Exkluzív: Axente Vanessa párizsi élményei

2012. október 8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tavasszal, a http://www.glamouronline.hu/divathirek/magyar-modellsiker-axente-vanessa-nyitotta-a-prada-show-t-5678>Prada show után még csak pedzegettük, a http://www.glamouronline.hu/divatblog/g-exkluziv-axente-vanessa-blogja-a-prada-fotozasrol-6222>Prada kampány

Indulásunk nagyon korai volt, hajnali fél 5-kor már úton voltunk a bécsi repülőtérre, ahonnan egyenesen az ügynökségemhez (VIVA) vezetett az utunk. Itt megkaptuk az aznapra vonatkozó castinglistánkat.

Az ügynökség nagyon szelektíven kezelte a show-kat, és csak a legjobbakat és legfontosabbakat választották ki. Egyik amerikai bookerem is elutazott Párizsba, és még egy castingra és egy fittingre is elkísért, hogy tudjunk beszélgetni, és hogy gyorsabban teljen a várakozás.

Az első show-m a Nina Ricci volt, amit imádtam! Egyik kedvenc párizsi tervezőm. Nagyon tetszett a mostani kollekciója, és két gyönyörű outfitet kaptam a show-ra. Megtiszteltetes volt, hogy ezzel a show-val nyithattam a párizsi fashion weeket.

A Christian Dior show-ján is részt vettem, a smink egyszerűen csodálatos volt: kristályokkal kirakott színes, igéző szemeket kaptunk.
Nagyon tetszik az is a párizsi divathétben, hogy mindig a kedvenc környékemen tartják a show-kat. Ez alkalommal az Invalidusok mögött egy óriási sátorban. Mikor megérkeztem, tátva maradt a szám. Öt nagy helyiségből állt a kifutó, viszonylag bonyolult koreográfiával. A lányok vegyes érzelmeket tápláltak a cipők iránt, én nagyon féltem, mert azokban a cipőkben szinte lehetetlen volt végigjárni az utat. Sajnos a show-n botlások és egy esés is lett emiatt, de szerencsére nem én voltam az.

Sokan azt hiszik, a modelkedés arról szól, hogy a lányok beülnek a sminkbe meg a hajba, belebújnak a ruhába, és végiglejtenek a kifutón. Pedig nagyon nem így van, legfeljebb a szupermodelleknél, akik mögött már jó pár év modellkedés van. Nekünk reggel 5-6 órától indul a napunk, show-kra megyünk, ruhapróbákra, esetleg castingokra, egész nap rohanásban vagyunk éjfélig-hajnalig. 18 év alatt a modellek nem dolgozhatnak éjfél után. Bevallom, most kiélvezem ezt a privilégiumot. Így nem véletlen, hogy voltak lányok, akik több, mint egy napig is talpon voltak.

Azért Párizsra is jutott némi időnk az utolsó 1,5 napban. Hat hónap után sikerült találkoznom pár óra erejéig Bernát Biával is. \ (Kattints ide Bianca blogjáért. ) Nagyszerűen éreztük magunkat, szerintem még ma is csak mesélnénk egymásnak, annyi minden történt velünk.

Utolsó napunkon pedig anyuval elmentünk vásárolni, és annyi szuper kis boltot találtunk, hogy úgy kellet egymást kirángatni a boltból, nehogy lekéssük a gépünket.

Az ügynökségnek, hogy viszonozzuk kedvességüket, készítettünk isteni kókuszgolyókat. Bár az apartmanunk konyhafelszerelése hiányos volt, némi leleményességgel áthidaltuk a nehézségeket: a kekszet konzervdobozzal zúztuk össze majd zacskóban shake-eltük a többi hozzávalóval. De ami szeretettel készül, rossz nem lehet. :)

Anyukámat sikerült elvinnem az első párizsi show-jára, a Chloe-ra. Nagyon élvezte, és lelkesen fotózta a híres embereket.

Nézzétek meg a 2013-as tavasz-nyári szezon catwalkvideóját, a főszerepben Axente Vanessa:

Orsi: A legutóbbi blogbejegyzés napján Vani éppen Angliában járt. Vanessa a Giles showról, Londonból egyenesen Milánóba repült, hogy ismét a Pradával dolgozzon. Rajta készítették a smink- és hajtesztet, és ezúttal is exkluzívként vett részt a bemutatón. Emiatt más show-kon nem léphetett fel Milánóban, de ez akkora megtiszteltetés, ami nagyon ritkán fordul elő, (például Sasha Pivarova-val történt ilyen), tehát boldogan elfogadtuk.

Ugyan harmadszorra járt Milánóban (mind háromszor Prada show-k miatt), de most először sikerült az olasz ügynökségével, a Why Nottal találkoznia. Rögtön fel is hívott az ügynökség vezetője, Marzia Bava, hogy mennyire fantasztikus lány ez a Vanessa és az összes bookert elvarázsolta a termetével, alakjával, tökéletese bőrével, hajával és lehengerlően kedves személyiségével.

Milánó után pár napot itthon lehetett Vani, hogy felkészüljön testileg és lelkileg a párizsi fashion weekre. Én nagyon örülök, hogy így alakultak ezek a kizárólagosságok, mert Párizsban a lehető legfrissebben és legüdébben tudott szerepelni.

Ez a legutolsó állomása a divatheteknek, és bizony azok a lányok, akik az összes várost végighajtják, ilyenkorra már jócskán el szoktak fáradni. És meg is lett az eredménye, annak, hogy Vani a legszebb formáját nyújthatta, hiszen dőlnek rá a jobbnál jobb kampány opciók. Ugyanis a bemutatók után kezdődnek a nagy divatházak fotózásai, amiket majd például az újságokban láthattok hirdetésként. Vanessa Párizsban csakis a legjobb bemutatókon vett részt. Ezeket a tervezőket hívják A plus show-knak.

Kattintsatok a képes élménybeszámolóért!

Kapcsolódó:

_blank>Augusztusi Vanessa-túladagolás

_blank>Üdv a topmodellek között - Axente Vanessa Prada-élményei

_blank>Magyar modellsiker: Axente Vanessa nyitotta a Prada show-t

_blank>Az év modellje kategória: Axente Vanessa

_blank>Így készült a GLAMOUR címlapja!

_blank>Axente Vanessára felfigyelt az olasz Vogue is

_blank>Tarolnak a magyar modellek a kifutókon is

_blank>G-Exkluzív: Axente Vanessa blogja a Prada-fotózásról

Exkluzív: Axente Vanessa párizsi élményei Az új magyar topmodell beszámolója a fashion weekről a GLAMOUR Online olvasóinak.


Galéria

Bezárás
2021.06.28.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Minden, amit megtehetünk a cyber grooming, vagyis a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen

glamour plusz ikon Minden, amit megtehetünk a cyber grooming, vagyis a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)