A korona 5. évadának előzetese rá a bizonyíték, hogy Elizabeth Debicki Diana szerepére született

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Erzsébet királynő szigorú, Károly herceg antipatikus, Diana eltökélt - befutott A korona 5. évadának első előzetese, hogy meggyőződjünk róla, tökéletes évad vár ránk tökéletesen castingolt színészekkel - élükön a Dianát megformáló Elizabeth Debickivel.

Elizabeth Debicki A korona 5. évadában Diana hercegnőként
Elizabeth Debicki A korona 5. évadában Diana hercegnőként
Fotó: Profimedia

Nem lehet okunk panaszra, a Netflix legnagyobb sikersorozatai (Emily Párizsban, You – soroljuk még?) ugyanis már a csőben várják, hogy berobbantsák a kuckózós estéinket. A korona 5. évada egészen pontosan november 9-én startol el, és a mainstream köztudat számára legismertebb időszak, Diana hercegnő és Károly herceg válása, valamint annak Kamillával való viszonya áll majd a középpontban. És most megkaptuk végre az első előzetest is az új évadhoz (a Netflix nem szereti elsietni a dolgot, ha trailerekről van szó), amiből csavarni lehet a feszültséget, és persze a kiváló színészi alakításokat. Itt most konkrétan Elizabeth Debickire gondolunk, aki az elbűvölő, és Diana gesztusait az utolsó rezdülésig tűpontosa visszaadó Emma Corint váltja a sorozatban.

Debicki jeleneteiből bőven jutott az előzetesbe, és nem mehetünk el amellett, hogy nem csak a frizurával, az ikonikus szemsminkkel és a megjelenéseivel (az a bizonyos fekete bosszúruha is feltűnik egy pillanatra) sikerült elérni a hasonlóságot – a színésznő elődjéhez hasonlóan ugyancsak kiválóan hozza Diana testtartását és a rá jellemző nonverbális kommunikációt. „A '90-es években mindenről készültek felvételek, és ekkor volt a 24 órás hírciklus születése is, szóval hihetetlen mennyiségű tartalom van, amihez hozzáférünk. Diana volt akkoriban a legtöbbet fényképezett ember a világon. Színészként megnyitod az internetet, és rád omlik ez a hatalmas információcunami." - nyilatkozta Debicki, akinek valóságos jutalomjáték volt a szerepre való felkészülés, hiszen számos felvétel rendelkezésére állt, hogy tanulmányozhassa a hercegnőt.

Zseniális színészekben nem lesz hiány

Köztudott, hogy a Netflix sosem sajnálta a pénzt, hogy valóban igényes és korhű legyen A korona című sorozatának minden egyes részlete. Az első, 2016-ban elstartoló évad például 13 millió dollárba került a streaming platformnak - epizódonként. De ugyanilyen szigorúan castingolja a színészeit is. Károly herceget, akit a 4. évadban az elképesztően tehetséges Josh O'Connor formált meg, Dominic West alakítja az 5. évadban. Erzsébet királynőt a Harry Potter 5. részéből ismert, rettegett Umbridge professzort életre keltő Imelda Staunton játssza, Fülöp herceget Jonathan Pryce alakítja, akit a Trónok harcában is láthattál, míg Margit hercegnő szerepét Lesley Manville kapta. Külön érdekesség, hogy a fiatal Vilmos herceget Dominic West fia alakítja, így a sorozatban és a való életben is apa-fia párost kapunk.

Szívszorító képek érkeztek a Korona új évadához

Szívszorító képek érkeztek a Korona új évadához

Nem maradunk botrányok, sem folytatás nélkül

Az évad természetesen nem csak a válásra koncentrál majd, hanem arra is, hogyan igyekszik megtalálni a boldogságot Diana hercegnő és Károly herceg – utóbbi Kamilla mellett, aki házassága során is mindvégig a herceg szeretője volt. A ’90-es évek egyébként kifejezetten kihívásokkal teli időszak volt a királyi család számára: a windsori kastély kigyulladt, aminek a helyreállítása (jobban mondva annak költségei) komoly nehézséget okozott, de András herceg és Károly válás sem könnyítette meg a monarchia helyzetét. Az 5. évad után egyébként kapunk még egy 6., záró évadot is, amiben már a fiatal Vilmos herceg és Katalin hercegné is feltűnik majd (itt azt is megnézheted, kik alakítják majd a párt).

Ha a sorozatok a gyengéid:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)