18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A nő nem selejtes, ha lassabban izgul fel, az előjáték pedig nem szívesség

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindig is egy selejtnek éreztem magam amiatt a mondat miatt, hogy „a nőknek sok előjátékra van szükségük”. Lehet, hogy jó szándékkal mondják ezt, hátha akkor végre beépül a párok szexuális életébe, de ez a kijelentés mégsem jó ebben a formában. Elmondom, miért érzem így.

A nő nem selejtes, ha lassabban izgul fel, az előjáték pedig nem szívesség
Fotó: Profimedia

Frusztrálnak a filmes szexjelenetek, ott ugyanis többnyire a féktelen vágyat jelenítik meg: a pár annyira kívánja egymást, hogy már türelmetlenül tépik is le egymásról a ruhákat. Nem tudnak várni, azonnal akarják egymást, és persze azonnal készen is állnak bármire, akár a behatolásra is. Az előjáték maximum a mellek heves csókolgatásában és orális szexben merül ki, ami tulajdonképpen már szex a javából, és amihez ugyanúgy felizgultnak kell már lenni, hogy valóban élvezhető legyen.

Ehhez képest én egyetlen egy olyan jelenetre sem emlékszem az életemből, amikor alig vártam, hogy valakiről letéphessem a ruhát. Nekem több időre volt szükségem, és mivel nem nagyon láttam más példát, mint ezt a mindent elsöprő vágyat, azt gondoltam, velem valami nagy gond van, mert én nem úgy működöm, mint egy „normális nő”.

Fotó: Profimedia

A női szexualitás eltér a férfiétól. Nem rosszabb, hanem más

Alapvető oka a mai alacsony szexuális intelligenciaszintnek, hogy hosszú éveken keresztül a kutatók a férfiak szexualitását vették alapul, az volt a kiindulási pont, az origó. Ehhez képest vizsgálták a nőt, és amiben eltért a férfitól, azt gyakorlatilag devianciának, betegségnek, hibának tekintették.

A férfiak áltagosan sokkal könnyebben izgulnak fel, mint a nők, könnyebben kapcsolják ki a szexet gátló gondolataikat, vizuálisabbak, azaz sokszor már a meztelen partner látványa is elég számukra ahhoz, hogy tettre készen álljanak. A nők többsége viszont nem így működik. Nem rosszabbul, hanem másképp. Ez nem verseny.

A filmek ezzel szemben a legtöbbször a szexjelenetekben csak a férfi szexualitást ábrázolják. Úgy viselkedik bennük a nő is, mint a férfi, vagy ha mégsem, akkor azt általában ítélkezés kíséri: például, amikor fejfájásra hivatkozva nem akar lefeküdni a párjával, holott „az lenne normális”, ha ő is akarná. Kisarkítva: ha egy valódi nőt sem látunk a filmbéli ágyjelenetekben, akkor nem csoda, ha selejtesnek érezzük magunkat! Mivel nem igazán érhető el más információ a szexről, azt gondoljuk, olyan a valóság, mint a vásznon.

Amikor el akarunk szakadni a filmes valóságtól, gondolhatunk arra is, hogy a forgatókönyveket is olyanok írták, akik ugyanilyen filmeken, ugyanebben a kultúrában nevelkedtek, akik ugyanúgy nem részesültek szexuális nevelésben, azaz akik ugyanúgy nem értenek a szexhez, mint a többség.

„A nőknek sok előjátékra van szükségük”

Talán épp a filmekre válaszul érkezett meg ez a mondat a magazinokba. Számomra ez azt üzente: férfiak, hozzatok áldozatot és foglalkozzatok többet a nővel, mert máshogy nem képes a szexre. Azt hallottam ki belőle, hogy a nő „túl lassan” izgul fel, nem működik olyan olajozottan, mint a férfi, sokat kell vele foglalkozni, mintha egy rozoga gép lenne.

Amikor az előjáték fontosságáról olvastam, úgy éreztem, ez egy gesztus, amit a férfi megtehet, ha kedve van hozzá. Ha hajlandó áldozatot hozni. Persze egyre inkább terjedt az, hogy aki ezt nem teszi meg, az rossz ember, de még mindig ott volt mögötte az, hogy ez egy plusz, amit meg kell tenni a nőért, és amit a férfi követ el a nőn, megadja neki. A férfi tehát áldozatott hoz, felvállalja ezt az extra fáradtságot és időhúzást.

Nehéz kitörölni a fejemből annak az exemnek az emlékét, aki kimondottan fel volt háborodva, hogy én nem állok készen olyan könnyen a szexre, mint ő. Gyakorlatilag vágta a pofákat amiatt, hogy velem ennyit kell foglalkozni, hogy én nem mindig vagyok képes a behatolásra. Gyanítom, azért volt számára olyan teher az előjáték és az, hogy az én testemben is el tudjon merülni és élvezze a behatolásig vezető utat is, mert nagyon erősen a pornón nevelkedett, ahol alapvetés, hogy a nő egyből tágul, egyből nedvesedik, és bármikor akarja a szexet.

Mi lehet az oka annak, hogy még soha nem volt orgazmusod?

Mi lehet az oka annak, hogy még soha nem volt orgazmusod?

Nem mertem több előjátékot kérni

Ahogy mondtam, mindig éreztem, hogy bennem nem alakul ki spontán, mindent elsöprő vágy. Nekem időre van szükségem ahhoz, hogy rá tudjak hangolódni a gyönyörre. Lassan „bootol be” a rendszerem. Azt gondoltam, ez egy rossz tulajdonság, mint a számítógépek hosszú betöltési ideje: ott is türelmetlenkedni szoktunk, mikor lehet már végre használni.

Az volt a képem a szexről, hogy a valódi gyönyör a behatolás közben születik, azaz oda kell eljutni minél előbb. Azt is hittem, hogy a férfinak csak a konkrét közösülés jó, és az odavezető utat nem igazán élvezik. Azt feltételeztem, az előjátékot csak azért csinálják, hogy végre képes legyek arra (én elfuserált, selejtes nő), amire ők már alapból azok.

Hozzáteszem, ezzel nem a férfiakat akarom lehurrogni, inkább a sok káros üzenettel szeretnék szembe menni, ami hatással van ránk, és ami megakadályozza, hogy valóban gyönyörteli szexuális életünk legyen. Tehát nem mertem több előjátékot kérni, mert azt hittem, ez a férfinak nem jó, teher, extra fáradtság. Illetve ha kérném, ezzel azt is beismerném, hogy én „túl lassú vagyok”, „nyafogós vagyok”, csak a baj van velem. Nem akartam annak látszani, mint aki elromlott, ezért inkább siettettem én is, hogy „térjünk a lényegre”.

„Borzalmas vele az ágyban, de nem tudom, hogyan mondhatnám el neki"

„Borzalmas vele az ágyban, de nem tudom, hogyan mondhatnám el neki"

Valójában a férfiaknak is több előjátékra lenne szüksége

A szexológia tudománya mára már tudja, csak még a köztudatba nem jutott el, hogy a férfiaknak is nagy gondot okozhat ez a behatolás- és nemiszervközpontú szexualitás. Igen, a férfinak könnyebben alakul ki erekciója. Csakhogy az az erekció, amit nem erősít meg megfelelő előjáték, könnyen le is lankadhat, aztán pedig jön a mérhetetlen riadalom, hogy „te jó ég, impotens vagyok!”. Pedig nem impotens, csak több előjáték szükséges ahhoz, hogy stabillá váljon az erekció.

Ráadásul a korai magömlésnek is oka lehet az előjáték hiánya vagy rövidsége, ilyenkor ugyanis nem fokozatosan épül fel a férfi izgalmi szintje, hanem hirtelen kap nagy dózisú ingert, és így nem csoda, ha gyorsabban elsül.

Az előjáték tehát ugyanolyan jó lehet a férfinak is, mint a nőnek is. Nem nekik kell elkövetni a nőkön, hanem ideális esetben ez egy kölcsönösen átélt játék, amiben mindkét fél rengeteg gyönyörét leli! Mi lenne tehát a jobb mondat, mint hogy a „nőknek sok előjátékra van szükségük”? Az, hogy az előjáték csodálatos, csináljátok minél többet, és gazdagabb lesz a szexuális életetek!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

A szexuális életed javítható, de gyakorolni kell! Segítünk!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)