18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Az a nő, aki az instant felizgulást tekinti etalonnak, a repülést is elvárhatná magától"

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A megfelelő nedvesedés hiánya nem mindig egészségügyi probléma. A legtöbb esetben néhány tévhit felülírásával és a kedvenc síkosítási módszerünk kikísérletezésével könnyedén orvosolható ez a kellemetlenség. A túl száraz nemiszervek érintése némelyeknél „csupán” diszkomfortos, míg másoknál komoly fájdalmakat is okoz.

Járj utána, miért nem nedvesedsz eléggé és légy megoldáscentrikus!
Járj utána, miért nem nedvesedsz eléggé és légy megoldáscentrikus!
Fotó: Getty images/Glamour

Amikor hüvelyszárazságról beszélünk, úgy tűnhet, mintha az valami szörnyű bűn, borzalmas testi hiba lenne, ami miatt végérvényesen magunkra akaszthatjuk a rossz partner címkét. A legtöbb nőnél komoly szégyenérzetet ébreszt ez a jelenség és sok esetben a partnereik is hibáztatják magukat, amiért „nem elég ügyesek”. Pedig sok esetben ez a szárazság egy könnyen orvosolható!

Mi okozza a hüvelyszárazságot?

Szülés után, endometriózis esetén vagy a menopauza következtében is kialakulhatnak nedvesedési problémák, ami az ösztrogénszint csökkenésére vezethető vissza. Ugyanakkor úgy gondolom, számos nőnél nem orvosi kérdés a nedvesedés szintje. Sőt, sokan diagnosztizálják magukat hüvelyszárazsággal akkor is, amikor valójában teljesen normálisan működik a szervezetük.

Valójában az elvárásokkal van a baj

A pornón „nevelkedve” sok férfi és nő is azt várja el, hogy a hölgy instant felizguljon, amikor a párja szexre vágyik. Ezt a káros elvárást a többség az ehhez hasonló tipikus felnőtt filmes jelenetekből veszi: „amint megjelent a szexi pizzásfiú az ajtóban, Kitty egyből mérhetetlen vágyat érzett arra, hogy magában érezze a srácot” Márpedig a való életben a szex nem így működik! Főként egy régebb óta tartó kapcsolatban a nők többségének egyszerűen hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy készen álljon a szexre, aminek nem csak testi, de lelki faktorai is vannak a dolognak.

Az a nő, aki az instant felizgulást tekinti etalonnak, hogy ezáltal azonnal ki tudja elégíteni a párját (aki sok esetben türelmetlen is), az gyakorlatilag a lehetetlent várja el magától. Ennyi erővel az is lehetne alapkövetelménye magával szemben, hogy tudjon repülni.

Sok esetben nem arról van szó, hogy egy nőnek nedvesedési problémái vannak, hanem arról, hogy egyszerűen még nincs felizgulva. Ez történhet azért is, mert a párja nem megfelelően közelített hozzá, például egyből „a lényegre tért”, azaz egyből a nemiszerveket kezdte el fogdosni, és azért is, mert a nő maga sürgeti bele önmagát túl hamar az aktusba, mert azt gondolja, ilyen a normális szex.

Sőt, vannak olyan helyzetek, amikor a sok-sok előjátékkal sem sikerül „megfelelő” hatást elérni, például, mikor más problémák nyomasztják a nőt: szalad a háztartás, kezelhetetlen a gyerek, törleszteni kéne a hitelt, de nincs miből, vagy egy korábbi konfliktus miatt nem kívánja a párja közelségét. Ezek mind teljesen normális okai annak, hogy nem indul be a nedvesedés. Az ilyen nő nemhogy nincs elromolva, hanem éppen hogy teljesen normálisan működik!

Tényleg megváltozik a vaginád, ha sokáig nem szexelsz?

Tényleg megváltozik a vaginád, ha sokáig nem szexelsz?

Miért problémás a nem megfelelő nedvesedés?

Megfelelő mértékű nedvesség híján a női nemiszerv kidörzsölődhet szex közben. Okozhat ez enyhe, kellemetlen, tapadó érzést is, ami mellett nehéz élvezni a szexet, vagy komolyabb, több napig eltartó fájdalmakat is. Amikor megsérül a hámréteg, a fertőzések is könnyebben utolérhetnek minket, tehát mindenképp érdemes és fontos figyelni arra, hogy szárazon ne érjünk a vulvához.

Van, akinek ezzel soha nem volt még problémája, és van, akinek nagyon gyakran. Egy ismerősöm például mindennap tisztasági betétet hord, mert annyira könnyen nedvesedik, hogy rendszeresen eláztatja a bugyiját. Eleinte irigyeltem, mert azt gondoltam, így sosem lehet gondja a behatolással, de sajnos neki is megvan a maga keresztje: szégyelli az állandó nedves foltot, ami miatt sokszor még a strandon is feszeng.

Én pont az ellenkezője vagyok: nálam spontán nem indul be a nedvesedés. Sokáig azt hittem, én olyan szárazabb típus vagyok – mindezt rossz szájízzel jelentettem ki. Úgy éreztem, béna vagyok, amiért nem állok könnyebben készen a szexre, és nem tud csak úgy elkapni engem a párom egy 5 perces menetre.

Az önvád nem segít

Amikor azzal a gondolattal büntetjük magunkat, hogy „nem vagyunk elég jók”, még kevésbé leszünk játékos, nyitott hangulatban. Így pedig a nedvesedés is nehezen indul be, hiszen ez a felizgultság egyik jele. Jobban járunk, ha ahelyett, hogy utálnánk ezt az jelenséget, inkább úgy tekintenénk rá, mint egy egyszerű adottságra. „Én ilyen vagyok, és kész, és ebben nincs semmi rossz.”

Legyünk inkább játékosak!

Hiába volt kellemetlen a behatolás, sokáig nem mertem kérni a páromat, hogy használjunk síkosítót. Cikinek éreztem, attól féltem, ezzel azt sugallom neki, hogy nem elég kívánatos számomra. Amikor végre összeszedtem a bátorságom, kiderült, hogy síkosítóval sokkalta édesebb a szex! Sokszor még a csokitorta is nehezen élvezhető tejszínhab nélkül. A hab ellágyítja az ízeket, selymesebbé teszi az élményt. Kiderült: így van ez nálam a síkosított szeretkezésekkel is.

Eleinte még erőt kellett vennem magamon, hogy újra meg újra kérni merjem a „csúszósítást”. Egy későbbi kapcsolatomban azonban már sokkal könnyebben ment, mivel az új párom az egész szexhez nagyon játékosan állt hozzá. Nagy kedvencünkké vált a kókuszzsír, amivel masszírozni is tudtuk egymást, a nemiszerveken is jobban siklottak az ujjaink és a behatolás is könnyebbé, selymesebbé vált.

5 helyzet, amikor a kis pénisz sokkal előnyösebb

5 helyzet, amikor a kis pénisz sokkal előnyösebb

Nem egy pótlék, nem egy „szexuális segédeszköz” lett a kókuszolaj, hanem egy kedvenc kellék, egy játszótárs, egy nélkülözhetetlen darab az éjjeliszekrényen, amit még az utazásra is becsomagolunk.

Nekünk a kókuszolaj vált be, másoknak a vízbázisú, a szilikonos síkosító, a nyál, vagy épp a babaolaj. Érdemes kísérletezgetni és megtanulni mosolyogva, huncutul összekacsintva használni azt akár minden alkalommal!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is!

HIRDETÉS
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fiatalok, köszönik, nem isznak, és nem is másnaposak - Egyre jobban hódít a sober curiosity trend

glamour plusz ikon Fiatalok, köszönik, nem isznak, és nem is másnaposak - Egyre jobban hódít a sober curiosity trend

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)