Harry herceg könyve katasztrofális lehet a családra nézve a szakértő szerint

2022.október.28.

Hamarosan bárki olvashatja Harry herceg könyvét, ami miatt már előzetesen is aggodalmukat fejezték ki a királyi család tagjai. Most azonban már a királyi családot tanulmányozó szakértők is arról beszélnek, hogy ha valóban őszinte a könyv, annak nagyon súlyos következményei lehetnek.

Kiralyi csalad
Harry herceg, édesapja Károly király, és a trónörökös Vilmos herceg
Fotó: Profimedia

Január 10-én jelenik meg Harry herceg sokak által várt könyve. Aki nyomon követi a királyi család életének alakulását, az pontosan tudja, hogy a herceg és a család között megromlott a viszony, amiről nyíltan beszélt korábban az Oprah-interjúban feleségével, Meghan Markle-lel.

Nem várt vele

Richard Fitzwilliams szakértő szerint már a címből egyértelmű, hogy a könyv nagyon kemény lesz. A Spare, azaz tartalék szerinte egyértelmű utalás arra, hogyan is érezhette magát Harry herceg a családban. A könyv ajánlójában nyers, rendíthetetlen őszinteségről írnak, szakértők szerint pedig ha ez valóban így van, akkor nagyon furcsa, hogy Harry herceg nem várt évtizedeket azzal, hogy előálljon a történetével.

Harry herceg hamarosan megjelenő könyvének borítója
Fotó: Profimedia

Lehet, hogy a címeitől is megfosztják

Mark Borkowski, egy író és reklámszakértő szerint az is elképzelhető, hogy Károly király úgy dönt, Harry gyermekei, azaz Archie és Lilibet nem kapják meg az őket megillető címeket, és a Sussex hercege és hercegnője címeket is elveszi fiától és annak feleségétől. Abban is biztos, hogy ez a karácsony nem lesz túl békés és meghitt a királyi család számára, mert tartanak a könyvben szereplő vádaktól.

Harry herceg időzített bomba a királyi család szemében

Károly király uralkodásának első hónapjaiban robbanhat a bomba

A szakértők szerint már csak amiatt is izgalmas a könyv időzítése, mert lehetséges, hogy III. Károly király uralkodásának a kezdetén azonnal súlyos vádakkal kell szembenéznie, emiatt pedig meginoghat az új királyba vetett bizalom a társadalom részéről. Azt is többen tudni vélik, hogy Károly kilátásba helyezte, hogy kitiltja fiát és annak feleségét a koronázási ceremóniáról, ha a könyvben feleségére, Kamilla királynőre lesznek nem éppen pozitív megnyilatkozások. A királyhoz közel álló informátor szerint ugyanis azon még túl tud lépni az új király, ha őt szidják, de második feleségét nagyon védi, és valószínűleg nem lesz jó vége annak, ha választania kell fia és a felesége között.

Miről lesz szó a könyvben?

Az már valóban beszédes, hogy a könyv címe annak ellenére, hogy egyetlen szó, milyen beszédes, és mennyi mindent elmond arról, hogy Harry hogyan értékelte a saját helyzetét a családban. Szó lesz benne gyászról, a szerelemről és gyógyulásról. Utóbbiban valószínűleg arra reflektál majd, hogy annak, hogy elköltöztek Angliából, köze van ahhoz is, hogy felesége mentális betegségtől szenvedett az őt ért támadások miatt - megfordult fejében az öngyilkosság gondolata is, de hiába kért, nem kapott segítséget a Palotától.

A „tartalék” tagadhatatlanul az „örökös és a tartalék” mondásból ered, amely különböző sorsokra mutat rá, amelyek születésük óta megkülönböztették Harry herceget és bátyját, Vilmos herceget. Mielőtt Vilmos hercegnek megszülettek volna a gyermekei, öccse követte őt a trónöröklés során. Mostanra azonban távol került attól, hogy király legyen. Bár a kiadó sajtóközleménye nem említette, hogy a szöveg Harry és az új walesi herceggel vagy a királyi család többi tagjával való mai kapcsolatáról szól, az emlékirat valószínűleg ezt is érinteni fogja. Andrew Morton, Diana életrajzának írója nem olyan régen azt mondta, hogy valószínűleg megszakadt volna Diana hercegnő szíve, ha látja, mennyire eltávolodnak egymástól a fiai. Felidézte, hogy korábban mindig azt mondta, hogy Harry herceg Vilmos szárnysegédje, aki mindig segíteni fogja az idősebbet. Morton szerint nagyon fájna neki, ha látná, hogyan alakult a helyzet.

Még több cikk a királyi családról

Ez is érdekelhet

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói