A monarchia legerősebb házassága: 10 fotó Erzsébet királynőről és Fülöp hercegről

Az uralkodó házastársának lenni nem egyszerű feladat, Fülöp herceg azonban a legmegfelelőbb ember volt rá, hosszú évekig kitartóan támogatta Erzsébet királynőt. A királyi házaspárra emlékezve cikkünkben elhoztunk tíz fotót, amelyek felidézik az együtt töltött éveiket.

| Print Collector
Erzsébet királynőé és Fülöp hercegé volt a monarchia legerősebb házassága | Print Collector
Fotó: Gettyimages.com

Fülöp herceg tavaly áprilisban hunyt el 99 éves korában – másfél évvel később szeretett felesége, Erzsébet királynő is követte őt. Fülöp edinburgh-i herceg és II. Erzsébet királynő 73 évig tartó házassága az egymás iránti szeretet és tisztelet jegyében zajlott. 1939-ben a Balmoral kastélyban találkoztak először, amikor a 18 éves kadétot bemutatták a 13 éves hercegnőnek – úgy tartják, hogy onnantól kezdve nem is gondoltak senki másra.

Kapcsolatuk 1946-ban kezdett kivirágozni. Fülöp előkelő címe ellenére a házasságkötés gondolata először némi ellenállást váltott ki a koronából – Erzsébet azonban ragaszkodott szerelméhez. Fülöp herceg 1947-ben lemondott a görög és a dán trónra való jogáról, pár hónappal később pedig egybe is keltek. Az ifjú pár néhány évig Máltán élt, ahol Fülöp herceg állomásozott. Megszületett első két gyermekük, Károly herceg és Anna hercegnő. VI. György király 1952-ben azonban idejekorán távozott, így 1953-ban Erzsébetet koronázták királynővé, akit férje halála napjáig kitartó szeretettel támogatott.

Lajos herceg: „Nagyi most már legalább dédnagyapával van”

Íme 10 fotó a monarchia legerősebb házasságáról:

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói