18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

Mit gondol a párterapeuta a frigiditásról, a korai magömlésről és a merevedési zavarokról? Milyen tanácsot ad a képzőművész, aki gyakran saját testét használja a képein? A tantrikus masszázs valóban egy elementáris élmény? Hozzáértőknek tettük fel a kérdést: mitől lehet még jobb a szexuális életünk? Jöjjenek hát a profik tanácsai!

Nem kell rögtön kétségbeesni, ha kicsit ellaposodott a kapcsolatotok, hiszen lehetőségek tárháza áll előttetek, ha szeretnétek feldobni a szexuális életeteket
Nem kell rögtön kétségbeesni, ha kicsit ellaposodott a kapcsolatotok, hiszen lehetőségek tárháza áll előttetek, ha szeretnétek feldobni a szexuális életeteket
Fotó: Westend61/Getty Images

Az élet szinte minden területén megjelenik az erotika valamilyen módon - legyen az művészet, mozgásforma vagy éppen pszichológia. Ez azért jó hír, mert megannyi mankó van, amelyekre támaszkodhatunk, ha a párunkkal elakadnánk a szex útvesztőjében. Táncossal, tantraoktatóval, intimtorna-trénerrel, pszichológus szakemberrel, szexshop üzletvezető-helyettessel és képzőművésszel beszélgettünk arról, hogy miként lehetnek még izgalmasabbak és élvezetesebbek a hálószobában töltött órák.

Ne vesd el a szokatlan ötleteket!

Az Intim Centrum szexshop üzletvezető-helyettese, Tóni szerint fiúk-lányok vegyesen látogatják a szexuális játékszereket, segédeszközöket, fehérneműt árusító üzletet. Tóni egy ritkább „segédeszközre” külön felhívja a figyelmünket: „Ötletes és kreatívan használható ajándék a Sex Hunting és az Extázis elnevezésű társasjáték. Ezeket kettőtől tizenkét főig lehet játszani, és alapvetően hasonlóak a hétköznapi társasjátékokhoz: dobni kell, lépni, kártyát húzni és így tovább. Ezeket természetesen olyan pároknak ajánljuk, akik már egy ideje intim kapcsolatban vannak, de játékos keretek között szeretnék a szexuális életüket kicsit fellendíteni." Tóni megemlíti, hogy például a csiklóizgatós forgó vibrátor szintén komoly szerephez juthat az ágyban – és nem csak egyedülálló hölgyeknek ajánlják. A férfiak potencianövelő tablettákat találhatnak a maguk számára, és síkosítót is itt érdemes vásárolni, mert sokan úgy érzik, hogy a „gyógyszertárban ciki kérni" - mondja az üzletvezető-helyettes. A lényeg, hogy ne vesd el ezeket az ötleteket - még ha elsőre szokatlannak is tűnnek -, hiszen sohasem tudhatod, mi visz új színt egy esetleg túlságosan megszokottá vált kapcsolatba. A szexuális életedre pedig még a legfurcsábbnak ható erotikus játékszer is jobb hatással van, mint a hűtlenség.

Hamar érezni fogjuk a pozitív változást

Bartus Margaréta intimtorna-tréner volt segítségünkre ebben a témában. A nálunk is széles körben ismert és elismert Kriston Intim Torna a medence védelmét szolgáló program nők, férfiak és gyerekek számára. A női intimtorna az egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett, többek között a menstruáció kellemetlen tüneteit is csökkentheti, illetve javítja a vizelettartási problémákat – így örömtelibb szexuális életet biztosít. Mivel a gáttájék izmai a szexualitásban is fontos szerepet játszanak, a torna hozzásegít a szexuális kultúra fejlesztéséhez is. A tréner hangsúlyozza, hogy az intimtorna kifejezetten feszesebbé teszi a hüvely izmait, javítja a vérellátását és fejleszti az orgazmuskészséget is, ugyanakkor a férfi is jobban érzi a hüvely szorítását behatoláskor. „A Kriston intimtorna egyedi módszer, melyet érdemes szakember vezetésével elsajátítani. Amennyiben az ember szakértői tanács nélkül csak szorítgatja a záróizmait, semmilyen eredményt nem ér el. Többféle irányban és erősséggel, valamint kombináltan történnek a gyakorlatok – mindig a személyre szabott problémánkra koncentrálva. A tízhetes tanfolyam alatt a nők megtanulják a napi kétszer elvégzendő gyakorlatokat: reggel az egy-két perces bemelegítést, majd este a hosszabb, 5-10 perces gyakorlatsort. Mindennapos gyakorlással már tíz hét után érezhető a pozitív változás.”

Tantrikus erogén masszázs – Káma marga gyakorlat

Tatár Anikó tantraoktató avat be minket a tantrikus örömszerzés titkaiba: „A testet serkentő és a lelket tápláló erogénzónák a káma marmák. Ezek mind csakrák és alcsakrák. A masszázs során ezeket a káma marmákat simogatjuk, kenegetjük illatos olajokkal és csókolgatjuk, míg végül az egész test összefüggő erogén zónává nem válik." Mint mondja, az egyes erogén zónákat hagyományosan először kézzel simogatjuk, majd szájjal meleg levegőt fújunk rájuk, végül nyelvvel serkentjük. A leghatékonyabb az, ha a másodlagos zónával kezdjük, aztán az elsődleges zónával folytatjuk, végül pedig a harmadlagos zónára megyünk. Amikor már minden zónát éberré tettünk, kedvünkre kalandozhatunk a zónák között partnerünk testén. A nőknél a test bal oldala, míg a férfiaknál a jobb oldal az érzékenyebb. Íme a gyakorlatok részletes leírása!

Az önkielégítésnek van egy plusz pozitív hatása, de csak kevesen beszélnek róla

Elsődleges szint

1. Ajkak: nyelvek és ajkak találkozása.

2. Mellek, mellbimbók: a mellbimbók lelki energiát sugároznak, és „belélegzik az energiát”, amellyel a szívcsakrát táplálják. Stimulálásuk megnyitja a harmadik szemet.

3. Nemi szervek: a nőknél a csikló, a férfiaknál a pénisz csúcsa a kulcs a vegetatív idegrendszerhez.

Másodlagos szint

1. Fülkagylók: az első csakrát serkentik. Először a bal fülkagylóval kezdjük és csak utána térjünk át a jobb fülkagylóra. A bizsergés közvetlenül a méhbe terjed át.

2. Nyakszirt: a torokcsakrát és a Szusumnát nyitja meg.

3. Keresztcsonti-ágyéktáji csomópont: a simogatás az első két csakrát nyitja meg és reflexeket vált ki a nemi szervekben.

4. Glutális hajlat (ahol a comb a csípőhöz/medencéhez kapcsolódik): az első csakrát nyitja meg.

5. A combok belső felülete: finom, a nemi szerveket is érintő simogatással a második csakrát nyitja meg.

6. Térdhát: a térdcsakrát stimulálja.

Harmadlagos szint

(Ezek általában alvó pontok addig, amíg az első/második zóna aktívvá nem válik)

1. A kisujj oldala: a gyengéd simogatás bizsergető érzést kelt a gerincben.

2. Tenyér: a körkörös mozdulatokra reagál érzékenyen.

3. Köldök: gyengéd, óramutató járásával egyező mozdulatokkal simogassuk.

4. Végbélnyílás: közvetlen kapcsolatban áll az első csakrával. Különleges gyönyört vált ki.

5. Orrlyuk: a nyomás, harapás és nyalogatás bizsergető érzést vált ki.

6. Fül-nyílás: ha erőteljesen a fülbe fújunk, megtörhető a transzállapot.

7. Talp.

8. A láb nagyujja: szopogatása orgazmust válthat ki.

„Az önbizalomhoz önszeretet kell”

Baglyas Erika képzőművész segített nekünk átkeretezni a dolgokat. „A test, lélek, szellem háromszögéből nem lehet kilépni, mert mind egy, és állandó párbeszédben vannak egymással" - mondja Erika, aki gyakran választ erotikus témát. „Mégis előszeretettel emeljük ki ebből egyiket-másikat, hogy működésünknek legalább egy részét megértsük" - hangsúlyozza a képzőművész. Akkor látok szépnek egy testet, ha az egységben van a benne lévő emberrel, ha nem akar más lenni kívül, mint amilyen belül. Intim helyzetekben is úgy szép az ember, ha természetes. Ezekben a pillanatokban végképp nem érdemes másmilyennek mutatni magunkat, mint amilyenek vagyunk."

Egyszer-egyszer megadatik az életben, hogy lemeztelenedik az ember a másik előtt - s nem pusztán fizikai értelemben. Ez a ritka pillanatok egyike.

A szexualitásunkról beszélni nem tabu!

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus elmondja nekünk, hogy praxison belül a leggyakoribb problémák, amelyekkel találkozik: férfiak részéről a korai magömlés és a merevedési zavar, a nőknél pedig a vágycsökkenés. „Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a párok képesek legyenek őszintén beszélni a szexualitásukról - a legapróbb részletekig. Ebben egy terapeuta segíthet, hiszen tudja, hogyan nyissa meg még a félénk és szégyellős embereket is. A beszélgetés mellett házi feladatokat is kapnak a párok, és gyakran előfordul, hogy megkérjük őket, szüntessék be a szeretkezést a terápia időtartama alatt; addig pedig speciális feladatokat jelölünk ki számukra. A szakember megoszt egy olyan esetet is, amikor az egyik párterápia során a férfi ki szerette volna nyomozni, hogy a nő frigid-e. Egy hónap alatt a feladatok segítségével ráébredtek, hogy a férfinak türelmesebbnek kell lennie és nem szabad erőltetnie az együttlétet, így lassan a nő is megnyílhatott, kezdeményezővé vált és egyre inkább érezni kezdte, hogy az együttlét róla is ugyanannyira szól, mint partneréről. „A férj, ahelyett, hogy követelőzött volna, szorgalmasan jegyzetelt, figyelt rá, hogy mi a jó a feleségének és mi nem. A férfiak merevedési problémáit könnyebb megoldani, feltéve, ha nem nagyon mély pszichikai okai vannak, ahhoz ugyanis, hogy kikerüljenek az ördögi körből, sokszor elég egy-egy pozitív élmény.

Gyimesi Andrea arról is szót ejt, hogy miként zajlik egy-egy ilyen alkalom: „Gyakorlati, praktikus tanácsokkal szoktunk kezdeni, például, hogy miként változtassák meg a környezetet, a pózt. Korai magömlésnél jó taktika lehet, hogy a partnerek egymás után kétszer szeretkeznek, ilyenkor második alkalommal már nem jellemző, hogy előfordul a korai magömlés. Jó hasznát vehetik ilyenkor a párok a speciálisan erre a célra kifejlesztett krémeknek és érzéstelenítős óvszereknek is. Akkor ajánlom a terápiát, ha a párok valóban komoly problémával küzdenek, és maguktól nem jutottak sehová a megoldásban, hiszen egyébként annyi mindennel szemben veszik fel a harcot külső segítség nélkül is.”

„Imádom nézni, ahogy a párom művaginával kényezteti magát" - Így lesz a maszturbátor konkurenciából barát

Tánc a testi-lelki egyensúlyért

Az orientális tánc a világ egyik legrégibb, csaknem változatlan formában fennmaradt tánca. Egy improvizatív, szabad mozgásforma. Ezen okok, no meg a termékenységhez fűződő ősi, szoros kapcsolata miatt kaphat helyet a női szexualitásról való beszédben. „Régen a nők főként önmagukért, egészségük megőrzése érdekében művelték a hastáncot" - kezdi Ordódy Luca táncos és hastáncoktató. „Amikor menstruáltak, pár napra elvonultak a világ elől – tornáztak, táncoltak, rajzoltak, vagyis sokféle kreatív tevékenységet végeztek. Ilyenformán le tudták adni a fölös energiáikat, a feszültséget. Ha abból indulunk ki, hogy minden fizikális betegség lelki eredetű, akkor a hastánc kifejezetten alkalmas a testi-lelki egyensúly karbantartására. Alaposan megmozgatja valamennyi női szervünket, amelyek ezáltal jobban is működnek, sőt, az esetleges hormonális problémákat is rendezi."

Luca hangsúlyozza, hogy a hastánc nemcsak az egészség, hanem a párkapcsolat terén is komoly szerepet kaphat. Ezek a mozdulatok – ennyiben egyébként hasonlít az intim tornára, amely szintén elsődlegesen egészségmegőrző célokat szolgál - a hálószobában jobbá tehetik, és alaposan felturbózhatják a kapcsolatot. Akár oktatótól tanulja valaki a hastáncot, akár magától, mindent ki lehet próbálni otthon. „A különböző – kicsi, nagy, izolált, azaz félkört leíró – csípőköröket, nyolcasokat az ember magától is kikísérletezheti lassan végzett mozdulatokkal. A rázások, lökések pedig különösen jók a feszültség oldására, szó szerinti kilökésére." - mondja a táncművész.

Ezeket olvastad már?

Ez is érdekelhet

Kulcsár Edina álomszép nevet adott kislányának – ráadásul a jelentése is különleges

Kulcsár Edina álomszép nevet adott kislányának – ráadásul a jelentése is különleges

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói