Még egy ok, amiért Evan Peters-nek meg kell kapnia a Golden Globe-ot Jeffrey Dahmer szerepéért

Jeffrey Dahmer történetét feldolgozó netflixes sorozat az év egyik legnagyobb sikerének bizonyult, ami javarészt Evan Peters alakításának is köszönhető, akit nem véletlenül jelöltek Golden Globe-ra. Peters sokáig tanulmányozta a sorozatgyilkost, hogy tökéletesen vissza tudja adni a legalább 17 fiút brutális kegyetlenséggel meggyilkoló Dahmer karakterét.

Evan Peters a Szörnyeteg: a Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatban
Evan Peters a Szörnyeteg: a Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatban
Fotó: Profimedia

Evan Peters, aki a való életben egy kicsit sem emlékeztet az általa megformált karakterekre, korábban már mesélt arról, hogy mentálisan mennyire megviselte a forgatás, illetve eleve az a kérdés, hogy egyáltalán elvállalja-e a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori főszerepét. Végül a sorozat alkotója, Ryan Murphy személye győzte meg arról, hogy elvállalja a szerepet, hiszen korábban már dolgoztak együtt, például az Amerikai Horror Story antológiában is.

Brutális történet, hatalmas siker

A film alaptörténete valódi, olyannyira igaz, hogy a legbrutálisabb jelenetek mind úgy történtek meg a valóságban is, ahogyan azt a sorozatban láthatjuk, eltérést a valóságtól csak néhány apróbb és kevésbé fontos részletben találhatunk. A film amennyire brutális, annyira hatalmas a sikere, és átlépte a Netflixen az egymilliárd órányi nézettséget, az alkotók pedig bejelentették, hogy további két évad készítését tervezték be.

Evan Peterst mentálisan is fizikálisan is megviselte a szerep
Fotó: Profimedia

Nem csak mentálisan viselte meg

Evan Peters nagyon sokáig gondolkodott azon, hogy egyáltalán elvállalja-e a szerepet, azonban a sorozat rendezője, Ryan Murphy azt mondta, hogy olyan körülményeket teremt, ami támogatja és segíti annak ellenére, hogy a sorozat témája mennyire embert próbáló. A cél az volt, hogy egy olyan védelmi hálót hozzanak létre, ami nem engedi, hogy Peterst magával ragadja mentálisan a karakter súlya.

Evan Peters-ben a stáb tartotta az életet Jeffrey Dahmer-sorozat forgatása alatt

Közben pedig a forgatás előtt nagyjából 7 kilót fogyott azzal, hogy sem szénhidrátot, sem cukrot nem fogyasztott, majd a forgatás végére izmot és súlyt kellett gyarapítania, hogy hitelesen tudja alakítani Dahmer fizikumát is, vagyis több mint 9 kilót kellett magára szednie.

Nem volt étvágyam a forgatás elején, aztán pedig rengeteget edzettem a harmadik epizódra, amikor a filmben Dahmer is elkezdi erősíteni a fizikumát, majd a tárgyalásig további 9 kilót magamra kellett szedni - mondta Peters.

Kicsit nyugisabb szerepekre vágyna

Bár imádja ezeket a szerepeket, és nincs baja azzal, hogy sokszor negatív szereplőket játszik, de azt nyilatkozta, hogy most már örülne valami könnyedebbnek, vagy ahogyan ő fogalmazott, “a sötétség után szeretné felfedezni a fényt”.

Nem ő az egyetlen, aki drasztikusan megváltoztatta alakját egy szerep miatt

A színészek igyekeznek vagy tökéletesen alakítani egy létező karaktert, vagy mindent megtenni, hogy egy olyan szereplőt alkossanak, aki a lehető legtökéletesebb a szerepre. Ehhez pedig nem riadnak vissza attól sem, ha nagyon komolyan változtatni kell a megjelenésükön. Jared Leto például ennek az egyik legnagyobb zsenije, aki több mint 13 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben alakított karaktere miatt. Ugyanezért a filmért egyébként Matthew McConaughey is megküzdött, ő 21 kilót adott le a szerep miatt. De térjünk vissza Jared Letóhoz, aki nem csak fogyni képes egy szerepért, hiszen a 2007-es Chapter 27 című filmben 30 kilóval nehezebben láthattuk.

Jared Leto a Chapter 27 című filmben felismerhetetlenül
Fotó: Northfoto

A hízás miatt elszállt a koleszterinszintje, szívritmuszavara és hátfájdalma lett, és azt mondta, sosem nyerte vissza igazán a régi alakját. A másik nagy átalakulóművész Christian Bale, aki a 2013-as Amerikai botrány című film kedvéért nagyon gyorsan 18 kilót szedett fel. 2004-ben pedig a Gépész című film kedvéért 28 kilót adott le és gyakorlatilag az összes izmát elvesztette, és szintén nehéz volt visszatérni a korábbi alakjához. Mikor Brad Anderson rendező meglátta a forgatás első napján, gyakorlatilag sokkot kapott leginkább amiatt, mert egyszer sem kérte, hogy fogyjon.

Még több kulisszatitok:

Ez is érdekelhet

Így néznének ki Brad Pitt és Jennifer Aniston gyerekei a mesterséges intelligencia szerint

Így néznének ki Brad Pitt és Jennifer Aniston gyerekei a mesterséges intelligencia szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)