Ezek a sztárok mind Las Vegas-ban mondták ki a boldogító igent, és hogy teheted meg te is

2022.július.22.

A Las Vegas-i esküvőknek van egy különleges varázsa, hiszen bármelyik ifjú pár számára csodásan hangozhat az, hogy tegyenek egy spontán látogatást egy Bűnök városabeli kápolnába (melyek közül a leghíresebb a Little White Wedding Chapel), majd egy Elvis-imitátor előtt kimondják a boldogító igent – amolyan klasszikusan amerikai dolog ez. Pontosan így tette a múlt hétvégén Jennifer Lopez és Ben Affleck is. De nem ők voltak az egyetlenek, akik az ikonikus helyszínt választották életük nagy napjára.

Ezek a sztárok mind Las Vegas-ban mondták ki a boldogító igent, és hogy teheted meg te is
Fotó: On The JLo

A gyors vegas-i esküvő ötlete sok hírességet vonzott az elmúlt években. Nem is csoda, hiszen teljesen más hangulata van, mint egy kifogástalanul megtervezett, sztárokkal teletűzdelt extravagáns esküvőnek. A vidám és romantikus giccsesség ölelésében ugyanis tényleg a két házasodni vágyó fél áll a középpontban. Persze a lehetőség civilek számára is nyitott, így ha te is éppen az esküvődet tervezgeted, egy elbűvölő Las Vegas-i szertartás sem lehetetlen opció.

Kourtney Kardashian és Travis Barker

Míg Kourtney Kardashian Scott Disick mellett egyáltalán nem gondolta, hogy valaha férjhez fog menni, addig későbbi párja Travis Barker mellett azonnal megfordult a fejében a házasság gondolata. A pár spontán utazást tett a vegas-i One Love Wedding Chapelbe, közvetlenül az év eleji Grammy-díjátadó után. Természetesen egy Elvis-imitátor celebrálta a menyegzőjüket. Hamarosan kiderült, hogy házassági engedély hiányában az esküvő nem volt hivatalos, Kourtney pedig a májusi olaszországi esküvőjükön gyakorlásnak nevezte a gyors szertartást.

Lily Allen és David Harbor

A brit énekesnő, Lily Allen, és a Stranger Things sztárja, David Harbour még 2020-ban kötötték össze az életüket Las Vegas-ban, az ikonikus képeik pedig legalább képletesen felszabadították a nagyközönséget a koronavírus-járvány miatti korlátozások alól. Annak bizonyítására, hogy Vegasban nincs hiány kápolnákban, a pár a Graceland Wedding Chapel-ben házasodott össze, a szertartást pedig természetesen egy Elvis Presley-imitátor vezette, és igazi amerikai stílusban In-N-Out hamburgerek követték. De kinek is van szüksége ilyen élmény mellett egy háromfogásos menüre? Kourtney-vel és Travisszel ellentétben a pár esküvője hivatalos volt, előző nap megszerezték hozzá a házassági engedélyt.

17 esküvői film, amit imádunk

Joe Jonas és Sophie Turner

Ki emlékszik már arra, hogy 2019 májusában Diplo élőben közvetítette Joe és Sophie esküvőjét, amelyben a pár kimondta a boldogító igent a Chapel L’Amourban, egy kis fehér esküvői kápolnában. A spontán ceremónia mindannyiunkat meglepett, de a mostanra már kétgyermekes szülők egy hónappal később egy hivatalos, nagyobb menyegzőt is tartottak Franciaországban.

Britney Spears és Jason Alexander

Bár Britney nemrég ment feleségül élete szerelméhez, Sam Asgharihoz, valószínűleg sosem fogjuk elfelejteni, amikor 2004-ben gyermekkori barátjával, Jason Alexanderrel házasodott össze Las Vegasban. Az eskü nem állta ki az idő próbáját, és már csak azért is ez a világ egyik legismertebb vegasi pillanata, mert a házasságot már a megköttetése után 55 órával felbontották.

8 szuperdrága és ikonikus esküvői ruha

Demi Moore és Bruce Willis

Jóval azelőtt, hogy Britney az esküvőjével a címlapokra került volna, a két hollywoodi sztár, Demi és Bruce 1987-ben mondták ki a boldogító igent a vegasi Golden Nugget hotelben. Bár nem tervezték a vegasi kiruccantást, az esküvőt követően igazán legendás házaspárrá váltak. További 13 évig éltek együtt, és három lányuk is született.

Angelina Jolie és Billy Bob Thornton

Angelina és Billy Hollywood egyik legfurcsább párosa volt, amikor 2000-ben a Little Church of the West Wedding Chapel-ben összekötötték az életüket. Három évvel később a különböző életstílusukra hivatkozva elváltak. Ismerve viszont Angelina akkori vadóc természetét, egyáltalán nem volt tőle meglepő egy ilyen spontán ceremónia.

Jennifer Lopez az esküvője napján is hű maradt önmagához

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Közel húsz évvel az eljegyzésük felbontása után igazi tündérmesének számít, hogy JLo és Ben végre eljutottak a híres Little White Wedding kápolna folyosójára. Lopez elmondta, hogy ez a vegas-i élmény pontosan az volt, amit szerettek volna. Négy másik párral álltak sorba az engedélyért, mielőtt hivatalosan férj és feleség lettek. Ez bizony hosszadalmasnak hangzik, de ha te is úgy érzed, hogy az esküvődet szíved szerint Las Vegas-ban tartanád, akkor tényleg nem lehetetlen a megvalósítása.

Hogyan győződj meg arról, hogy jogosult vagy-e a házasságkötésre?

A vegas-i házasságkötés nem mindenki számára ingyenes, és bizonyos feltételeknek meg kell felelni ahhoz, hogy létrejöhessen a házasság. Ehhez legalább 18 évesnek kell lenned. Egy 17 éves kiskorú csak az egyik szülő vagy törvényes gyám beleegyezésével köthet házasságot – és csak akkor, ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a házasság a kiskorú mindenek felett álló érdekét szolgálja.

Természetesen a közeli rokoni kapcsolat is kizárt, akárcsak az, ha már házas vagy - utóbbi esetében a helyi törvények szerint egyébként bigámiás díjat számítanak fel. Ami jó hír, hogy egyáltalán nem kell semmilyen kapcsolatban állnod sem neked, sem a jövendőbeli házastársadnak Nevada állammal – Las Vegas ugyanis a világ minden részéről várja a házasodni vágyókat.

Hogyan lehet házassági engedélyt szerezni?

Először is fel kell keresni a Las Vegas-i Házassági Engedélyirodát, hogy kitöltsétek a házassági engedélyre vonatkozó kérelmet, amely a kiállítás dátumától számított egy évig érvényes, feltéve, hogy a szertartást bármely esküvői kápolnában, templomban vagy egy polgári házasság megkötésére alkalmas hivatalban celebrálja egy arra felhatalmazott személy.

Az irodában be kell mutatni az érvényes útleveleteket és a születési anyakönyvi kivonatotokat. Adott esetben szükség lehet egy végleges válást igazoló papírra, özvegyeknek egy halotti anyakönyvi kivonatra, névváltoztatás okirat esetén egy azt igazoló okiratra, ha pedig kiskorú vagy, egy szülőktől vagy gyámtól kapott írásos hozzájárulásra.

Ez a folyamat 77 dollárba kerül, az engedély megszerzéséhez pedig mindkét félnek jelen kell lennie. A jelentkezés online is kitölthető, amelynek segítségével gyorsabban megy a dolog az irodában. Mint az Jennifer Lopez és Ben Affleck példájából is látszik, a sorban állásnál senkivel nem tesznek kivételt, de meg is van a maga bájos hangulata ennek a várakozásnak.

Mikor tarthatjátok meg a ceremóniát?

Las Vegas-ban a hét minden napján éjjel-nappal vannak nyitva tartó kápolnák, így gyakorlatilag akár az utolsó pillanatban is választhatsz egy kápolnát vagy alternatív esküvői helyszínt. Rengeteg hely közül lehet választani, és mindegyik különböző esküvői csomagokat kínál a kisebb költségvetésűtől egészen a luxus kategóriásig. A legtöbb kápolnában tartott ceremónia nagyjából 10 perces, míg mások hosszabbak lehetnek fotózási csomagok igénylése esetén, így érdemes előre tájékozódni.

Azonnal megkapod a házassági anyakönyvi kivonatot?

A házassági anyakönyvi kivonat kézben tartása egy kis várakozást igényel. Miután a vegasi ceremónia véget ért, a megbízott tisztviselőnek 10 napon belül be kell nyújtania a szükséges dokumentumokat a Clark megyei hivatalnok irodájába. Ezután 15 dollár ellenében van lehetőség online, postai úton vagy akár személyesen is átvenni az igazolást – utóbbi talán a legjobb, hiszen alig vannak, akik a Las Vegas-i esküvőjük után egyből haza akarnak menni.

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói