18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Csináljuk holnap, ma inkább alszom!” - A pokolba vezető út is egy unalmas hálószobában kezdődik

Nem csoda, ha annyi kapcsolat laposodik el, amikor a párok többségénél szinte ugyanúgy zajlanak a szeretkezések - minden egyes alkalommal. Mit tehetsz, hogy felrázd az állóvizet? Sokkal többet, mint gondolnád...

„Csináljuk holnap, ma inkább alszom!” - A pokolba vezető út is egy unalmas hálószobában kezdődik
Fotó: Hulton Archive/Getty Images/Glamour

A legtöbb kapcsolatban szinte ugyanúgy zajlik a szex éveken, évtizedeken keresztül, ahogy megszokták. Az eperfagyira is rá lehet unni pár év alatt, még akkor is, ha az a kedvenced – és a szex-béli rutinokra is. Egy klasszikus minta például így néz ki: (ha egyikőtök sem aludt be korábban) zuhanyzás után bebújtok a takaró alá. Még alig kezdtetek el csókolózni, már elkezdődik egymás rutinszerű simogatása a megszokott sorrendben: először a fenék, csípő, aztán a mellek, majd a nemi szerv. Pár perccel később a férfi feje már a nő lába között van. Szereti is csinálni, de izgul is, hogy ha ezt nem teszi meg, a nő orgazmus nélkül marad. Amikor a nő elélvezett, megtörli az arcát, a párja fölé kerekedik, és a szokott misszionárius pózban addig döfködi, míg a férfi is el nem élvez. Közben történik egy-két pózváltás, de az is a szokott módon. A végén elterülnek, és összeölelkezve elalszanak.

Amikor a lelkesedést megöli az unalom…

A fent leírt jelenet csodálatos élmény lehet, de pár év alatt unalmassá válik. Ilyenkor nem csoda, ha a felek már kevésbé motiváltak a szexre. „Jó lesz az holnap is, ma inkább alszom!” – gondolják sokan. Mivel tudja, hogy egy másik alkalommal is éppen ugyanaz történne, nincs az az érzése, hogy lemarad valamiről, ha most nemet mond a szerelmeskedésre.

Találkoztam egyszer egy buliban egy gyönyörű, huncut tekintetű 40-es nővel. Számomra nagyon buja kisugárzása volt, és jó volt hallgatni azt is, ahogy a párjáról beszélt. Megdöbbentett, amikor egyszer csak azzal a kérdéssel állt elő felém: „Lehet a szex változatos, izgalmas 20 év házasság után is?”.

„Naná, hogy lehet!” – válaszoltam neki gyorsan, majd elgondolkodtam. Hány pár lehet még rajtuk kívül, akiknek fogalmuk sincs, hogyan turbózhatnák fel a szexuális életüket?!

Nem csoda, hogy hiányzik a kreativitás a hálószobákból!

Nem gondolom, hogy a fenti pár különösebben ügyetlen lenne. Mivel a többség számára nem elérhető a minőségi szexedukáció, fogalmuk sincs, hogyan lehetne máshogy csinálni. Néhány ember ösztönösen kreatív ezen a téren, de a többségnek ez nem megy magától. Nem mindenki feltaláló-alkat! Az emberek nagyobbik részének kell a minta, ami alapján alkotni tud. Én például egész ügyes képeket festettem múltkor, de csak azután, hogy szétnéztem ötletekért a Pinteresten. Ha már lenne gyakorlatom ebben, valószínűleg magától is megtalálna az ihlet – de eleinte szükség van a mintákra. A szex terén nincsenek ilyen mintáink. A legtöbben a pornót ismerik, és itt ki is fújt a dolog. Ezekben a filmek pedig általában eléggé egy kaptafára készülnek, még akkor is, ha változnak a szereplők, a keretsztorik, a helyszínek vagy a mellméretek.

Mi a „baj” a pornóval?

A felnőtt filmek nagyon leegyszerűsítik, mi történhet az ágyban. Általában nagyon hamar eljutnak a (szájba vagy hüvelybe) történő behatolásig. Ezek alapján a jelenetek alapján joggal hihetjük azt, hogy ez a lényeg, ez a normális, így kell csinálni. Persze szuper dolog a behatolás is, de ha „csak” a ki-be húzogatás megy, az tényleg unalmassá válhat.

Hogyan tehetjük változatosabbá a nemi életünket?

A legtöbb cikkben ilyenkor újabb szexpózokra vonatkozó tippeket kapunk – szerintem azonban nem innen érdemes kiindulni. Attól még, hogy más szögben csináljuk, ez még behatolás marad. Persze nem mindegy, milyen szögben, ritmusban, mélységben érkezik be a pénisz a hüvelybe (apropó: ezzel is lehet változatosságot teremteni és figyelni, mikor melyik szög, pont, erősség, tempó okozza a legnagyobb élvezetet a hölgynek), de még több lehet a játékterünk, ha a behatoláson túl is kísérletezünk!

„Még csak az ölében ültem, amikor már el is élveztem - és később sem került elő a pénisze"

Kezdjétek „elölről”

Mi lenne, ha elképzelnétek, hogy fiatalok vagytok, és még csak most kezdtetek el ismerkedni a szexszel. A behatolás ilyenkor még túl nagy falat lenne. Mit csinálnátok? Hogy játszanátok egymás testével? – Én gyakran szeretek eljátszani ezzel a fantáziával, és mindig nagyon sok szép percet szül!

Fedezzétek fel egymás testét!

Mit szólnátok egy olyan játékhoz, hogy fél órán keresztül kell kényeztetnetek egymást anélkül, hogy a nemiszervekhez érnétek? Megkörnyékezni persze ér, el lehet játszani például a pénisz tövénél a bőrrel, de az igazán intim területeket még várassátok meg! Ezzel akár elő lehet csalogatni a kapcsolatotok elején tapasztalt vágyat is!

Sok esetben a párok úgy látnak neki az intim testrészek izgatásának, hogy az még nincs eléggé felizgatva. Olyan ez, mintha ajtóstul rontanánk a házba, és ezt a legtöbben már meg is szoktuk. Már ez vált „normálissá”. Mi lenne, ha megtanulnánk újra udvariasan kopogtatni, sőt, elérni, hogy a házigazda türelmetlenül várja, hogy átlépjük a küszöböt?

Új helyszínek, sziasztok!

Nem kell mindig a takaró alatt kezdeni a hancúrozást. Ha már a villánál tartottunk, főzés közben is elkezdődhet a játék! Ha otthon vannak a gyerekek, megteheted azt is, hogy egy óvatlan pillanatban, amikor épp elmerültek a játékban, végig húzod a villát a párod combján, majd rákacsintasz. Elvonulhattok a fürdőszobába, bérelhettek motelszobát, vagy akár elautózhattok egy elhagyatott parkolóba is. Egy kis kreativitás sokat segít!

Ne mindig ugyanakkor!

Nem kell ragaszkodni a lefekvés utáni szexhez! Az időpont tekintetében is kereshetitek a változatosságot. Nagy élményt hozhat, ha kitörtök a rutinból ezen a téren! A home office virágkorában a legtöbben ki tudnak eszközölni egy-egy lopott félórát. Meg is beszélhettek egy közös „ebédszünetet”! Ér az is, hogy reggel direkt felhúzzátok korábbra az órát. Semmi baj nincs azzal, ha tervezett az együttlét. Nem csak a spontán szex jó!

Szexi felolvasóest

Végezetül még egy játékot hoztam nektek. Első lépésként válasszatok egy erotikus történetet. Az egyikőtök feladata lesz az, hogy felolvassa a sztorit. Semmi mást nem csinálhat, amíg a végére nem ért, csak olvas kitartóan. A másik választhat: hallgathatja türelmesen, vagy akár el is kezdhet játszadozni a felolvasó testén. Fontos, hogy csak annyira zavard meg, hogy még tudja folytatni az olvasást! Amikor a történet véget ért, onnantól szabad a pálya!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

A testtudatosság segít, hogy jobb legyen a szexuális életed

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói