Kim Kardashian undorítónak tartja Kanye West legutóbbi húzását

2022.november.27.

Kanye West tehetséges zenésznek indult, aztán valami megváltozott, és már nem a Grammy-díjairól, a slágerlistás helyeiről, az eladott lemezeiről vagy a sikeres együttműködéseiről szólnak a hírek, hanem arról, hogy vajon tud-e annál is mélyebbre süllyedni, ahol jelenleg tart.

Kim Kardashian Kanye West
Kim Kardashian és Kanye West 2019-ben
Fotó: EMPICS Entertainment / Northfoto

Mikor már azt hihetnénk, hogy nincs olyan társadalmi réteg, akit ne haragított volna magára, mikor az őt mentegetők is találnak valami teljesen logikátlan magyarázatot amivel felmentik a rappert a felmenthetetlen alól, akkor Kanye West lép egy olyat, ami korunk problémája ugyan, de ami akkora szégyen, amivel egy jóérzésű ember sem azonosulhat.

Kanye West legújabb húzására volt felesége, négy gyermekének anyja, és a történet főszereplője vagy ha úgy tetszik elszenvedője, csak annyit mondott, hogy undorodik tőle. És ezzel nagyon visszafogottan fogalmazott.

Bántalmazási vádak

A bomba akkor robbant, mikor az Adidas ernyője alá tartozó, Yeezy, azaz West saját márkájának munkatársai azt mondták, hogy elegük van Kanye viselkedéséből. Korábban is mondták, csak senki nem figyelt rájuk, de most, hogy az Adidas is dobta a rappert, azt ígérik, hogy kivizsgálják az ügyet. A munkatársak ugyanis azt mondták, hogy Kanye West lelkileg bántalmazta őket, és különböző technikákat alkalmazott arra, hogy megtörjenek, de felidéztek olyan alkalmat is, amikor pornót játszott be értekezleten, és általánosan igaz volt, hogy a félelemmel és manipulációval éreztette a dominanciáját. A munkatársak azt mondták, hogy mindent jeleztek a vezetőségnek és az Adidas vezetőségének is, de semmi nem történt. Most ígéretet kaptak, hogy kivizsgálják az ügyet.

Mérő Vera: Kanye Westnek, a világ leghíresebb nárciszának jóval a pólóbotrány előtt el kellett volna buknia

Meztelen privát képek és pornó

Már önmagában a fenti vádak is súlyosak, de nem mehetünk el szó nélkül az egyik legsúlyosabb mellett, miszerint Kanye West nagyon intim, nagyon személyes meztelen fotókat mutatott Kim Kardashianről, aki akkor még a felesége volt.

Nagyon személyes volt és nagyon kitárulkozó. Nem igazán reagáltam rá semmit.

– mondta az egyik alkalmazott, aki elképesztően kellemetlennek érezte az egész helyzetet. Kanye ezeket a dolgokat azzal magyarázta, hogy a szex inspirálja a divatot. A munkatársak arról is beszámoltak, hogy West kemény pornót és házilag készült, nem Kim Kardashiant, hanem korábbi barátnőket szerepeltető pornót is bemutatott nekik, majd komoly arccal megkérte őket, mondják el a véleményüket.

Kim Kardashian Kanye West
Fotó: Northfoto

Nem lehet azzal magyarázni, hogy beteg

Egyszerű lenne annyival lesöpörni ezt az egészet az asztalról, hogy West nyilvánvalóan beteg, de a probléma ennyivel nem intézhető el. A rappert annak ellenére, hogy egyre kellemetlenebbek a megnyilvánulásai, még mindig rengeteg ember ember szereti, ráadásul mióta aktívan szerepet vállal a politikában is, egy teljesen másik társadalmi réteg is elkezdett rá felnézni. Ha annyival elintézzük ezt az egészet, hogy biztosan mentális problémái vannak, akkor azzal felmentjük egy olyan cselekmény alól, ami társadalmunk egyik legnagyobb veszélye.

Modell, közszereplő, de nem bárhogyan

Amit West tett, az alól semmi sem adhat felmentést. Kim Kardashian modell, közszereplő, és lehet, hogy alkalomadtán kihívóan öltözködik, de ez nem jelenti azt, hogy a teste vagy a róla készült felvételek közkincsnek számítanának. Ő dönti el, hogy kinek, mikor és hogyan mutatja meg, és ha küld is a férjének egy kihívó vagy szexi fotót, ez a helyzet akkor is ugyanígy marad. Ha ezt a férfi nem így gondolja, és feleségét, barátnőjét, ismerősét tárgyiasítva mindenkinek mutogatja, azzal pont ugyanannyira a felsőbbrendűségét, dominanciáját, birtoklási vágyát mutatja meg, mint a lelki vagy fizikai bántalmazás esetében. Ez a viselkedés soha nem lehet elfogadható, nem lehet rá legyinteni, és nem is szabad szó nélkül hagyni.

Kim Kardashian is megszólalt az ügyben

Kanye West és Kim Kardashian hat éven át voltak házasok, négy gyermekük született. Az ominózus eset még akkor történt, mikor házasok voltak, de ez válás vagy szakítás után is pont ugyanennyire megengedhetetlen dolog. Kardashian próbált higgadtan reagálni, egy hozzá közel álló forrás szerint próbálja ellenőrizni, hogy vajon milyen képeket láthattak a munkatársak, de azt mondta, hogy undorodik ettől az egésztől. Korábban arról is beszélt, hogy West egy időzített bomba lett, és sosem tudni, éppen mivel áll elő. Az Adidas azt nyilatkozta, hogy meg kell vizsgálni, igazak-e a dolgozók állításai, ezért azonnali független vizsgálatot kezdeményeztek.

Korábban már kiállt férje szavai ellen

Kanye Westet korábban antiszemitizmussal vádolták, akkor közleményében arról írt, hogy a gyűlöletbeszéd megbocsáthatatlan, együtt érez a zsidó közösséggel, és véget kell vetni az ellenük irányuló erőszaknak, és gyűlöletkeltő retorikának. Októberben szakította meg az Adidas is az együttműködést Westtel.

Képbe hozunk a sztárvilág híreivel:

Ez is érdekelhet

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)