18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A boldog párok szexuális szokásai - ha 8-ból 6 nálad is stimmel, közéjük tartozol

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahány ház, annyi szokás - szokták mondani, azonban vannak olyan közös pontok, amelyek egyértelműen jelzik, hogy egy boldog és harmonikus párkapcsolatban élsz. Ez az élet minden területén észrevehető, de most a szexualitás oldaláról közelítjük meg a témát. Nézzük is!

Egy boldog párkapcsolatban a szex is teljesen más minőségben van jelen
Egy boldog párkapcsolatban a szex is teljesen más minőségben van jelen
Fotó: 4 PM production/Shutterstock

A szex egy boldog párkapcsolatban a legszebb élmény, ami csak történhet veled. „Ez olyasvalami, amit csak a szerelmeddel élhetsz meg, és ez teszi igazán különlegessé a kapcsolatot”mondja Ursula Ofman klinikai pszichológus. Ha valaha is eszedbe jutott már, hogy vajon mi lehet a jó szex titka, most eláruljuk: a boldog, szeretetteljes párkapcsolat (nem pedig fordítva, mert a jó szex még önmagában nem garancia a boldogságra). Ha az alábbi szexuális szokások jellemzőek rátok a pároddal, akkor jó hírünk van: a ti kapcsolatotok igazán harmonikus és örömteli.

HIRDETÉS

Hisztek abban, hogy kívánatosak vagytok a másik szemében

„Az egyik legfontosabb szexuális szokás, ami a boldog párokra jellemző, hogy feltételezik egymásról: a másik kívánja őket” - hangsúlyozza Ofman. Ez azért kulcsfontosságú, mert a szakember klinikai tapasztalatai szerint a nők néha úgy tekintenek partnereik szexuális érdeklődésére, mintha az csak egy általános testi izgalom lenne, ami személy szerint nem nekik szól. Egy boldog párkapcsolatban azonban mindkét fél tudja, hogy ő váltja ki a másikból ezt a vágyat, ami „erősíti a kölcsönös szexuális érdeklődés érzését” - magyarázza a szakember.

Tudjátok értékelni az apró gesztusokat is

A boldog párok tudják, hogy nem kell irreálisan nagy teljesítményt nyújtaniuk ahhoz, hogy beindítsák partnerük fantáziáját. Napközben egy telefonhívásban elejtett „kívánlak”, „vágyom rád” vagy „hiányzol”, és a párod máris alig várja, hogy este végre a karjaiba zárhasson. Hasonlóképpen egy lopott érintéssel, csókkal vagy egy romantikus sétával kézenfogva is felcsigázhatjátok egymást annyira, hogy számoljátok a perceket, amikor végre összebújhattok.

Szívesen meztelenkedtek egymás előtt

Ez a kölcsönös bizalom és szeretet jele. Amikor a kapcsolatotok már eljut egy olyan szintre, hogy teljes valótokban meg meritek mutatni magatokat a másik előtt, az azt jelenti, hogy nincs többé félelem bennetek. Merni sebezhetőnek mutatkozni, vállalni a hibákat és a gyengeségeket mind-mind olyan szuperképességek, amelyek csak egy boldog párkapcsolatban tudnak a felszínre törni.

„Életem egyik legjobb szeretkezéséhez behatolás sem kellett”

„Életem egyik legjobb szeretkezéséhez behatolás sem kellett”

A pozitív dolgokra fókuszáltok

„Egy harmonikus párkapcsolatban a felek általában azt osztják meg, amit élveznek, ahelyett, hogy arra összpontosítanának, amit nem szeretnek, vagy kritikusak lennének”mondja dr. Jane Greer házasság- és családterapeuta. Még az olyan egyszerű dolgok is, mint például: „élveztem, amikor ezt-azt csináltad”, jobbá tehetik a szexuális élményt – magyarázza Greer. Ez mind a pozitív megerősítésről szól (kivéve, ha valami valóban fáj, mert azt azonnal jelezni kell). Még akkor is, ha egy bizonyos technika nem okoz neked örömet a szexben, érdemes a szituációt pozitív oldalról megközelíteni, nem pedig kudarcként megélni. Egyszerűen csak mondd el partnerednek, hogy mi lenne az, ami jobban beindítana téged.

Szakítotok időt a szexre

„Az emberek úgy érzik, hogy a szexnek magától értetődőnek kell lennie. Való igaz, de egy nagyon mozgalmas és pörgős életet élünk, ezért nem csoda, hogy sokszor kimerültek vagyunk” – mondja Ofman. Ha be kell ütemezni a szexet, hogy életben tartsátok a kapcsolatot, hát legyen! Tisztázzátok le, hogy mennyi szexuális együttlétre van szükségetek ahhoz, hogy mindketten elégedettek legyek, és tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson.

Engeditek szárnyalni a fantáziátokat

Akár megosztjátok egymással a legpiszkosabb fantáziátokat, akár csak az elmétekben peregnek le a szexi jelenetek, a boldog párok nem riadnak vissza attól, hogy elkalandozzanak a gondolataikban. „A fantáziálás nagyszerű módja annak, hogy hagyd eluralkodni magadon a szenvedélyt” osztja meg Madeleine Castellanos szexterapeuta. „A képzelet világában nincs ítélkezés.”

Nem helyeztek túl nagy nyomást magatokra és egymásra

Igen, fantasztikus lenne, ha minden egyes alkalom úgy történne, akár egy romantikus filmben: szenvedélyesen letépitek egymás ruháit, természetesen mindketten lenyűgözően néztek ki közben, majd többször is eljuttok a csúcsra (“nyilván” teljesen egyszerre). De a valódi szex nem mindig ilyen, és ez így van rendjén. „A boldog párok nem érzik úgy, hogy a szexnek minden alkalommal földöntúlinak kell lennie” – mondja Ofman. „Ez nem teljesítménysport."

Mertek kezdeményezni

Ha a párod minden rezdüléséből érzed, hogy csakis téged kíván és rád vágyik, akkor nem esik nehezedre megtenni az első lépést. Sokan azért nem mernek kezdeményezni, mert nagyon félnek az elutasítástól. Az a jó hír, hogy egy boldog kapcsolatban még az elutasítás sem érződik bántónak, hiszen mindenkinek lehet rossz napja. Talán túl sok a munkája, rettenetesen kimerült vagy csak egy kis lustálkodásra vágyik, ami miatt éppen nincs kedve a szexhez. De te tudod, hogy szeret, te is őt, azt pedig mind tudjuk, hogy a jó dolgokra érdemes várni.

Forrás: nypost.com

Tudj meg többet a szexualitásodról és oszd meg partnereddel is:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Szerettem magányosan utazni, és inkább a természettel kapcsolódni, mintsem emberekkel” - Nuria Val modell volt, most a földi paradicsomban él

glamour plusz ikon „Szerettem magányosan utazni, és inkább a természettel kapcsolódni, mintsem emberekkel” - Nuria Val modell volt, most a földi paradicsomban él

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)