Cara Delevingne saját orgazmusát ajánlja fel a tudománynak

2022.november.27.

Van, aki halála után a szerveit adományozza a tudománynak, vannak, akik részt vesznek különböző kutatásokban, és van Cara Delevingne, aki pedig az orgazmusát nyújtja a tudomány számára a BBC3 sorozatában.

Cara Delevingne
Cara Delevingne saját orgazmusát ajánlja fel a tudománynak
Fotó: Profimedia

Cara Delevingne modell és aktivista készülő sorozatában a szexualitást járja körbe, amelynek részeként a tudomány segítségével keres választ arra a kérdésre, hogy miért van a nemek között ekkora szakadék, mikor az orgazmus kérdésköréről van szó.

[object Object]

Planet Sex

Ez lesz a címe a sorozatnak, amelyben a szupermodell a szexualitással foglalkozik. Ennek részeként a 30 éves Delevingne az orgazmusa előtt és után is vérmintát adott, hogy részt vegyen abban a vizsgálatban, amellyel a tudomány szeretné jobban megérteni a nemek közti különbséget az orgazmus témakörében. A kutatás már csak azért is érdekes, mert korábbi tanulmányok szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel érnek el orgazmust szeretkezés közben, mint a nők. Ha megértjük, hogy ez miért van így, akkor egyszerűbb lesz rajta változtatni is.

A test és a kémia

A vizsgálat célja, hogy megértsék, hogyan változik a női test kémiája a szeretkezés és az orgazmus hatására. Mert az egészen biztos, hogy változik, a kutatás során az endokannabinoidok szintjét mérték a szervezetében az orgazmus előtt és után. Nem véletlenül ismerős a név, a kannabiszban lévő aktív molekulához hasonlóan ez a szervezet által termelt anyag is csökkenti a stresszt és a szorongást, és fokozza az eufóriát.

Cara Delevingne új sorozatában a szexualitás témakörébe vezeti be a nézőket
Fotó: Profimedia

Nagy a szakadék a nők és a férfiak között

A német kutatás arra keres válasz, hogy miért érnek el a férfiak nagyobb százalékban orgazmust közösülés közben, mint a nők. A modell és aktivista, aki saját szexualitásáról is nyíltan beszél, azt mondja, hogy ő azt tapasztalja, hogy a női szexuális vágy még mindig tabu és elfojtott, pedig logikus lenne azt feltételezni, hogy a 21. században a férfiaknak és a nőknek egyforma joguk van a kielégítő együttlétekhez. A kutatók szerint nemi aktus közben a heteroszexuális férfiak 95 százaléka jut el az orgazmusig, míg a nőknek mindössze 65 százaléka. A modell azonban saját és ismerősei tapasztalataira alapozva azt mondja, hogy szerinte a nők esetében ez a szám még alacsonyabb lehet.

2 hét is elég, hogy örökre megváltozzon a szexuális életed - a legjobb irányba

Sorozat a szexualitásról

A sorozatban Delevingne a németországi kutatás mellett Hollandiába is ellátogatott, hogy egy szexszakértővel beszélgessen, megnézte, hogy mitől és hogyan lehet etikus egy pornófilm forgatása, ráadásul Japánba is ellátogatott, hogy kiöntsék a vaginája formáját. Olyan emberekkel beszélgetett, akik őszintén nyílnak meg a szexről és a tapasztalataikról. Célja pedig nem titkoltan az, hogy a férfiakat is edukálja, hogy megismerjenek minden olyan tényt és részletet, ami segíthet nekik, hogy a nők szexuális élményén javítsanak.

Olvass többet a női szexualitásról:

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói