18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A 21 legfontosabb kérdés a szexről

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A címet ne vedd komolyan! Nem lehet meghatározni, hány fontos kérdés van a szexszel kapcsolatban, hiszen mindenkinek más fontos, másra kíváncsi. Ugyanakkor azon érdemes elmerengened, vajon mennyire vagytok őszinték a pároddal a szexualitást érintő kérdésekben. Mikor beszéltetek utoljára a szexről az ágyon kívül?

Mennyire beszéltek otthon nyíltan a szexről? Van számotokra egy játékunk!
Mennyire beszéltek otthon nyíltan a szexről? Van számotokra egy játékunk!
Fotó: Profimedia

A szex már régóta nem tabu. Nyíltan lehet róla beszélni, és egyre nyíltabban lehet csinálni is. Kézikönyvek ezrei és szakértők százai adnak tanácsot és válaszolnak legkínosabb kérdéseinkre is a szexualitással kapcsolatban. Mégis, sok ember valódi szexuális igényei rejtve maradnak, vágyaik inkább a külvilág és partnerük elvárásait tükrözik, semmint az ő legbelsőbb érzéseiket. Ha hosszútávon is kielégítő szexuális életre vágysz, akkor először is tisztában kell lenned saját szexualitásod működésével, vágyaiddal, a szexualitással kapcsolatos érzéseiddel, ahhoz fűződő hiedelmeiddel, és képesnek kell lenned ezeket a partnereddel is megosztanod. Mit kérdeznél a partneredtől, ha kötelez lenne őszintén válaszolnia? És te mernél elmondani mindent magadról?

Van kedved egy izgalmas játékhoz?

Az amerikai Glamour munkatársai egy szórakoztató és hasznos kísérletbe fogtak. Több mint 50 fontos kérdést írtak föl a szexszel kapcsolatban, majd önként vállalkozó pároknak adták ki őket, hogy beszélgessenek róla. A kérdések aztán formálódtak, néhány lemorzsolódott, néhány plusz hozzákerült a listához, végül maradt 21 olyan kérdés, amely minden párnál izgalmas párbeszédeket eredményezett. Ezek nem mind csak a szexualitás napos oldalát hozták felszínre, de talán ez volt a legfontosabb lényegük: hiszen a cél a másik vágyainak megismerése, a saját vágyak kommunikálása és a kölcsönös megértés. Mi három önként jelentkező párt kerestünk, akik egy-egy kérdést nyilvánosan is átbeszéltek egymással. Az ő beszélgetéseiket olvashatod alább, az összes kérdést pedig a keretes írásunkban találod. Te föl mernéd tenni mindezt a párodnak, és hajlandó lennél te is válaszokat adni neki?

A kérdések

 1. Melyik testrészemet találod a legszexibbnek?
 2. Történt-e olyan valaha, hogy lelohasztottam a vágyadat vagy fölidegesítettelek szex közben? Ha igen, miért?
 3. Van olyan pont a testeden, ahol szeretnéd, ha többször érintenélek meg?
 4. Szerinted többet vagy kevesebbet szeretkezünk, mint az ismerőseink?
 5. Mit szeretsz a legjobban a szexuális életünkben?
 6. Voltál valaha szomorú szex után? Ha igen, miért?
 7. Könnyebben jutsz el a csúcsra egyedül, mint velem? Ha igen, meg tudod mondani, miért?
 8. Mi a kedvenc pozitúrád? Van olyan, amit még nem próbáltunk, és szeretnéd?
 9. Szoktál pornót nézni? Ha igen, legutóbb milyen téma izgatott fel?
 10. Tudsz mondani olyan könyvet vagy filmet, ami hatott a szexualitásodra?
 11. A biztonságos helyzeteket kedveled vagy egy kis játék a tűzzel fölizgat?
 12. Hogyan és mikor élted át az első orgazmusodat?
 13. Mi a kedvenc szexuális fantáziád?
 14. Van olyan fantáziád, amit félsz elmondani nekem? Most el mernéd?
 15. Mire gondolsz a leggyakrabban, amikor szeretkezünk?
 16. Volt valaha olyan alkalom, amikor azt gondoltad: ez a tökéletesen erotikus pillanat?
 17. Ha orálisan kényeztetlek, hogyan szeretnéd, hogy csináljam?
 18. Töltsd ki a hiányzó részt! Sosem akartam annyira szeretkezni veled, mint amikor...
 19. Ha valamiért nekem beleférne, hogy te másokkal is szeretkezz, akarnál?
 20. Jobban kívánsz, amikor féltékeny vagy rám?
 21. A kérdésekre adott válaszaim közül melyik lepett meg téged a legjobban?

Folytassatok párbeszédet a szexuális életetekről!

Talán azt gondolod, hogy az ex szeretőkről folytatott eszmecsere a legmélyebb, amelyre leáshatsz partnered nemi életével kapcsolatos múltjában, de meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk: sokkal érdekesebbek azok az élmények, amelyek - jó részt még a tényleges szexuális élet kezdete előtt - befolyásolták azt, ahogyan a szexre gondolsz, amit élvezel benne, amiről fantáziálsz. Máté (33) és Lilla (31) többek között a 10-es kérdést beszélték át egymással, méghozzá a lehető legintimebb helyzetben, az ágyban.

Máté: Tudsz mondani olyan könyvet vagy filmet, ami hatott a szexualitásodra?

Lilla: Hú! Amikor tizenhét éves voltam, titokban megnéztem A szerető című filmet, és nagyon odavoltam érte. Az a fajta szenvedélyes, egymást szinte felfaló szeretkezés azóta is a leggyakoribb fantáziám. Szeretem, ha letépjük egymásról a ruhát és szinte extázisba kerülünk szex közben. De hát ezt tudod te is!

Máté: Szeretem, hogy szereted a szexet. Vannak olyan nők, akiknél nem lehet eldönteni, hogy élvezik-e, ami történik, vagy csak nem merik megmondani, hogy nekik másképp lenne jó. Nem a megjátszott, pornófilmes élvezetet várom el, de azért jó látni, ha egy nő szeret szeretkezni. És te bizony szeretsz!

Lilla: Nekem az lenne a kérdésem, hogy mikor kívánsz a legjobban?

Máté: Akkor kívánlak a legjobban, amikor az ágyon kívül is megvan köztünk az összhang. Ha hetek óta nem veszekszünk, ha törődéssel és szeretettel fordulunk a másik felé, ha nincs stressz, türelmetlenség. Én nem az a típus vagyok, akiben egy kiadós vita föllobbantja a szenvedélyt. Éppen ellenkezőleg: a rossz hangulat nagyon lelohaszt.

Tabusított kérdés: lenyeljem, vagy ne nyeljem le az ondót?

Tabusított kérdés: lenyeljem, vagy ne nyeljem le az ondót?

Nehéz erről beszélni

Zsoltnak (29) és Mariannak (27) nem volt könnyű belevágni a beszélgetésbe, mert Zsolt általában sem szeret a szexről beszélgetni. Szerinte ennek természetesnek kell lennie két ember között, és csak akkor érdemes tárgyalni róla, ha valami gond van. Vajon ő tud profitálni mégis a legfontosabb szexkérdésekből? Egyáltalán képes lesz mindegyik kérdésre őszintén válaszolni? Meglátjuk!

Zsolt: Igazából most, ahogy olvasom a kérdéseket, néhányat már magamtól föltettem neked. Például azt, hogyan tudlak a legjobban kielégíteni, vagy, hogy mi a kedvenc pozíciód. Van olyan pár, akik ezt nem beszélik meg egymással? Az viszont elkezdett érdekelni, voltál-e már valaha szomorú szex után, és miért?

Mariann: Ez vicces! Igen, voltam, többször is. Mielőtt még összejöttünk, volt egy-két kalandom, és néha szomorú voltam a szex után, mert hiába volt fergeteges, szerelem nélkül olyan üresnek tűnt. Ez azért inkább lehangoltság volt, mint szomorúság. Aztán van egy olyan fura tulajdonságom, hogy melenkolikus leszek, ha napközben, kánikulában szeretkezünk. Nem tudom, hogy függ össze a kettő, esküszöm!

Zsolt: Jó ég, ez nagyon különös! Mindenesetre jó tudni. Szeretkeztünk már egyáltalán nyári délutánon?

Mariann: Mikor megismerkedtünk, biztosan. Tavasszal jöttünk össze, és tudom, hogy hónpokig folyton csak kufricoltunk. Na, de akkor nyilván nem lettem melenkolikus. Viszont térjünk vissza arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc pozitúrám. Még sosem kérdeztem tőled, hogy mi az, amit még nem próbáltunk, és szeretnéd. Nos?

Zsolt: A szado-mazo? Na, jó, vicceltem! Hát, pozitúrákból szerintem állva még sosem szeretkeztünk, és izgalmas lehet. Mit gondolsz?

Mariann: Benne vagyok! Lehet még egy utolsó kérdésem? Jobban vágysz rám, ha féltékeny vagy?

Zsolt: Nem. Utálok féltékeny lenni. Bízom benned, még soha nem kellett aggódnom.

Az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében és a görcsök enyhítésében

Az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében és a görcsök enyhítésében

Mennyi az annyi?

Zita (30) és Tamás (31) nyolc éve vannak együtt, és bevallják, hogy mostanában nem lobog olyan hevesen a tűz a hálószobában.

Zita: Emlékszel a kapcsolatunk elejére, amikor naponta többször is együtt voltunk? Őrület! Igaz, akkor még egyetemisták voltunk, simán az ágyban töltöttünk teljes napokat. Úgy könnyű.

Tamás: Hát igen, és sokkal kevesebbet stresszeltünk.

Zita: Igen, de ha nincs stressz, akkor sem tépjük már le egymásról a ruhát. Van, hogy két hét is kimarad. Pedig szerintem jobban szeretlek, mint az elején.

Tamás: Szerintem normális, hogy az őrült szenvedély alábbhagy egy idő után. Nem is lenne egészséges úgy élni. Az is igaz viszont, hogy nem szabad hagyni, hogy teljesen ellaposodjon a szexuális életünk. Ahhoz azért, még túl fiatalok vagyunk.

Zita: Mindenképpen! Mit gondolsz, ha végigmegyünk a kérdéseken, izgatottabbak leszünk?

Tamás: Az a kérdéstől függ! Ha már itt tartunk, nagyon érdekel, hogy szoktál-e pornót nézni. Erről sosem beszéltünk.

Zita: Hát, láttam már egyet-kettőt életemben, de nem mondanám, hogy rendszeres fogyasztó vagyok. Szerintem úgy évente egyszer belekukkantok egybe, ha valahogyan ráakadok a neten.

Tamás: Ez nagyon megúszósan hangzik!

Zita: Esküszöm, ez az igazság. Ha viszont már itt tartunk, ha látok ilyen filmet, akkor az fölizgat, ez tény. Mégis, önkielégítéskor is inkább a saját fantáziámra támaszkodom. Lehet, hogy ki kellene próbálnunk, hogy mondjuk, együtt nézzünk ilyesmit.

Tamás: Én sem vagyok nagy fogyasztó, de azért évente párszor nézek pornót. Viszont barátnőmmel még sosem néztem. Először biztos nagyon zavarban lennék!

Zita: Esküszöm, tényleg izgat ez a beszélgetés. Én arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy egyedül vagy velem van jobb orgazmusod?

Tamás: Egyértelműen veled jobb a szex. A kielégülést nem lehet csupán orgazmusra redukálni. Ha egyedül csinálom, az is jó, de annak inkább egyfajta feszültség levezető hatása van. Nem tart sokáig, és nem társulnak hozzá erotikus hangok, illatok, a puha bőröd érintése, az, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. Egy jó szerelmeskedéssel semmi nem ér fel!

Javítható a szexuális élet? bebizonyítjuk hogy igen! Olvass róla!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

12 percnél is többet töltesz a tengerben? Ez történhet a testeddel

12 percnél is többet töltesz a tengerben? Ez történhet a testeddel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)