18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Csináljuk holnap, ma inkább alszom!” - A pokolba vezető út is egy unalmas hálószobában kezdődik

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem csoda, ha annyi kapcsolat laposodik el, amikor a párok többségénél szinte ugyanúgy zajlanak a szeretkezések - minden egyes alkalommal. Mit tehetsz, hogy felrázd az állóvizet? Sokkal többet, mint gondolnád...

„Csináljuk holnap, ma inkább alszom!” - A pokolba vezető út is egy unalmas hálószobában kezdődik
Fotó: Hulton Archive/Getty Images/Glamour

A legtöbb kapcsolatban szinte ugyanúgy zajlik a szex éveken, évtizedeken keresztül, ahogy megszokták. Az eperfagyira is rá lehet unni pár év alatt, még akkor is, ha az a kedvenced – és a szex-béli rutinokra is. Egy klasszikus minta például így néz ki: (ha egyikőtök sem aludt be korábban) zuhanyzás után bebújtok a takaró alá. Még alig kezdtetek el csókolózni, már elkezdődik egymás rutinszerű simogatása a megszokott sorrendben: először a fenék, csípő, aztán a mellek, majd a nemi szerv. Pár perccel később a férfi feje már a nő lába között van. Szereti is csinálni, de izgul is, hogy ha ezt nem teszi meg, a nő orgazmus nélkül marad. Amikor a nő elélvezett, megtörli az arcát, a párja fölé kerekedik, és a szokott misszionárius pózban addig döfködi, míg a férfi is el nem élvez. Közben történik egy-két pózváltás, de az is a szokott módon. A végén elterülnek, és összeölelkezve elalszanak.

Amikor a lelkesedést megöli az unalom…

A fent leírt jelenet csodálatos élmény lehet, de pár év alatt unalmassá válik. Ilyenkor nem csoda, ha a felek már kevésbé motiváltak a szexre. „Jó lesz az holnap is, ma inkább alszom!” – gondolják sokan. Mivel tudja, hogy egy másik alkalommal is éppen ugyanaz történne, nincs az az érzése, hogy lemarad valamiről, ha most nemet mond a szerelmeskedésre.

Találkoztam egyszer egy buliban egy gyönyörű, huncut tekintetű 40-es nővel. Számomra nagyon buja kisugárzása volt, és jó volt hallgatni azt is, ahogy a párjáról beszélt. Megdöbbentett, amikor egyszer csak azzal a kérdéssel állt elő felém: „Lehet a szex változatos, izgalmas 20 év házasság után is?”.

„Naná, hogy lehet!” – válaszoltam neki gyorsan, majd elgondolkodtam. Hány pár lehet még rajtuk kívül, akiknek fogalmuk sincs, hogyan turbózhatnák fel a szexuális életüket?!

Nem csoda, hogy hiányzik a kreativitás a hálószobákból!

Nem gondolom, hogy a fenti pár különösebben ügyetlen lenne. Mivel a többség számára nem elérhető a minőségi szexedukáció, fogalmuk sincs, hogyan lehetne máshogy csinálni. Néhány ember ösztönösen kreatív ezen a téren, de a többségnek ez nem megy magától. Nem mindenki feltaláló-alkat! Az emberek nagyobbik részének kell a minta, ami alapján alkotni tud. Én például egész ügyes képeket festettem múltkor, de csak azután, hogy szétnéztem ötletekért a Pinteresten. Ha már lenne gyakorlatom ebben, valószínűleg magától is megtalálna az ihlet – de eleinte szükség van a mintákra. A szex terén nincsenek ilyen mintáink. A legtöbben a pornót ismerik, és itt ki is fújt a dolog. Ezekben a filmek pedig általában eléggé egy kaptafára készülnek, még akkor is, ha változnak a szereplők, a keretsztorik, a helyszínek vagy a mellméretek.

Mi a „baj” a pornóval?

A felnőtt filmek nagyon leegyszerűsítik, mi történhet az ágyban. Általában nagyon hamar eljutnak a (szájba vagy hüvelybe) történő behatolásig. Ezek alapján a jelenetek alapján joggal hihetjük azt, hogy ez a lényeg, ez a normális, így kell csinálni. Persze szuper dolog a behatolás is, de ha „csak” a ki-be húzogatás megy, az tényleg unalmassá válhat.

Hogyan tehetjük változatosabbá a nemi életünket?

A legtöbb cikkben ilyenkor újabb szexpózokra vonatkozó tippeket kapunk – szerintem azonban nem innen érdemes kiindulni. Attól még, hogy más szögben csináljuk, ez még behatolás marad. Persze nem mindegy, milyen szögben, ritmusban, mélységben érkezik be a pénisz a hüvelybe (apropó: ezzel is lehet változatosságot teremteni és figyelni, mikor melyik szög, pont, erősség, tempó okozza a legnagyobb élvezetet a hölgynek), de még több lehet a játékterünk, ha a behatoláson túl is kísérletezünk!

„Még csak az ölében ültem, amikor már el is élveztem - és később sem került elő a pénisze"

„Még csak az ölében ültem, amikor már el is élveztem - és később sem került elő a pénisze"

Kezdjétek „elölről”

Mi lenne, ha elképzelnétek, hogy fiatalok vagytok, és még csak most kezdtetek el ismerkedni a szexszel. A behatolás ilyenkor még túl nagy falat lenne. Mit csinálnátok? Hogy játszanátok egymás testével? – Én gyakran szeretek eljátszani ezzel a fantáziával, és mindig nagyon sok szép percet szül!

Fedezzétek fel egymás testét!

Mit szólnátok egy olyan játékhoz, hogy fél órán keresztül kell kényeztetnetek egymást anélkül, hogy a nemiszervekhez érnétek? Megkörnyékezni persze ér, el lehet játszani például a pénisz tövénél a bőrrel, de az igazán intim területeket még várassátok meg! Ezzel akár elő lehet csalogatni a kapcsolatotok elején tapasztalt vágyat is!

Sok esetben a párok úgy látnak neki az intim testrészek izgatásának, hogy az még nincs eléggé felizgatva. Olyan ez, mintha ajtóstul rontanánk a házba, és ezt a legtöbben már meg is szoktuk. Már ez vált „normálissá”. Mi lenne, ha megtanulnánk újra udvariasan kopogtatni, sőt, elérni, hogy a házigazda türelmetlenül várja, hogy átlépjük a küszöböt?

Új helyszínek, sziasztok!

Nem kell mindig a takaró alatt kezdeni a hancúrozást. Ha már a villánál tartottunk, főzés közben is elkezdődhet a játék! Ha otthon vannak a gyerekek, megteheted azt is, hogy egy óvatlan pillanatban, amikor épp elmerültek a játékban, végig húzod a villát a párod combján, majd rákacsintasz. Elvonulhattok a fürdőszobába, bérelhettek motelszobát, vagy akár elautózhattok egy elhagyatott parkolóba is. Egy kis kreativitás sokat segít!

Ne mindig ugyanakkor!

Nem kell ragaszkodni a lefekvés utáni szexhez! Az időpont tekintetében is kereshetitek a változatosságot. Nagy élményt hozhat, ha kitörtök a rutinból ezen a téren! A home office virágkorában a legtöbben ki tudnak eszközölni egy-egy lopott félórát. Meg is beszélhettek egy közös „ebédszünetet”! Ér az is, hogy reggel direkt felhúzzátok korábbra az órát. Semmi baj nincs azzal, ha tervezett az együttlét. Nem csak a spontán szex jó!

Szexi felolvasóest

Végezetül még egy játékot hoztam nektek. Első lépésként válasszatok egy erotikus történetet. Az egyikőtök feladata lesz az, hogy felolvassa a sztorit. Semmi mást nem csinálhat, amíg a végére nem ért, csak olvas kitartóan. A másik választhat: hallgathatja türelmesen, vagy akár el is kezdhet játszadozni a felolvasó testén. Fontos, hogy csak annyira zavard meg, hogy még tudja folytatni az olvasást! Amikor a történet véget ért, onnantól szabad a pálya!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

A testtudatosság segít, hogy jobb legyen a szexuális életed

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Csak ámulunk! Kamilla királyné még sosem volt ilyen gyönyörű

Csak ámulunk! Kamilla királyné még sosem volt ilyen gyönyörű

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)