Évekig küzdött anorexiával Bella Ramsey, a The Last of Us színésze + 13 érdekesség, amit biztosan nem tudtál róla

2023.január.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Még nincs húsz éves, de már a fél világ ismeri a nevét. A 19 éves Bella Ramsey-nek a Trónok harca hozta meg a nagy áttörést, most pedig az HBO új sorozatának apokaliptikus világába léphetünk be vele. The Last of Us főszerepét neki találták ki, és máris mondjuk, hogy miért.

Bella Ramsey az új HBO sorozat, a The Last of Us egyik húzóneve
Bella Ramsey az új HBO sorozat, a The Last of Us egyik húzóneve
Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

A videójáték adaptáció január 15-én startolt el az HBO-n. A közönségtől nagyon jó fogadtatást kapott és több kritikus is csak legekben tudott nyilatkozni róla, míg a főszereplő Elle-t alakító színészről, Bella Ramsey-ről a sorozat készítői zengtek ódákat. Összegyűjtöttük a legérdekesebb tudnivalókat róla, amiken biztos, hogy te is meg fogsz lepődni. Gondoltad volna például, hogy karrierje kezdetén sportot űzött a róla szóló negatív kommentek olvasgatásából?

1. Mindössze 3 éves volt, amikor beleszeretett a színjátszásba

Épp, hogy csak elérte az óvodáskort, már el is indult a világot jelentő deszkák felé. Nővérét követve belépett egy amatőr színházi csoportba, és gyermekkorának további éveit is különböző drámaklubokban töltötte. 10 évesen csatlakozott a nottinghami Televíziós Műhelyhez, amelynek öregdiákjai között például Samantha Morton és Jack O'Connell színészek nevével is találkozhatunk.

2. Nembináris és genderfluid

A The New York Times-nak adott interjújában elmondta, hogy nemi identitása mindig is nagyon képlékeny volt, de amikor fiúként hivatkoznak rá, az izgatottsággal tölti el. Ha egy űrlapon látja a „nembináris” opciót, akkor bejelöli, de ettől függetlenül nem szereti a címkéket. „Szívesebben szeretek egyszerűen csak emberként tekinteni magamra” – mondta az interjúban, Instagram oldalán pedig egy külön posztban köszönte meg a stábnak, hogy olyan légkört teremtettek számára, ahol önmaga lehet.

3. Szinkronizál és énekel is

A Netflix Hilda című animációs sorozat címszereplőjének kölcsönözte a hangját. A sorozat „The Life of Hilda” dalát ő énekli.

4. Megszállottan olvasgatta a róla szóló negatív kommenteket

Az akkor 17 éves színésznő eleinte még érdekesnek találta a véleményözönt, sőt, egyfajta függőség alakult ki benne: újra és újra visszatért a vele kapcsolatos rosszmájú megjegyzésekhez, a pozitív visszajelzéseknek azonban nem hitt. „Életemben most először kaptam negatív reakciót a munkámra vonatkozólag. Volt, amikor még viccesnek is találtam, de amikor 10 percen át görgettem végig a gyűlölködő kommenteken, inkább eltettem a telefonom és arra jutottam, hogy talán ez mégsem volt annyira jó ötlet…” – vallotta be.

5. A készítők arra kérték, hogy ne játsszon a videójátékkal

Ramsey sosem volt egy gamer típus, de hallott már a játékról. Amikor megkapta a film forgatókönyvét és a főszereplő, Ellie karakterleírását, azonnal kötődni kezdett hozzá. Miután elnyerte a szerepet, Druckmann és Mazin azt tanácsolták neki, hogy a felkészülés érdekében ne játsszon a játékkal. Helyette YouTube-klipeket nézett meg a jelentősebb játékjelenetekről, hogy megbizonyosodjon róla: tényleg tud azonosulni Ellie-vel.

Bella Ramsey az HBO új sikersorozatában, a The Last of Us-ban
Fotó: Profimedia

6. Egy teljes éven át titkolóznia kellett

A színésznő az iskolakezdést követő napon tudta meg, hogy elnyerte Lyanna Mormont szerepét a Trónok harcában. A hírt 1 évig senkivel sem oszthatta meg. Még egy vicces történetet is megosztott a LeftLionnak arról, amikor a vacsoraasztalnál bújt karaktere bőrébe: „A meghallgatás után a vacsoraasztalnál ültünk, de én Lyanna szerepében maradtam. Az anyukám megijedt tőlem, mert nem hagytam abba. Amikor valaki elkezdett nevetni csak annyit mondtam: »Ne nevess az én házamban. Ne nevess rajtam. Passzold ide a sót.«” – mesélt a vicces esetről.

Emilia Clarke és Jason Momoa minden egyes szexjelenetük előtt zokogtak a Trónok harca forgatásán

Emilia Clarke és Jason Momoa minden egyes szexjelenetük előtt zokogtak a Trónok harca forgatásán

7. Egyedül nézi meg a sorozatot, mert nem akarja, hogy sírni lássák

Hétről hétre a hálószobájában és leoltott lámpánál nézi meg az epizódokat, mert szeretné újra átélni Joel és Ellie kapcsolatát pontosan úgy, ahogyan a forgatáson. „Nem igazán tudok sírni mások mellett, ezért, ha együtt nézném meg a családommal vagy a barátaimmal, egyszerűen nem tudnám azt érezni, amit éreznem kell” – magyarázta.

8. Sokszor kételkedik magában

Briliáns alakítása és töretlen sikerei ellenére neki is vannak olyan napjai, amikor úgy érzi, nem elég jó. „Időnként előtörnek belőle a kétségek, a szorongás és a pánik, de hamar felülemelkedik rajta. Nagyon kevés olyan ember van, aki ennyire jól játszik a kamera előtt, mint ő” - nyilatkozta Druckmann, a sorozat írója és rendezője.

9. Már most tarol

Legutóbb Lena Dunham új filmjében, a Catherine Called Birdy-ben nyújtott alakításáért Critics Choice-ra jelölték a legjobb fiatal előadó kategóriában.

10. Evészavarral küzdött

Még 2018-ban diagnosztizáltak nála anorexiát, és azóta is nyíltan beszél a betegsége során átélt nehézségekről. A Twitteren többek között azt is elmondta, hogy hite és családja „hatalmas szerepet" játszottak a felépülésében.

11. Ha nem színésznő lenne, akkor fogyatékossággal élő gyerekekkel foglalkozna

A LeftLionnak adott interjúban elmondta, hogy szívesen dolgozna speciális igényű gyermekek között. „Színházat csinálnék velük, ahol táncot, éneklést és színészetet gyakorolnánk. Egy olyan biztonságos légkört teremtenék számukra, ahol mindig önmaguk lehetnének.”

Mit tanulhatsz a Sárkányok házából egy pszichológus szerint? Stratégiát és mentális védekezést mindenképpen

Mit tanulhatsz a Sárkányok házából egy pszichológus szerint? Stratégiát és mentális védekezést mindenképpen

12. A műsor készítői azonnal tudták, hogy ő az igazi

Druckmann a The New York Times interjúban kiemelte, hogy azonnal tudták, hogy a legjobb színésznőt találták meg a feladatra. „A meghallgatás során nem azt láttam, hogy Bella megformálja Ellie-t, hanem hogy ő maga Ellie" – nyilatkozta.

13. A szerep kedvéért meg kellett válnia a hajától

Több mint 15 centimétert kellett levágni a hajából, a tincseket pedig a mai napig egy csomagban őrzi.

14. Színésztársával, Pedro Pascallal a sorozat előtt nem ismerték egymást

Még annak ellenére sem, hogy amúgy mindketten játszottak a Trónok harcában, igaz, más évadokban. Pascal megjegyezte, hogy a történet középpontjában a két karakter közötti közelség áll. „Abban az évben, amikor Albertán forgattunk, elsősorban mi ketten voltunk, más színészek és rendezők jöttek-mentek.” Ramsey pedig hozzátette: „Pont úgy kellett megismernünk egymást, ahogy Joelnek és Ellie-nek a sorozatban.”

Ha hozzánk hasonlóan te is sorozatrajongó vagy:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Nagy Ervin kislányával pózol, és elolvadunk a gyönyörűségtől

Nagy Ervin kislányával pózol, és elolvadunk a gyönyörűségtől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)