Exkluzív interjú - Íme, a 20 éves magyar YouTube-sztár

2015.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Manapság a bloggerkedés igencsak elterjedt a fiatalok körében, hiszen hol máshol fejezheted ki jobban kreativitásod, mint egy online felületen, ahol mindent pont úgy csinálhatsz, ahogy azt elképzelted. Ráadásul, ha igazán ügyes vagy, könnyen fel is fedezhetik alkotásaid, és onnan már csak egy lépés a rivaldafény, legalábbis sokan ezt gondolják. A mindenki által vágyott csillogás azonban nem jön magától, szükség van rengeteg kitartásra, nyitottságra és elszántságra is!

Bemutatjuk Dencsi Krisztinát, a Christinareka blog íróját, aki egy rövid interjú keretein belül mesélt nekünk karrierje kezdetéről, a negativitásról és nem utolsó sorban ad néhány szuper tippet a régóta blogolni vágyóknak!

Igencsak fiatal, mindössze 20 éves vagy, mégis úgy tűnik, mintha teljes magabiztossággal irányítanád a karriered. Mindig is ennyire biztos voltál abban, hogy ezt szeretnéd csinálni? Hogyan csöppentél bele ebbe a csillogó világba?

6 éves korom óta egy dologban voltam biztos...a kamerában. Eleinte színésznő szerettem volna lenni...ma már ez kissé megváltozott, most a televíziós műsorkészités felé indulnék szívesen. A YouTube pedig az utóbbi időben (december végén került fel az első videóm) a szenvedelyemmé vált. Ez a bizonyos videó egyébként egy online sminkversenyre készült, ahol helyezést nem értem el, viszont ez volt a kezdő lökés ahhoz, hogy végre komolyabban is belekezdjek a videózásba. Már régebb óta kacérkodtam a gondolattal, de ez kellett hozzá, hogy végre elkezdjem. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam már ekkor, ami megerősített abban, hogy igenis nekem való a youtubeozás avagy vloggerkedés, és folytatnom kell. Szóval lassan-lassan nyugodt szívvel sorolhatom magam a beautyguru kategóriába.

A blogodon olvashatunk többek között divatról és szépségápolásról is, mi inspirált, hogy elindítsd ezeket a felületeket? Volt esetleg olyan ember, akinek hatására úgy döntöttél, hogy Te is belevágsz?

A blogom jóval a YouTube csatornám beindulása után készült el, azután hogy profi kamerát vásároltam magamnak a videók miatt. Tulajdonképpen 2 okból is: 1.: mert célom a folyamatos fejlődés és javulás, 2.: mert a nyarat Amerikában töltöm és végig fogom vlogolni ezt az időszakot, ehhez pedig már nem elegendő a telefonos felvétel.

Christina Reka

Miután meglett ez a gyönyörűség (Samsung NX 30 egyébként) elkezdtem a videózás mellett fotózni is. A képekhez pedig kommentár és magyarázat dukál. És miért csak a Facebook oldalamon tehetném ezt?
Nőként szeretem a szépet, és szerettem volna alkotni is valamit, amit ezen okból Szívesen végigpörgetek/olvasok/nézegetek...egyszóval egy blogot. Az pedig hab a tortán ha másnak is ugyanezt az élményt nyújthatom. Egy nagyon kedves ismerősöm unszolása azért kellett hozzá, akivel a jövőben a készülő weboldalát és az én videóimat összevonva szeretnénk majd együtt dolgozni.

A Youtube csatornádon, már több, mint 1300-an követnek téged, milyen érzés tudni, hogy ennyi ember kíváncsi rád, és szereti, amit csinálsz?

Nagyon meglepő volt hogy néhány videó és pár hónap alatt már ennyi követőm lett, sőt az egyik videóm 15.000 nézettséget is produkált. Ez, ilyen hamar nagyon ritka ebben a világban, és nagyon büszke vagyok rá. De legfőképpen boldogsággal tölt el, hogy nem elég hogy azzal foglalkozom amit imádok de az emberek meg is nézik, sőt tetszik is nekik és elárasztanak pozitív energiával, kedves kommentekkel. Ez az ami igazán előre visz és inspirál. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szerencsés leszek...

Mit gondolsz, mit szeretnek benned legjobban a nézőid/olvasóid?

Annyira érdekes, hogy nem csak lányok (mivel beauty és lifestyle kategóriában készítek főként videókat és bejegyzéseket) de még srácok is nézik a videóim és a blogom, sőt még üzenetet, kommentet is írnak...így az ő visszajelzéseik alapján is tudok válaszolni erre a kérdésre. Szóval a legtöbben a hangomat és a személyiségemet kedvelték meg. Olyan édes dolgokat írnak nekem mint, hogy nagyon szeretik a videóim mert megnyugtatja őket, vagy hogy hasznos tippeket kapnak tőlem és nagyon szimpatikus is vagyok, ezért szeretnének jobban megismerni stb... Srácoktól általában azt szoktam kapni, hogy nagyon tetszik nekik, hogy ilyen kreatív vagyok, és hogy maximálisan minden energiámmal arra koncentrálok, amit csinálok, ez pedig látszik is a végeredményen. Nos hát az ilyen üzenetek simogatják a lelkem igazán!

Christina Reka

Mint mindenkinek, biztosan Neked is vannak szakmabeli példaképeid, akikre felnézel, kik azok?

Nos, én főleg külföldi youtubereket nézek...és ők azok akik miatt arra gondoltam, hogy én is elkezdhetnék videózni. Ilyen például Marzia (youtubeon: cutiepiemarzia) ő volt az a csajszi aki miatt elkezdtem videókat nézni! Rajta kívül felsorolnék még párat: Bunny (grav3yard girl), Weylie (ilikeweylie) aki egyébként egy másik csatornán (WahlieTV) együtt vlogol a mindennapi életéről és tapasztalairól a barátjával...A héten induló amerikai vlogsorozatomban például az ő videóik azok amik inspirálnak. (A címe "Christina Reka goes to America" lesz)

Mesélj egy kicsit, hogyan képzeljük el egy átlagos napod? Hogyan tartod egyensúlyban a blogod, a youtube csatornád és a magánéleted?

Ehhez tudni kell rólam néhány dolgot, például, hogy a barátommal élek már 2 éve (18 évesen költöztem el a szüleimtől), tehát a szabadság és az önállóság, ami az időbeosztást illeti, adott. Szóval, egy átlagos napom vagy a szerelemmel telik, vagy a barátaimmal, akikkel nagyon hamar össze tudunk futni itt Budapesten, vagy pedig a családommal...így melegben vidéken a nyaralónkban általában. A videózás pedig minden esetben belefér, és bele is kell hogy férjen a mindennapokba. Most hogy befejeztem a középiskolát, ez annyival egyszerűbb. A kamera hozzám van nőve és akármikor ha eszembe jut egy jó ötlet, elő is kapom. A videószerkesztés már más tészta. Általában ez a szűk keresztmetszet, ugyanis például egy vlog szerkesztése 5-12 órát is igénybe vehet, ez attól függ milyen hosszúak a nyers felvételek, és mekkora időtartamú a kívánt végeredmény. Ebből nem adok alább, mert nem adok ki a kezemből semmit, ami félkész, vagy a lehetőségekhez mérten nem tökéletes. Igen, tényleg eléggé maximalista vagyok... Ó, még egy érdekesség! Éjszakai bagoly vagyok, éjjel sokáig fent maradok, sokszor ilyenkor szerkesztek vagy videózom, a délelőttöt pedig az esetek 90%-ában alvással töltöm :D

Valljuk be, a bloggerkedés nem egy hétköznapi "szakma" és az emberek sokszor nem értik, miért jó, ha egyedül a szobádban egy kamerának beszélsz. Mit szólt a családod, amikor megtudták mivel kezdtél el foglalkozni? Nem próbáltak lebeszélni róla?

Szerencsére senki sem próbált soha lebészelni róla. Sőt! Mindig megnézik a videóim, sokszor kérek tőlük tanácsot, vagy visszaigazolást, és a legjobb építő kritikákat is tőlük kapom. A negatív kommentekre kitérve (szerencsére eddig nem volt olyan sok), nem tudok és nem is akarok ezekkel foglalkozni, mert szeretem amit csinálok és erről igazán a szeretteim véleményét tartom relevánsnak. Hiszen róluk tudom, hogy nem az irigység vagy a rosszindulat beszél belőlük.

Christina Reka

Hát bizony nem éppen hétköznapi szakma, de ez is olyan tulajdonság amit imádok benne. A családtagjaim pedig elég jól ismernek ahoz, hogy ezt tudják, és ha valamiről úgy gondolják, hogy jól csinálom és boldoggá tesz, akkor bármiről is van szó támogatnak benne. Tényleg nagyon szerencsés vagyok, ebből a szempontból is.

Végül, mit tanácsolnál azoknak, akik már nagyon régóta blogot vagy youtube csatornát szeretnének indítani? Van valami, amit mindenképpen tudniuk kell mielőtt belevágnak?

Először is a legfontosabb tanács számukra az, hogy igenis kezdjenek bele, ne várjanak semmire, mert elszalad az idő! Ha olyannal fognak foglalkozni a videókban vagy a blogon amit szeretnek és élvezik, akkor nincs veszteni valójuk!
Amit mindenképpen tudniuk kell az pedig nem más, mint a negatív, rosszindulatú emberek/kritikák kezelése. Akármennyire is próbálkozol, mindig lesz olyan akinek nem tetszik amit csinálsz...de ez nem rossz dolog, nem felelhetsz meg mindenkinek! Nem is kell! Ez irreális elvárás önmagadtól.

Egy minijáték a végére:

Az ombre festés... gyönyörű, és nekem is az van!

A füstös szemek...igézőek és egy party kihagyhatatlan kellékei!

A tarkára festett körmök...különlegesek, és nyáron feldobják az ember kedvét.

Az ideális arcápoló...mindenkinek más, nem csak a bőrünktől de még az adott évszaktól/időjárástól is függ, szóval érdemes kísérletezni és cserélgetni is!

A parfüm, aminek az illata...a nyári énem tökéletes kiegészítője, a Zara black, imádom!

Kövesd te is Christina Rekát:

YouTube: Christina Reka
( http://youtube.com/channel/UCHJX_knOLOZ2FbCBu0Zs30w )

Blog: christinareka.blogspot.hu

Instagram: Christina Reka
( https://instagram/christinareka/ )

Facebook: Christina Reka
( https://m.facebook.com/pages/Christina-Reka/1577729912474962?fref=ts )

Christina Reka
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője