Emma D’Arcy elárulta annak a BIZONYOS Sárkányok háza jelenetnek a történetét

Aki éveken keresztül hűségesen és kitartóan követte a Trónok harca fantasy eposzt, az boldogan pattant sárkány hátra, hogy hétről hétre izgulasson a GoT előzménysorozatául szolgáló 10 részes Sárkányok házán. Az évad a végéhez ért, méghozzá egy, a következő évadnak és egy gigantikus háborúnak megágyazó tragikus pillanattal.

Emma D’Arcy a Sárkányok háza évadzárójának utolsó jelenetében
Emma D’Arcy a Sárkányok háza évadzárójának utolsó jelenetében
Fotó: Profimedia

Ha nem láttad a Sárkányok háza 10., utolsó részét, nem olvasnánk tovább a helyedben, ha viszont megvolt, és imádod szétszálazni, még napokig elemezni a kedvenc sorozataidat, a legjobb helyen jársz. Az utolsó rész váratlan tragédiát tartogatott, ráadásul sikerült feláldozni a legártatlanabb és legszerethetőbb karaktert: Lucerys Valeryont, akivel Aemond Targaryen sárkánya, Vhagar végzett, miután a két állat kezelhetetlenné vált, és a gigászi méretű Vhagar egyetlen mozdulattal kettéharapta Arraxot és lovasát. Az Aemondot alakító Ewan Mitchell szerint ez volt a sorozat egyik legfontosabb pillanata, hiszen „ez indítja be a Sárkányok tánca dominóeffektusát.” A jelenet kulcsfontosságát a Rhaenyrát alakító Emma D'Arcy is hangsúlyozta, ugyanis alapjaiban változtatja meg a karaktere további útját és a világgal kapcsolatos látásmódját.

Matt Smith ötletén alapult a jelenet

A Sárkányok háza legutolsó jelenetét órákig próbálták, mire megtalálták a tökéletes kameraállást és felvették 3-4 alkalommal. A jelenetben Daemon (Matt Smith) karaktere lehajtott fejjel odasétál az asztal mellett álló Rhaenyrához (Emma D'Arcy), megfogja a kezét, hátat fordítanak a kamerának, és a kandalló elé sétálnak. A néző nem hallja, ahogy Daemon közli a fiú halálhírét, és innentől Rhaenyra az egyetlen, akit látunk. Megfordul, „Rhaenyra felnéz, és háború van a tekintetében” – olvasható a forgatókönyv legvégén, ami már az első vázlatokban is fontos szerepet kapott. Ebben a pillanatban ugyanis minden megváltozik a karakterben, aki a férfiakkal ellentétben megfontolt és óvatos volt a trónért folytatott küzdelemben. A tekintetében viszont egyszerre van jelen a Viharvég árulása és a fia halála miatt érzett bosszúvágy, ami egyértelműen háborút ígér.

A színésznő a GQ-nak adott interjújában mesélte el, hogy Matt Smith ötlete volt, hogy Daemon karaktere közölje feleségével a hírt, az ő fejéből pattant ki az is, hogy hátat fordítsanak, és elsétáljanak a kamera elől, amit Ryan Condal showrunner és Greg Yaitanes rendező is megvett. A showrunner egyébként annyira imádta ezt a jelenetet, hogy a Varietynek a kedvenc pillanataként írja le, egy olyan momentumként, amiben minden a helyére kerül.

A Sárkányok háza készítője kőkemény folytatást ígér

Úgy tűnik, Smith kifejezetten erős és kreatív rendezői vénával bír, miután a 8. részben rögtönzött jelenete olyan szinten írta felül az egyik jelenetet a próba során, hogy az végül bekerült a sorozatba. Ebben a haldokló király utolsó erejével még felül a trónjára, de menet közben leesik a korona a fejéről, öccse pedig felveszi azt, támogatásával felkíséri őt a Vastrónhoz, visszateszi bátyja fejére a koronát, ezzel gyakorlatilag elismerve őt királyának, pontot téve az évekig tartó viszálykodásuk végére.

Szerencsére sem Daemon karakterétől, sem pedig a sorozattól nem kell elbúcsúznunk, mivel hivatalosan is bejelentették, hogy 2024-ben érkezik a második évad, melyet a tervek szerint jövőre kezdenek forgatni. „A Sárkányok háza messze a legsikeresebb premierünk Magyarországon az HBO és az HBO Max történetében. Minden korábbi bemutató rekordját megdöntötte. Az első rész nézettsége minden előzetes elvárásunkat felülmúlta.” - nyilatkozta Pinczés-Pressing Ádám, a magyar HBO PR vezetője még az augusztusi premiert követően. „Az első évad nagyon véres lakomának terítette meg az asztalt. Azért szerettem volna erre időt fordítani, hogy mindenki megértse, kik ezek a karakterek és a mögöttük – az apáik és nagyapáik mögött – álló hosszú történelem, ami elvezetett odáig, hogy a végén polgárháborút vívnak egymás ellen.” - ezt már a sorozat társalkotója tette hozzá, amikor a folytatásról beszélt.

Forrás: buzzfeed.com,

Még több Sárkányok háza:

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)