Itt a bizonyíték, hogy Meghan Markle-t évekig fenyegették

Meghan Markle élete tényleges veszélybe került az Egyesült Királyságban való tartózkodásuk alatt. A terrorelhárítás korábbi vezetője egy interjúban őszintén vallott a házaspár megpróbáltatásairól.

Meghan Markle élete komoly veszélyben volt
Meghan Markle nem érezte biztonságban magát az Egyesült Királyságban
Fotó: Getty Images/Samir Hussein

Neil Basu 2018 márciusától a Met Police terrorelhárítási egységének legmagasabb rangú tisztje volt, és a királyi védelemért volt felelős. Elmondása szerint Meghan Markle-nek valós fenyegetésekkel kellett szembenéznie az Egyesült Királyságban.

30 éven át szolgált a királyi családnál

A Metropolitan Police terrorelhárítási részlegének korábbi vezetője a Channel 4 Newsnak adott új interjújában elmondta, hogy valós fenyegetés érte Meghant, amíg az Egyesült Királyságban tartózkodott. Neil Basu 30 évnyi szolgálat után távozott; pályafutása alatt megszerezte Queen's Police Medálját, 2018 márciusától pedig a Met Police terrorelhárítási egységének legmagasabb rangú tisztjeként védte királyi családot.

A félelem nem volt alaptalan

„Te voltál a felelős a királyi védelemért. Hogyan jellemeznéd azokat a fenyegetéseket, amelyeket Meghan és Harry kapott?” – kérdezte Cathy Newman újságíró a Twitteren megosztott videóban. „Undorító és nagyon is valóságos” – válaszolta Basu, és a szélsőjobboldali terrorizmust az ország „gyorsan növekvő fenyegetésének nevezte.

Arra a kérdésre, hogy Meghan élete többször is veszélyben volt-e, Basu ijesztő választ adott. „Természetesen. Csapatunk nagyon komolyan vette ezeket a fenyegetéseket, kivizsgálta az ügyet és az elkövetők ellen eljárás indult” – mondta.

Harry rettegett, hogy elveszíti Meghan-t

Basu állításai összefüggnek Harry herceg korábbi kijelentésével, miszerint ő és családja egyáltalán nem érezték biztonságban magukat az Egyesült Királyságban. Az Apple+ TV The Me You Can’t See című dokumentumfilmjében elmondta, hogy komolyan féltette felesége életét visszagondolva arra, ahogyan a paparazzik édesanyjával, Diana-val bántak. „A történelem ismétli önmagát” – mondta. „Anyámat a halálba kergették, amiért egy színesbőrű férfival volt kapcsolatban és látjuk, hogy mi lett a vége.”

Meghan Markle valami álomszép új címlapján

Máig harcolnak a biztonságukért

A RAVEC 2020-as februári döntése megvonta Harrytől az Egyesült Királyság rendőrségi biztonságához való automatikus jogát, miután bejelentette, hogy 2020 januárjában lemond királyi titulusáról. Idén júliusban azonban Jonathan Swift bíró engedélyt adott a 38 éves Harry hercegnek, hogy bírósági felülvizsgálatot indítson a RAVEC határozatával kapcsolatban. A jogi keresetet a londoni Legfelsőbb Bíróságon a Harry és az Egyesült Királyság kormánya közötti teljes meghallgatásig folytatják – ami a modern időkben egy példátlan helyzet. Visszalépésükről szóló döntésük óta Harry és Meghan biztonságát a kormány „rugalmas, eseti alapon” kezeli, ebből kifolyólag a pár nem is tartja biztonságosnak, hogy gyermekeikkel az Egyesült Királyságba utazzanak.

Légy naprakész sztárhíreinkből:

Ez is érdekelhet

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói