18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Állandóan fáradt a szexhez - most mit tegyek?

Nem csak a nők, hanem a férfiak is utasíthatják el a szexet fáradtságra hivatkozva. Akármelyik nemhez is tartozol, remélem, a tippjeim segíteni fognak közelebb kerülnötök egymáshoz a legnagyobb leterheltségben is!

Most nincs kedve, fáradt, nem jött meg a hangulata - de mi a teendő, ha a másik túl gyakran talál kibúvót a szex alól?
Most nincs kedve, fáradt, nem jött meg a hangulata - de mi a teendő, ha a másik túl gyakran talál kibúvót a szex alól?
Fotó: Diamond Dogs/Getty Images

A mai rohanó világban képesek vagyunk döbbenetes mód túlterhelni magunkat. Én is állandóan ezzel küzdök: csak darálom sorban a teendőket, aztán este, mire eljuthatnánk a szexig, kidőlök. A saját magam és a klienseim tanulságait gyűjtöttem most össze, hogy mit tehetsz, ha állandó túlhajszoltsággal küzd a párod, és hogyan tudod elérni, hogy a sok stressz ellenére újra legyen nemi életetek.

Legyen énideje!

Az, aki állandóan a teendőivel van körülvéve, akit folyamatosan terhel a felelősség és közben egy pillanatra sem figyel befelé, nem hagy időt magára, annak nehéz is megkívánni a szexet, hiszen egyáltalán nincs jelen a testében, kizárólag kifelé figyel. Persze a legtöbben a túlterheltség közepette nehezen szakítunk időt a kikapcsolódásra. Ha ez a párodnak se megy, segíts neki! Ne nyomulj, inkább igyekezz a lehető legkedvesebben támogatni őt abban, hogy hagyjon végre időt önmagára is: a kedvenc hobbijaira, vagy egyszerűen csak az ingermentes egyedüllétre. A külön töltött idő fontos ahhoz, hogy fellélegezzünk, visszataláljunk önmagunkhoz, és kapcsolódni tudjunk a vágyainkhoz. A kis eltávolodás után jobban esik a közeledés.

Segíts a teendőiben!

Sok édesanyánál azt tapasztalom, hogy nem is az a fő ok a vágyhiányra, hogy annyi dolga van, hanem annak a feszültsége, hogy mindezt „egyedül” kell megoldania, nincs támasza, nincs segítsége. Nyomasztja a sok felelősség, és emészti a düh, amiért nem kap empátiát. Ugyanez természetesen a férfiaknál is előfordulhat. Könnyen lehet, hogy az, ha elismered, mennyi mindent tesz és kimutatod a háládat, már megteremti azt a megértettség érzést benne, ami által jobban tud nyitni feléd. Ha még segítesz is tehermentesíteni őt úgy, ahogy az neki jó (nem ráerőszakolva, nem kioktatva!), akkor még nagyobb sikereket érhetsz el ezen a téren!

Ajánlj fel neki egy ellazító masszázst!

A nagyon stresszes időszakokban a legtöbben másról sem álmodunk, mint egy jó masszázsról! Én a legeslegjobban azt szeretem, ha a páromtól kapom meg ezt, és talán sokan így vannak még ezzel. Egy ilyen intim félóra nem csak a terheket segít letenni, de közel is hoz minket egymáshoz. Általa érzem, hogy szeret, fontos neki a jóllétem és élvezi, ahogy a testemhez érhet. A masszázs építi a kapcsolatot. Nem biztos, hogy egyből aznap lesz szex, de hosszú távon biztosan jót tesz a viszonyotoknak, ha újra meg újra megtapasztalja, hogy mindenféle elvárás nélkül szeretsz neki adni! Csak éreztesd vele, hogy fontos számodra a jólléte, és ne várd el, hogy cserébe legyen szex!

„Csináljuk holnap, ma inkább alszom!” - A pokolba vezető út is egy unalmas hálószobában kezdődik

Beszéljétek át a napotokat!

Az intimitás megteremtésében, a kapcsolat erősítésében és a stressz letételében is segíthet az, ha a megosztjátok egymással, milyen napotok volt, mi volt örömteli, mi volt nehéz – mindezt persze ítélkezés és kioktatás nélkül. Ha elmeséli, mivel volt problémája, és arra te egyből tanácsokat kezdesz osztogatni, azzal nagy valószínűséggel nem segítesz! Lehet, hogy nehéz elviselned, hogy szenved, de hidd el, többet érsz azzal, hogy egyszerűen csak meghallgatod, és együtt érzel. Sőt, mesélés közben lehet, rá is jön a megoldásra, csak előtte még ki kell adnia magából a feszültséget. Sokkal többet ér, ha ő maga találja meg, merre vezessen a kiút – ha pedig nem találja, többet érsz, ha megvárod, amíg a tanácsodat kéri, azaz felhatalmazást ad, hogy beavatkozz a helyzetbe. Amikor nem adhatom ki magamból a napi stresszt, a teendők és konfliktusok tovább pörögnek a fejemben akkor is, amikor már elkezdenénk szeretkezni. Amíg ki nem beszéltem magamból, nem tudok ellazulni.

Ne derült égből ronts rá!

Sok nőtől hallottam, hogy mindenféle testi vagy lelki kapcsolódás nélkül egy fárasztó nap végén azzal a kérdéssel ront rájuk a férjük, hogy „na, lesz ma valami?”. Ezzel gyakorlatilag ajtóstul rontanak a házba. Persze gyanítom, nők ugyanúgy el tudják követni ezt, nem csak férfiak. Mégis hogyan tudna ilyenkor igent mondani, ha épp teljesen kivan idegileg? Előbb szeretgesd meg, hallgasd meg, mi bántja, segíts neki, tehermentesítsd, és utána közelíts! Könnyen lehet, hogy megkérdezned sem kell, „lesz-e valami”, mert ha figyelsz, érezni fogod, hogy nyitott-e, vagy nyitottá tud-e válni a megfelelő rákészülés és előjáték hatására.

Tudd, mivel tudod felizgatni!

Ismerjétek ki együtt, mi az, ami pozitív hatással van a vágyára! Lehet ez az, hogy kedveseket mondasz neki, hogy együtt lezuhanyoztok, hogy belesúgsz valamit a fülébe, hogy a nyakába csókolsz. Mindenki máshogy működik! Sokszor előfordul nálam, hogy hulla fáradt vagyok és nem is vagyok felizgulva, mégis úgy döntök, hogy szeretném érezni a párom közelségét, szeretnék átélni egy közös szeretkezést még akkor is, ha tudom, hogy nem lesz könnyű eljutnom odáig. Már kiismertem, hogy nálam ilyenkor sokszor segít, ha először megérint a kedvesem. Nem erotikusan, inkább, mint egy masszázs. Ezzel egyrészt távozik a testemből a sok feszültség, másrészt megtapasztalom, hogy szereti a testem érinteni és élvezi, hogy csak úgy, elvárások nélkül adhat nekem. Van, hogy ettől még nem indulok be. Segíthet ilyenkor még az is, ha egyszerűen megegyezünk abban, hogy akkor ő most elégítse ki magát, én pedig nézem. Nem egyszer fordult elő, hogy látva az izgalmát, bennem is felébredt a vágy, és meggondoltam magam, mégis inkább bekapcsolódtam. Nálam ez működik. Nálatok mi?

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

A szex és az ő ezer árnyalata:

Ez is érdekelhet

Pedro Pascal elfelejtette, hogy megkapta a The Last of Us szerepét, és az ok zseniális

Pedro Pascal elfelejtette, hogy megkapta a The Last of Us szerepét, és az ok zseniális

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói