Tetoválás a királyi családokban? Igen, és nem is kevés!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a királyi családokra gondolunk, aligha a tetoválások jutnak róluk eszünkbe. Köztudott ugyanis, hogy a megjelenésüket illetően is szigorú protokollt kell követniük: a sminktől az ékszereken át egészen a körömlakkjuk és a harisnyájuk árnyalatáig meg van kötve a kezük. Így aztán óriási meglepetést tud okozni, amikor a királyi családok tagjain is feltűnik időnként egy tetoválás, legyen az állandó vagy ideiglenes mintáról.

Tetoválás a királyi családokban? Igen, és nem is kevés!
Fotó: GLAMOUR

A tetoválások tekintetében a legnagyobb hírverést talán Eugénia hercegnő esete kapta, akinek Erzsébet királynő platina jubileumán figyeltek fel a tetoválására, viszont közel sem ő az egyetlen, akinek állandó tetoválása van, testfestéssel pedig még olyanok is kísérleteztek, akikről manapság talán elképzelhetetlen lenne, hogy akár csak egy alkalom erejéig is a bőrükön viselnek bármilyen mintát.

Eugénia hercegnő

Rengetegen felkapták a fejüket, amikor Erzsébet királynő unokája, Eugénia hercegnő bal füle mögött egy kis, kör alakú, elegáns tetoválást fedeztek fel. A heves reakciókhoz minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy éppen Erzsébet királynő platina jubileumán, a Szent Pál-székesegyházban derült fény a hercegnő tetoválására.

Eugénia hercegnő diszkrét helyre tetováltatott, és apró mintára szavazott
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images
HIRDETÉS

Lady Amelia Windsor

Ha van olyan tagja a brit királyi családnak, aki biztosan nem riad vissza a személyes stílusa kifejezésétől, az Lady Amelia Windsor, Erzsébet királynő unokatestvérének, Eduárd kenti hercegnek az egyik unokája. Ezt az is tökéletesen szimbolizálja, hogy Lady Amelia Windsornak mindkét csuklóján, és a bal oldali lapockáján is van egy tetoválás.

Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Meghan Markle

Meghan Markle a Harry herceggel közös, 2019-es marokkói útja során kapott egy elbűvölő virágos henna tetoválást egy tinédzser lánytól, Samiratól, méghozzá különleges okból. Ekkor ugyanis Meghan már tudta, hogy Arcie-t hordja a szíve alatt, a marokkói hagyományok szerint pedig egy ilyen tetoválás szerencsét hoz a születendő babának.

Meghan Markle szerencsehozó henna tetoválást kapott
Fotó: Profimedia

Kamilla királyné

Igen, még maga Kamilla királyné is kipróbálta ideiglenesen a tetoválást, méghozzá 2011-ben, amikor a férjével, III. Károly királlyal Zanzibárban tartózkodott, hogy felhívják a figyelmet az afrikai környezetvédelmi kérdésekre. Kamilla királyné a négynapos utazásuk alatt látott meg egy henna tetoválót, és máris tudta, hogy ő is szeretne egy mintát, amit aztán végül a kezére festetett.

Kamilla királyné ugyancsak hennára szavazott
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Minden idők leglenyűgözőbb királyi divatpillanatai

Minden idők leglenyűgözőbb királyi divatpillanatai

Katalin hercegné

A mindig bájos Katalin hercegnéről nehéz lenne elképzelni, hogy egyszer csak váratlanul maradandó tetoválással jelenik meg, de a hennára ő sem mondott nemet: 2018 februárjában, amikor hét hónapos terhes volt Lajos herceggel, kapott a kezére egy kis virágos henna tetoválást, miközben egy művészközpont megnyitóján vett részt Vilmos herceggel.

Katalin hercegné sem maradhatott ki
Fotó: WPA Pool /Getty Images, Profimedia

Frigyes dán herceg

A dán trónörökös, Frigyes herceg egyesen két tetoválással lesz király, az ő családjában ez azonban nem is olyan szokatlan jelenség. Nagyapja, IX. Frigyes király sárkányokat és madarakat ábrázoló tetoválásokat viselt, amelyek a haditengerészetnél eltöltött idejét szimbolizálták. Ugyanebből ebből az okból tetováltatott Frigyes herceg is, akinek a vádliján egy cápa, a karján pedig egy, a haditengerészetben eltöltött időszakára utaló felirat található.

Fotó: Tim Riediger/Getty Images, Northfoto

Zsófia svéd hercegné

Mielőtt Zsófia hercegné férjhez ment volna Károly Fülöp svéd királyi herceghez, sikeres modellként dolgozott, és még egy valóságshowban is szerepelt. Emiatt eleinte nem is igazán akarta elfogadni a svéd királyi család, de az sem segített, hogy Zsófián több nagy tetoválás is ékeskedett, melyek közül több a mai napig is megvan. Nagyjából öt év után azonban elfogadták, esküvője napján pedig még a nyakán található napsugaras tetoválása is megcsillant.

Fotó: Julian Parker/Getty Images, Northfoto

Stefánia monacói hercegnő

Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg legfiatalabb lányát, Stefániát maga az édesanyja is igazi vadóc gyermeknek tartotta. Miután azonban Grace Kelly egy tragikus autóbalesetben életét vesztette, méghozzá úgy, hogy Stefánia hercegnő is vele volt, állítólag egyre lázadóbb lett. Sokan úgy vélték, hogy tetoválásai is ezt jelképezik, saját elmondása szerint viszont egész pontosan azt tükrözik, hogy elhatározta, élvezi az életet.

Fotó: Alain Benainous/Getty Images, Northfoto

Forrás: hellomagazine.com

Még több érdekesség a királyi családokról:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: te kitalálod, milyen nemzetiségűek ezek a Disney karakterek?

Kvíz: te kitalálod, milyen nemzetiségűek ezek a Disney karakterek?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)