Alkalmazottja árulta el, milyen volt valójában Erzsébet királynő

2022.szeptember.23.

Bár a királyi család legendásan nem adott kiugró fizetéseket, Erzsébet királynő mellett dolgozni még ennek ellenére is komoly kiváltságnak számított. Nem véletlen, hogy a neki dolgozó alkalmazottak ennyire pozitív véleményen vannak a 96 éves korában elhunyt Erzsébet királynőről. Titkára mesélt arról, mi volt a titka, hogy ennyien szerették őt.

Meghan Markle, Erzsébet királynő, és a néhai uralkodó titkára, Samantha Cohen
Meghan Markle, Erzsébet királynő, és a néhai uralkodó titkára, Samantha Cohen
Fotó: Getty Images /Danny Lawson - PA Images

Bár a 10 napos gyászidőszakon és a temetésen túlvagyunk, az angol királyi család számára csak most jön az igazi gyászidőszak – árulta el Samantha Cohen a People-nek, aki évekig dolgozott Erzsébet királynő mellett asszisztensként. Míg a szeptember 19-ei temetés egy kollektív búcsú volt a leghosszabb ideig regnáló brit uralkodótól, addig családja számára mostanra vált nyilvánvalóvá, hogy a királynő nincs többé, viszont annál több új normához kell alkalmazkodniuk. „Hihetetlen volt, most pedig valóságos. És az igazi gyász csak most kezdődik. A királynő nélküli élet kezdetét vette.” – szögezte le Cohen, aki szerint valósággal megfagyott a levegő, amikor a szűkebb körben tartott istentiszteleten leeresztették Erzsébet koporsóját. „Felfoghatatlan, hogy már nincs többé. Nem tűnik valóságosnak.”

Mindenkit elfogadott, ezért imádták annyira

Külön érdekesség, hogy a családtagok mellett a királynő személyzete is jelen volt a Szent György-kápolnában tartott istentiszteleten. „Olyan volt az egész, mint egy nagy találkozás azok számára, akik az évek folyamán a királynőnek dolgoztak.” Cohen azt is elmesélte, hogy nem csak a temetés, de a királynő utolsó napjai különös erővel hozták össze a személyzetet is. „Mindenki itt volt, aki vele dolgozott. Roppant inkluzív volt, viszont semmi hierarchikus nem volt benne, miután a személyzet elől foglalt helyet.” Erzsébet királynő titkára szerint egyébként a néhai uralkodó kifejezetten jó volt benne, hogy összehozza az embereket. „Ez az egész a személyes kapcsolatokról szól. Ez az, ami olyan szép volt a királynőben. (...) Az iránta érzett szeretet egyfajta egyesítő erőként működött. Mindig gondoskodott arról, hogy a környezetében mindenki különlegesnek érezze magát.”

Erzsébet királynő szeptember 8-án halt meg, halála előtt néhány órával pedig hivatalos közleményt adott ki a palota az uralkodó állapotáról és arról, hogy orvosai állandó felügyelet alatt tartják. Családja körében, a legnagobb békében hunyt el, utolsó kívánsága pedig az volt, hogy édesapja, az anyakirálynő, testvére, Margit hercegnő, és a tavaly áprilisban elhunyt Fülöp herceg mellé temessék.

Ha szívesen olvasnál az angol királyi családról:

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós