Csillagjegyek, akik a leggyakrabban válnak el

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy kapcsolat elején minden tökéletes, de ahogy múlik az idő, és egyre több kihívás elé kerül egy pár, úgy dobják be egyre gyakrabban a törölközőt. Vajon befolyásolja az asztrológia, ki mennyit hajlandó küzdeni egy kapcsolatért? Asztrológus szakértőnk szerint igen, azonban leszögezi, hogy a tipizálás helyett sokkal fontosabb a szabad akarat.

Vannak csillagjegyek, akik az utolsó leheletükig küzdenek egy kapcsolatért, míg mások gyorsabban feladják
Vannak csillagjegyek, akik az utolsó leheletükig küzdenek egy kapcsolatért, míg mások gyorsabban feladják
Fotó: IMaxtree, montázs: Herceg Éva

Minőségek szempontjából három különböző csoportot vizsgálunk az asztrológiában, és itt lehet párhuzamot vonni, ki mennyire kitartó az élete bizonyos területein. A kardinális jegyek, mint a Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak jegyek legfőbb jellemzője az indítóerő: minden érdekli őket, mindenbe belekapnak, de a kitartás már nem annyira jellemző rájuk. A fix jegyek, mint a Bika, Oroszlán, Skorpió, és a Vízöntő legfőbb tulajdonsága a kitartás, de nyilván ez párosulhat negatív környezetben is, és akkor inkább a makacsság a jellemző rájuk. A változó jegyek, mint az Ikrek, Szűz, Nyilas és Halaké pedig a rugalmasság és a változékonyság jellemző, de bennük van a könnyelműség, a következetlenség negatívuma is.

HIRDETÉS

Statisztikák szerint a válások aránya 2021-ben és 2015-ben magasabb volt, mint az átlag. A 2021-es év biztosan sokak számára megterhelő lehetett, a sok bezártság alapból megviselte az embereket. Jellemzően egyébként a 45-50 év közöttiek válnak el legnagyobb arányban - ekkora a gyerekek általában már kirepülnek, és eltelt jó pár év a házasságból. Asztrológiai szempontból ilyenkor indulunk el a sorsfeladatunk felé, ami nagy váltás lehet egyesek életében.

Sokszor felhagyunk a berögzült és megtapasztalt szokásainkkal, és valami teljesen új dolog felé szeretnénk váltani. A gyerekek felnőnek, és ha a párok nem találják meg egymásban a boldogságot, hamar válás lehet a vége. Nem elfelejtendő a 44-46 éves korban bekövetkezett frusztráció fényszöge, ami mindenkinél okozhat egyfajta megmagyarázhatatlan kitörési vágyat. Ilyenkor általában meg szeretnénk újulni, más lesz az érdeklődési körünk, és mindkét nemnél beindulhat a kapuzárási pánik is.

Melyek a leggyakoribb okai a válásnak?

Az egyik a feladatok felvállalása, vagy éppen ellenkezőleg, amikor túl sok teher nehezedik ránk - ez lehet egy gyerek, egy betegség, de szimplán csak egy harmadik személy érkezése, akivel azt gondoljuk, sokkal jobb lesz.

Ez az álomországod a csillagjegyed szerint, ahová mindenképp el kell egyszer utaznod

Ez az álomországod a csillagjegyed szerint, ahová mindenképp el kell egyszer utaznod

Nagyon nehéz tipizálni, de ha elköteleződés szempontjából vizsgáljuk a kérdést, a fix jegyek biztosan tovább próbálkoznak, mint a többi csillagjegy.

 1. A Bika makacsul tud ragaszkodni, birtokló magatartása nem könnyen enged.
 2. Az Oroszlán büszke családjára, és mindent megtesz annak érdekében, hogy együtt maradjanak.
 3. A Skorpió az egyik legérzelmesebb jegy, nagyon határozott, és a cél érdekében képes érzelmileg zsarolni társát.
 4. És végül a Vízöntő, aki a legnehezebben köteleződik el. Nem kifejezetten érzelmes típus, ráadásul mindent felrobbantó habitusával ellentmondásos lehet egy párkapcsolatban.

Ami a kardinális jegyeket illeti:

 1. A Kos lehet türelmetlen egy kapcsolatban, ami nem feltétlenül összetartó erő.
 2. Ellenben a Rák jegyével, akinek pontosan az volt az inkarnáció célja, hogy családban élje az életét, így nem jellemző nála a válás, csak legvégső esetben.
 3. A Mérleg szereti a harmóniát, és a partner kedvéért sokáig tűr. Azt nem árt tudni, ha eljön a pont, amikor betelt nála a pohár, egy pillanat alatt lép.
 4. És végül a Bak jegye, akinek nagyon nehéz az érzelmek kimutatása és az elköteleződés, és ha megsértve érzi magát, kiengesztelhetetlenné válik egy kapcsolatban.

Végül pedig nézzük a változó jegyeket:

 1. Az Ikrek, aki nyughatatlan, nehezen köteleződik el és szereti a változatosságot, az új impulzust, jó, ha olyan partnert választ, aki nem a féltékenységéről híres.
 2. A Szűz lehet a legkitartóbb a változó jegyek közül, mivel itt a föld elem is nagyon dominál, nem szívesen változtat tervein, ezért nem annyira jellemző, hogy a válás mellett dönt csak ha már tényleg élhetetlen egy kapcsolat.
 3. A szabadságszerető Nyilas jegye jó, ha eljut a házasságig, de nagyon együttműködőnek kell lenni, hogy ne unatkozzon a házasságban, mert azonnal kiugrik belőle.
 4. És végül a Halak, ahol két véglet létezik: a megfoghatatlan, aki állandóan kisiklik a felelősség alól, vagy a feltétel nélkül szerető, aki imádja választottját.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szabó Doris: Mindenkinek meg kell találnia azt az új nőt, akivé a szülés után vált

glamour plusz ikon Szabó Doris: Mindenkinek meg kell találnia azt az új nőt, akivé a szülés után vált

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)