgásképp néhány tipp: cirógathatod puha tollal vagy plüssel az érzékeny testtájait, amit felválhat valami érdesebb tárgy. Eljátszhatsz szájjal a vállán hosszú perceken keresztül. Előkerülhet a tejszínhab, a jégkocka és még sorolhatnánk. Nekem nagy kedvencem, amikor a párom úgy ad „masszázst”, hogy a testem legkülönbözőbb pontjait nem a kezével, hanem a falloszával érinti meg.

Önkielégítés egymás előtt

Az egyik legintimebb dolog az, amikor megosztod a pároddal, hogyan szoktad kényeztetni magadat. Mindened felfeded előtte: a tested, a módszereid, az izgalmi állapotod. Behatolás közben nem tud ilyen alaposan szemügyre venni, hiszen akkor ő is benne úszik a gyönyörben, ha viszont engeded, hogy végig nézze, ahogy önkielégítesz, azzal egy újabb szinten vetkőzhetsz le előtte. Ez nem csak elképesztő szexi lehet számára (vagy akár számodra is), de mellette sokat tanulhat a testedről is, és lehet, új fogásokat les el tőled!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Ideje normalizálni, hogy nyíltan beszélni a szexről teljesen rendben van:

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói