18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Akkora siker volt a Jeffrey Dahmer-sztori, hogy még két évad követi

A Jeffrey Dahmer-sztori hamarosan átlépi az egészen brutális 1 milliárd órányi nézettséget, ami elég okot adott a Netflix fejeseinek, hogy kifundálják, milyen formában is folytathatnák a közös munkát. És nem ez az egytelen jó hír azoknak a sorozatrajongóknak, akik szeretnek borzongani.

Akkora siker volt a Jeffrey Dahmer-sztori, hogy jön a folytatás
A Jeffrey Dahmer-sztori hatalmas sikere meghozta a Netflix kedvét a folytatásra, be is rendelték a következő két évadot
Fotó: Profimedia

Talán még a vártnál is hangosabb sikert aratott a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, ami a '90-es évek rettegett sorozatgyilkosának ámokfutását dolgozza fel, aki a rendszerszintű rasszizmus és homofóbia miatt úszta meg tíz éven keresztül, hogy börtönbe kerüljön. Csak hogy lásd, milyen volumenű sikerről van szó: a Jeffrey Dahmer-sztori a második a legnézettebb angol nyelvű produkció a Stranger Things után. Egy ilyen globális sikerrel nem élni nyilván őrültég lenne a Netflix részéről, ezért be is rendelte a sorozat második és harmadik évadát. Jogosan felmerül a kérdés, mégis hogyan és mi értelme ennek, ha a történet Dahmer halálával ért véget.

És itt jön képbe a sorozat kreátora, Ryan Murphy, a horror antológia királya, aki a még mindig futó Amerikai Horror Sztorival véste be magát a popkultúra retinájába. Logikus, hogy a Netflix így próbálja meg utolérni az első évad sikerét, hiszen Murphy edzett a műfajban - több mint egy évtizede viszi az AHS-t, mindezt okosan, jól bevált színészeivel építkezve. Vagyis minden évadnak más a sztorija, de a szereplőgárda – kisebb-nagyobb változással – ugyanaz. A berendelt új két évad tehát antológiaként épül majd, és olyan valós karakterek nyomába ered, akik Dahmerhez hasonlóan a társadalom veszélyes szörnyetegei voltak. Tekintve, hogyan közelít Murphy az antológiák szövögetéséhez, és kedvenc színészeihez, egészen sanszos, hogy Evan Peters is visszatér majd, hiszen ő a producer-író egyik kedvenc színésze, aki nem egy évadban kapott központi szerepet az Amerikai Horror Sztoriban, de szerepelt Murphy A póz című sorozaténak első évadában is.

A Jeffrey-Dahmer sztori hivatalos plakátja az áldozatok perspektívájából készült, ezért a látomásszerű sárga szem
Fotó: Profimedia

Jeffrey Dahmer-sztori mellett érkezik A megfigyelő is

Ryan Murphy-nek két sorozattal is sikerült berobbantania az őszt a streaming platformon, ő áll ugyanis A megfigyelő (The Watcher) mögött is, ami ugyancsak valós eseményekre épít: a Brannock família életét követi le új otthonukban, akik titokzatos leveleket kapnak egy magát Megfigyelőnek nevező személytől, akinek a családja generációk óta figyeli meg, és tartja rettegésben a ház lakóit. Az október 13-án debütáló sorozat elmondhatja magáról, hogy 125 millió órányi nézettséggel húzott be – mindössze az első öt napján.

Evan Peters-ben a stáb tartotta az életet Jeffrey Dahmer-sorozat forgatása alatt

Hangos sikerre született

A sorozatok kreátora, Ryan Murphy még 2018-ban igazolt át a Netflixhez egy 300 milliós megállapodás keretén belül, ami a következő hónapokban jár majd le. A hosszabbítás nyilvánvaló, a horror antológiák atyja pedig elég egyértelműen rácáfolt azokra az iparági pletykákra, miszerint ne tudta volna hozni a Netflix által elvárt sikert. Ennek ellenére néha eljátszik a gondolattal, mi lenne, ha visszavonulna: „Lehet, hogy nem csinálok semmit. Talán visszavonulok, és méhviasz-termékkekkel foglalkozom majd. Nem lepődnék meg, ha a keleti partra költöznék, és alapjaiban változtatnám meg az életemet. Nemrég vettem egy farmot – mindig is farmer szerettem volna lenni. Indianában nőttem fel, és az udvar mögött kukoricatábla állt.”

Forrás: deadline.com

Még több sorozat:

Ez is érdekelhet

„Neked mi volt a legextrémebb szexélményed?" - Ezért ne tedd fel soha ezt a kérdést egy szakértő szerint

„Neked mi volt a legextrémebb szexélményed?" - Ezért ne tedd fel soha ezt a kérdést egy szakértő szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)