Brad Pitt kis híján nemet mondott élete szerepére

Brad Pitt olyan laza szerelésben ugrott be az Amerika Filmakadémián szervezett Babylon díszvetítésre, mintha a szomszéd kerti-partijára indult volna. Ott jártunk a különleges vetítésen, ahol Margot Robbie-val és a Diego Calvával is összefutottunk.

Brad Pitt úgy érzi, mintha róla mintázták volna a Babylon című filmben alakított karakterét
Brad Pitt úgy érzi, mintha róla mintázták volna a Babylon című filmben alakított karakterét
Fotó: Profimedia

A Babylon film olyan, mintha Hollywood összes egykori és ma élő legendájának naplójából ollózott volna össze egy forgatókönyvet az író-rendező Damien Chazelle. Talán éppen ezért érezhették érintettnek magukat a filmvilág legismertebb színészei, és ezért is történhetett meg, hogy fél Hollywood azonnal igent mondott a szerepekre. Olyan elképesztő szereplőgárda jött össze Brad Pitt mellett, mint Margot Robbie, Olivia Wilde, Toby Maguire, Eric Roberts, Jean Smart - hogy csak a legjavát említsük. Diego Calva és Lee Jun Li két friss arc a stáblistán, nem is akármilyen szerepekben - Diego Calvára osztotta a rendező a főszerepet (igen, nem, nem Brad Pitt a főszereplő), de a Critics Choice Association által már díjazott Lee Jun Li szintén kulcsfontosságú karaktert alakít a filmben.

Túl hosszú történet

A vetítés utáni sajtótalálkozón Margot Robbie Brad Pitt mellett ült - a két színész láthatóan nagyon jó barátságban áll és félszavakból értik egymást. A remek hangulatú beszélgetésen Brad annyira közvetlen volt mindenkivel, mintha tényleg egy kerti-partin érezné magát. Azt se rejtette véka alá, hogy először nem rajongott a film ötletéért. A rendezővel való első találkozásakor azt kérdezte, „Damian, biztos vagy te abban, hogy ezt meg akarod csinálni…?” Aztán elmesélte, mi bizonytalanította el: „A forgatókönyv, amit kézhez kaptam, 180 oldalas volt… el tudjátok képzelni… csak annyit bírtam mondani Damiannek, hogy… nagyszerű, nagyszerű… na és hány jelenetet fogunk ebből kivágni…? De Damian megnyugtatott, hogy egy sort se. Ez nagyjából így is lett.”

Brad Pitt és Margot Robbie összeszokott páros
Fotó: Getty Images/Jesse Grant / Stringer

Még Margot Robbie-t is megedzette

A film valóban nincs rövidre vágva, egészen pontosan 3 óra és 8 perc hosszúságú, tele olyan groteszk jelenetekkel, amikor az ember a szék karfájába kapaszkodik vagy eltakarja a szemét. Mint például, amikor Margot Robbie karaktere, Nelly egy szofisztikált fogadáson lehányja a házigazdát. „Ez volt életem legnehezebb filmje.” - emlékszik vissza a forgatásra a színésznő. „Mikor megcsináltam a hányós jelenetet, beleadtam apait, anyait. Mindent. Damian odasétált hozzám, és azt mondta, hogy »Jó volt, nagyon jó. De ennél sokkal több kell.« Akkor azt gondoltam, hogy úristen, nem biztos, hogy ennél több van bennem. Nelly karaktere annyira kimerítő, hogy a férjem el sem akarta hinni, hogy mennyire küzdök vele. Kétségtelenül a hányós (meg a kígyós) jelenet volt a legnagyobb kihívás. Amikor olvasod a forgatókönyvet, akkor úgy vagy vele, hogy oké, megoldjuk, nem gond. Aztán amikor közeleg a jelenet forgatási napja, akkor elkezdesz kicsit parázni, hogy hogyan is kellene ezt megcsinálni, aztán a forgatás előtti éjszakán már aludni sem bírsz, csak stresszelsz egész éjjel, végül bumm, megcsináljuk. Szerintem elég jó lett, remélem élveztétek.”

Brad Pitt nem akárkivel jött össze! – Híres színész exe mellett találta meg a boldogságot

A Babylonban Brad egy öregedő Hollywood-i filmsztárt, Jack Conrad-ot alakítja, aki eleinte harcol múló hírnevéért, majd beletörődő melankóliával próbálja feldolgozni, hogy a csillaga végleg leáldozott. Ráadásul maga mellé egy olyan izgalmas és intenzív partnert kapott, mint Diego Calva, aki átütő filmes jelenlétével valóban Brad babérjaira törhet. Jack karaktere veszélyes szerep egy olyan kaliberű színész számára, mint Brad Pitt és valljuk be, hogy nem nehéz beleképzelni az áthallásokat. „Amikor Damiannal először beszéltük át a karakteremet, akkor gyorsan próbáltam eladni magam valami más szerepre” - utalt viccesen Brad arra, hogy a szerep nem neki, hanem inkább róla íródott. De azután elismerően hozzátette: A Whiplash rendezése után mindenre igent mondtam volna Damiennek.”

A kérdésre pedig, hogy „Miben más most Hollywood, mint az ’50-es években?” csak visszakérdezett. „Miért, más…?” Aztán összehúzta magán a vastag szürke gyapjúkardigánját, igazított kettőt a kalapján, és láthatóan semmi motivációt nem érzett arra, hogy learassa a - 2000-ben a People Magazin által a világ legszebb élő férfijának választott - szívtiprónak járó odaadó pillantásokat. A beszélgetés utáni káoszban csak odaintett a kollégáinak, és lazán kisétált a teremből, mint aki épp a grillrácsot készül előkeresni a pincéből.

Olvass még több exkluzív tartalmat a GLAMOUR.hu oldalán:

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói