Angyali glitter sminktrend a Tiktokról, ha a hidegben is ragyognál

A szépségtrükk, amit ebben a téli szezonban mindenképpen ki kell próbálnod, az nem más, mint a Tiktok legújabb őrülete, azaz a glitter sminktrend! A hashtagnek már több mint 4 millió megtekintése van a népszerű közösségi média platformon.

Készülj a télre egy álomszép glitteres sminkkel, a TikTokról ellesheted a trendet!
Készülj a télre egy álomszép glitteres sminkkel, a TikTokról ellesheted a trendet!
Fotó: TikTok/Glamour

A téli sminkről az esetek túlnyomó többségében két elképzelés él a fejekben: egy intenzív, füstös szem vagy a vörös rúzs különféle változatai. Azonban amikor a kínai beauty bloggerek előrukkoltak a mélyítő ívbe húzott vékony, csillogó vonalakkal, csillámló pigmentekkel és halvány árnyalatokkal készült füstös sminkkel, azonnal tudtuk, hogy csak idő kérdése, és globális trenddé növi ki magát a glitter sminktrend.

Ha egy igazi hóangyallal találkoznánk, valószínűleg pont ugyanígy festene. Finom, pasztelles árnyalatok, gondosan elmosott vonalak, és hideg tónusú glitterek, csillogó pigmentek jellemzik a szezon legújabb őrületét. Nem is tudnánk ennél testhezállóbb arcdíszítést elképzelni a téli hónapokra!

Lágy vonalak

A sminktrend lényege a rétegezésben rejlik: a matt, rózsás árnyalatú szemhéjpúderek adják a mélységet, a csillámok pedig kiemelnek. A jeges hangulatot még jobban fokozhatjuk egy rózsaszínes pirosítóval, amit az orrcsontra, illetve az orr hegyére is érdemes felvinni

Odáig vagy a természetes szeplőkért? Mutatjuk, hogyan készítheted el sminkkel!

@wholesalesoymilk egy videóban meg is mutatja, hogyan készítheted el egyszerűen a trendet. Nézzük lépésről lépésre:

  1. Kezdj egy fényes pigmenteket tartalmazó hidratálóval! Csodásan egységesíti az arcbőrt, és remek alapot ad az alapozónak és a korrektornak.
  2. Vidd fel az alapozót és a korrektort a szokásos módon, majd fixáld permettel.
  3. Jöhetnek a színek: először egy tompa, hideg rózsaszín árnyalattal menj végig a mozgó szemhéjon, majd az alsó szempillák tövében is.
  4. Ezután válassz egy sötétebb színt, amivel az alsó és a felső szempillatöveknél keretezed a szemeid! Ha még cicásabb eredményre vágysz, húzd kicsit kifelé a vonalat felül.
  5. Most következik a csillogás: legjobb, ha az ujjbegyeid segítségével applikálod a csillámló pigmenteket a mozgó szemhéj belső felére, így intenzívebb lesz a hatás.
  6. Ez a lépés kihagyható, de optikailag még nagyobb szem illúzióját keltheted, ha elmosol egy lágy barna szemhéjpúdert valamivel a szempillasor alatt a belső szemzugtól indítva. Az így kapott vonal fölött közvetlenül szintén egy világos, csillámló termék kapjon helyet.
  7. Előzőleg már kijelölted a tusvonal helyét a sötétebb színnel, most húzz rá bátran egy vékony vonalat a szempilláktól indítva!
  8. Remekül mutat egy fehér tusvonal a belső szemzugból kiindulva, ami a mélyítőív vonalát követi. Ha finomítanál rajta, dolgozd át egy pufi ecset segítségével az alapszínnel!
  9. Koronázd meg a sminked egy szempillaspirállal! Már csak az apró finomítások jönnek, például érdemes ugyanazt az árnyalatot használnod highlighterként, mint amit a mozgó szemhéjra tettél.

Ragyogó kellékek

A karácsony és a téli időszak tökéletes arra, hogy egy kis extra fényt vigyünk a szürke hétköznapokba, de sokan félnek attól, hogy túlzásba esnek a csillogással. Ez a trend megmutatja, hogyan viseld a lehető legkifinomultabb módon a csillámokat, anélkül, hogy azt bárki (vagy legfőképpen te magad) erőltetettnek látná. Néhány dologra lesz csak szükséged a ragyogó tekintetekhez, és kezdődhet az alkotás!

Reloaded szemhéjpaletta (Provocative) REVOLUTION 2599 Ft
Fotó: Revolution

Csillámló és matt árnyalatokat is tartalmaz a Revolution palettája, amiben a világosabb és a sötétebb tónust egy helyen megtalálod.

High Impact Easy Liquid Liner szemhéjtus (Espresso) CLINIQUE 9900 Ft
Fotó: Clinique

Precíz, vékony vonalat húzni csak egy jó applikátorral lehet, pont olyannal, mint amilyen a Clinique szemhéjtus ecsete. Válaszd a barna színt, ha a természetesebb végeredmény a cél!

GlamDrop: Ikonikus piperék újragondolva és hatóanyag fókuszú bőrápolás

Intense Sparkler highlighter (12) INGLOT 7990 Ft
Fotó: Inglot

A hideg tónusokért tedd fel az arccsontra, a szemhéjra és az orrodra is ezt a csodás rózsaszín highlightert az Inglottól! Ha erősebb csillogást szeretnél elérni, applikáld a terméket az ujjbegyeddel, amit előtte egy fixálóval fújj le!

Maradj képbe a legújabb trendekkel:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói