18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Mámorító a vaginám illata és íze" - Te megbarátkoztál már magaddal odalenn?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sok nő szorong amiatt, hogy a lába közötti ízek és illatok esetleg gusztustalanok lehetnek. Nem is csoda, hiszen annyi negatív üzenetet kaptunk ezzel kapcsolatan. Amikor először meg mertem szagolni a bugyim, nagy meglepetésben volt részem!

 Fontos, hogy elfogadd: nincs semmi kellemetlen vagy undorító a vaginád ízével vagy illatával
Fontos, hogy elfogadd: nincs semmi kellemetlen vagy undorító a vaginád ízével vagy illatával
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Kislányként megtanítanak minket arra, hogy a lábunk közötti részt alaposan tartsuk tisztán. Elmagyarázzák, hogyan töröljük meg pisilés után, és hogyan mossuk meg fürdéskor. A menstruációs logisztika már sok családban tabu, az pedig, hogy hogyan ismerjük meg, hogyan szeressük, és hogyan éljünk át gyönyört ezen a testrészen keresztül, még nagyobb tabu. Tegye fel a kezét az, aki azt tanulta a nevelőitől, hogy a nemi szerve egy csoda. Méghozzá nem csak a külalakja és az általa átélhető élmények, de az íze és az illata is.

Ismerkedés a lenti viszonyokkal

A vulvával való barátkozás első lépéseként az olyan szexpozitív szex-edukátorok, mint én (akik a szexnek nem csak a veszélyeiről beszélnek), azt a feladatot szokták feladni a klienseknek, hogy nézzék meg a nemi szervüket a tükörben. A legtöbb nő ugyanis soha nem látta még, mi van a lába között, pontosan hogyan néz ki a „virága”. Aki esetleg mégis látta már, az is valószínűleg ezer éve volt, azaz érdemes felfrissítenie a tudását.

Egy talpas kozmetikai tükör tökéletes erre. Támaszd le a lábaid közé, és alaposan derítsd fel az ott található részeket: a kis- és nagyajkakat, a hüvelybemenetet, a húgycső nyílást, a csikló makkját és fitymáját, a gátat, a végbélnyílást. Besíkosítózva át is simogathatod és megfigyelheted a változást, ahogy kinyílnak és megduzzadnak a szirmaid.

Tudod, milyen a vulvád íze?

Ne elégedj meg a vizuállal: ha már ott jársz, derítsd fel a vulvád illatát és ízét is! Persze senkitől se várom el, hogy jógabajnok legyen, van ennek egyszerű módja is: húzd végig az ujjad a nemi szerveden, szagold meg, majd vedd a szádba. Kísérletezhetsz azzal is, milyen a váladék illata és íze kívül és belül, sőt, a ciklusod különböző szakaszaiban is! Apropó váladék. Az intimbetét- és hüvelygomba reklámok mind azt tanítják, hogy ami ott lent történik a testünkkel, az mind gusztustalan, takargatni- és szégyellnivaló dolog. Olyannyira nem tartja normálisnak a kozmetikai ipar a test eredeti illatát, hogy már az intim parfümöket is feltalálták! Peidg az ott termelődő értékes váladékokkal és szexi illatokkal a világon semmi gond nincs! (Természetesen nem arról beszélek, amikor valami betegség üti fel a fejét.)

Mitől függ, hogy egy nő ejakulál vagy sem?

Mitől függ, hogy egy nő ejakulál vagy sem?

A fenti gyakorlat éppen emiatt fontos: szembesít azzal, hogy valójában nincs semmi undorító a bugyidban, hanem épp ellenkezőleg. Még akkor sem, ha aznap többször voltál pisilni. Én például egészen megszerettem a saját illatom! Sokszor előfordul, hogy a WC-n ülve, vagy mielőtt a szennyesbe dobom, megszagolom a fehérneműmet. És mámorítónak találom... Lenyűgöz az is, hogyan változik az illat árnyalata napról napra.

Az ízem kicsit savanykásnak érzem (naná, hiszen a hüvely pH-ja savas) és mivel amúgy sem kedvenceim a savanyú ételek, ezért a kóstolgatást nem gyakorlom sűrűn. Szerencsére a párom viszont imádja. Amikor az ő csókján keresztül jut el hozzám a saját ízem, az már egész más. Azt kedvelem, de inkább azért, mert tudom, mi történt közben.

Ne félj attól, hogy koszos vagy!

Egy kliensem nagyon megrázó történetet osztott meg velem. Kislányként nagyon szegény körülmények között nőtt fel: csupán heti egy alkalommal volt lehetősége rendesen megmosakodni. Mindez sokáig nem zavarta, de amikor kamaszodni kezdett, elfogta a szorongás amiatt, hogy esetleg büdös. Hiába vágyott a fiúja közelségére, rettegett, hogy nem lesz jó az illata. Azóta persze már változott az élete, és minden nap legalább egyszer zuhanyzik, mégis vele maradt ez a félelem, hogy talán nem jó az illata ott lent.

Azt a házi feladatot adtam hát neki, hogy szagolja meg a bugyiját, lehetőleg többször is, különböző napszakokban, és vizsgálja meg, mi a helyzet bűz-ügyileg. Mit gondolsz, mit tapasztalt? Nagy meglepetésére azt, hogy fantasztikus illata van! Még most is lúdbőrözök, ha felidézem a csillogó tekintetét, amikor beszámolt erről a kísérletről!

Nem kell félni az orális szextől!

Orális szexnél különösen gyakran fordul elő, hogy a nők attól tartanak, esetleg nem elég tiszta a vulvájuk, ezért nem merik közel engedni a partnerüket. A szívem szakad meg, mennyi gyönyörtől fosztják meg magukat emiatt! Itt ez a nagyon egyszerű módszer, hogy meggyőződjenek arról, mi is a helyzet ott lent: tegye oda az ujját és vizsgálja meg az illatát, ízét! Vagy ha biztosra akar menni, mosakodjon meg gyorsan szex előtt!

Amikor nincs kedvem egy teljes zuhanyhoz, csak beterítem a törölközőt a térdig letolt bugyimba, bevizezem és beszappanozom a kezem, és azzal törlöm át a bejáratot, majd sima vizes kézzel lemosom. A türcsi megvédi a fehérneműmet az elázástól - pofonegyszerű és gyors művelet.

Mégis hová kerüljön az ondó, ha nem szeretnéd lenyelni?

Mégis hová kerüljön az ondó, ha nem szeretnéd lenyelni?

Az ondó ízével is lehet barátkozni

Lefogadom, sok férfi anélkül várja el, hogy a párja lenyelje az ejakulátumát, hogy megvizsgálná, milyen érzés mindez. Nekik is ugyanúgy ajánlott házi feladat megkóstolni, megszagolni a saját testnedveiket, sőt: náluk külön faladatba adnám, hogy tartsák valamivel hosszabb ideig a szájukban, és nyeljék le.

Azoknak a nőknek is azt ajánlom, akik még sosem próbálkoztak azzal a mutatvánnyal, amikor orális kényeztetés közben a párjuk a szájukba lövell, hogy első lépésként csak óvatosan kóstolják meg az ondót egy olyan alkalommal, amikor az például a férfi hasán kötött ki. Van, aki imádja lenyelni, van, akinek öklendeznie kell tőle és olyannal is találkoztam, aki allergiás rá. Jobb hát fokozatosan haladni.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

A szex akkor nyújt örömet, ha felszabadultan állsz hozzá - és ezzel együtt minden porcikádhoz:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)