18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Szóval van szex vagy nincs szex? Otthon van a gyerek egész nap. A kicsi köztük alszik az ágyban, vagy valamit tuti művel éjjel, ha nem épp a saját ágyában alszik. A baráti körömben sztorik tucatjai pörögnek, hogy ki miért nem szexel, és az esetek többségében a legnagyobb akadályozó tényezőként a gyereket jelölik meg.

Kell egy kis kreativitás ahhoz hogy legyen szexuális életetek szülőkként
Kell egy kis kreativitás ahhoz hogy legyen szexuális életetek szülőkként
Fotó: Shutterstock

Szegény nem tehet semmiről, gondolom ilyenkor, majd oldalra nézek, és meglátom az édesen szuszogó gyerekem az ágyamban. Szóval így vagyunk mi, szülők a szexszel. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust kérdeztük, hogyan hat ránk, ha egész nap együtt vagyunk mert otthonról dolgozunk, és emellett gyerekről gondoskodunk.

Átalakult szokások

Rengeteg a háztartási munka, stresszes a gyerekek programjaihoz igazodás, közben legyen karrierünk, közben legyünk fittek, ha férjünk véletlenül a közelünkbe téved. Nem fog, legalábbis nem véletlenül, ugyanis állandóan ott van! Már ha home office-ban van. De ha nem, akkor is biztosan többet vagyunk otthon, mert ugye nem nagyon tudunk hova menni a gyerekkel, csak a játszótérre.

Vissza kell csempészni az erotikát!

Ezzel el is érkeztünk a probléma lényegéhez: az állandó közelség nem feltétlenül szítja fel a vágy tüzét. Sőt. Erről kérdeztük Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust. „A legnehezebb természetesen a szingliknek, akiknek szinte kizárólag az online ismerkedésre hagyatkozva kellett feltenniük a bűvös kérdést: hozzád vagy hozzám? – mondja a szakember. - A téli hidegben eszkimóként bebugyolálva a sétálva ismerkedés alatt továbbra is „zsákbamacskaként” tekinthettek egymásra. Sokaknál maradt a bizalmatlanság – egy vadidegent nem engednek be a lakásukba és nem is mennek fel hozzá –, ezért remeteként („isolationship”) az addikciók ördögi körébe keveredtek (ital, kalóriák, pornó…), esetleg felvették a kapcsolatot egy biztonságos személlyel a múltjukból, amolyan „karbantartóként”.

Kell egy kis kreativitás!

Mi a legnehezeb a pároknak? – kérdezem. „Most főképp a vérfrissítő programoknak a hiánya: a wellness-hétvége, mozi, színház, nyaralás, éttermi vacsora – amikor csinosan és aktívan egymásra figyelünk, nem csupán létezünk egymás mellett. A párok gyakran az egész napot együtt töltik, s a nők igen érthető módon kissé erőltetettnek élik meg, hogy „szexre várva” cuccba vágják magukat reggelente. A férfiak persze a látványra panaszkodnak: hiányoznak a feszülő szoknyák.”

Fájdalmas a szex szülés után? Ezt tanácsolja a nőgyógyász

Akkor mit tehetünk, hogy optimalizáljuk a helyzetet? – kérdezem elkeseredve. „A „spontán” szex egész napos együttlét esetén amúgy is nehéz: hiszen amelyik fél így meg lett akasztva a munkájában, nem biztos, hogy hirtelen szexuális hangulatba kerül és le tudja állítani a fejében futó munkafolyamatot. Ezért épp a struktúra tudja visszacsempészni az erotikát: legyen aktívan beszélgető, nevető, társasjátékozó, együtt pezsgőző előre kijelöl „mi-időnk”, amit lehet tervezni, csiszolni, várni – és a gyerek elől a folytatás pedig huncutul elrejthető. Természetesen, ahány ház, annyi recept, hogy ez milyen trükkökkel kivitelezhető – azonban a közös akarat sok mindent megold, s ismét lesz egy közös, piszkos kis titkunk, ami már önmagában izgató.” Tehát: kreativitásra fel!

Tegyetek érte, hogy a szex visszakerüljön a hétköznapjaitokba! Segítünk!

Ez is érdekelhet

Kulcsár Edina álomszép nevet adott kislányának – ráadásul a jelentése is különleges

Kulcsár Edina álomszép nevet adott kislányának – ráadásul a jelentése is különleges

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói