Nem Reese Witherspoon az egyetlen híresség, aki bántalmazó és mérgező kapcsolatban élt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lelki terror, ütlegelés, szexuális erőszak. Mind-mind a bántalmazás egyik formája, amiből azonnal menekülni kell. Egy mérgező kapcsolatból kilépni iszonyatosan nehéz, de nem lehetetlen. Erre az alábbi hírességek esetei a példa.

Reese Witherspoon teljesen újjászületett, miután kilépett bántalmazó kapcsolatából
Reese Witherspoon teljesen újjászületett, miután kilépett bántalmazó kapcsolatából
Fotó: Robin L Marshall/Getty Images

Sikeresek, gyönyörűek, inspirálóak. A legtöbben vallják, hogy a múltban elszenvedett történések által váltak azzá az emberré, akik ma. Mindannyian máshonnan jöttek és máshová jutottak, de azon túl, hogy világszinten ismertek, egy még fontosabb dolog közös bennük: hogy bár mérgező kapcsolatban éltek, végül ki tudtak lépni belőle, és új életet kezdtek.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon az Ophra Winfrey-nek adott interjújában beszélt arról az időszakról, amikor ráébredt, hogy sürgősen ki kell lépnie bántalmazó kapcsolatából. „Eljött az a pont, amikor egyszer csak átkapcsolt az agyam. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de már nem bírtam tovább” - mondta a színésznő, aki bár nem nevezte meg bántalmazóját, de azt megosztotta, hogy nagyon fiatal volt akkoriban. Arról is vallott, hogy a mérgező kapcsolat teljesen lerombolta az önbecsülését, és borzasztóan nehéz volt kilépni belőle. „Végül kiálltam magamért, és ez a tény sejtszinten megváltoztatott. Nem volt könnyű, de már már egy teljesen más ember vagyok” - mondta Witherspoon, aki 2011 óta boldog házasságban él és három gyermek büszke édesanyja.

Ophray Winfrey

Oprah Winfrey-t a saját rokonai zaklatták szexuálisan
Fotó: NBC/Getty Images

Ophray Winfrey-ből kitört a zokogás, amikor visszaemlékezett traumatikus múltjára. A Láthatatlan énem című, Harry herceggel közösen indított dokumentumfilm-sorozatának több epizódjában is vallott gyerekkoráról. Mindössze 9 éves volt, amikor megerőszakolta a 19 éves unokatestvére. A bántalmazás egészen 12 éves koráig zajlott, és nem csak az unokatestvére, hanem a család egy barátja, a nagybátyja és az anyja élettársa is zaklatta szexuálisan. Eleinte senkinek nem mert beszélni róla. „Fogalmam sem volt róla akkoriban még, hogy mi az a szex. Nem tudtam, mi történik velem” - idézte fel a borzalmas időszakot. Megaláztatások sorozatát kellett elszenvednie, míg végül bátorságot gyűjtött, és 13 évesen elszökött otthonról. 15 évesen már az édesapjával élt, akire példaképeként tekintett, és aki egyengette az útját. Csodálatra méltó, hogy honnan hová jutott, és ma már az egész világ ismeri a nevét, saját történetének megosztásával pedig nők millióinak ad erőt.

Rihanna

Rihanna mérgező kapcsolata Chris Brown-nal hosszú éveken át tartott
Fotó: Jesse Grant/Getty Images

2009-ben a Rihanna és Chris Brown bántalmazási botránytól volt hangos a sajtó. Az énekesnő feltöltött ugyanis egy képet, amin egyértelműen látható volt, hogy fizikai bántalmazás áldozata lett. A verekedést egy féltékenységi incidens váltotta ki, ami aztán tettlegességig fajult. Brown bár bűnösnek vallotta magát, megúszta a börtönt. Nem Rihanna volt az egyetlen, akit megvert az énekes, mégis a toxikus kapcsolatból az énekesnő nagyon nehezen tudott csak szabadulni. Többször is visszament Brownhoz, és hosszú éveken át húzódott közöttük az ügy, mire végül lezárult. A viharos és toxikus kapcsolat teljesen felemésztette Rihannát, de azóta már rátalált a boldogság és megszületett első gyermeke is.

„Nem volt könnyű, de kiléptem egy mérgező, bántalmazó kapcsolatból”

„Nem volt könnyű, de kiléptem egy mérgező, bántalmazó kapcsolatból”

Christina Applegate

Christina Applegate élete kívülről tökéletesnek tűnt, de a színésznő belül szenvedett
Fotó: Kevork Djansezian/NBC/Getty Images

Christina Applegate is megosztotta szomorú történetet arról, hogy fiatal nőként három évig egy bántalmazó kapcsolatban élt. Amíg az Egy rém rendes család Kelly Bundy-jaként nyújtott alakítása karrierje csúcsára repítette, addig a magánélete végtelenül toxikus volt. Folyamatos rettegésben élt, és senki nem tudta, mi zajlik a zárt ajtók mögött, ugyanis az akkori párja mindig úgy bántalmazta fizikálisan, hogy annak ne maradjon látható nyoma. „Azt hittem, hogy ő a legdinamikusabb, legszexibb és legvonzóbb férfi, akivel valaha is találkoztam egész életemben. Majd eljött az az idő amikor megvert, de úgy, hogy senki ne vehesse észre.” A színésznő azt is elmondta, hogy annyira kétségbeesetten kereste a kiutat, hogy saját magát bántalmazta, hátha valaki észreveszi, hogy baj van, de végül nem volt bátorsága előállni az igazsággal. „Lényegében agymosott voltam és majdnem elvesztettem az életem.” Applegate élettörténete azért is különösen inspiráló számunkra, mert bár életének további részében sem bánt kesztyűs kézzel vele a sors, egy erős nőt látunk, aki megpróbálja a legtöbbet kihozni minden egyes napból.

Christina Aquilera

Christina Aguilera életét pokollá tette az apja
Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Christina Aguilera sokszor dalaiban mesélte el, milyen borzalmas élmények érték gyerekkorában. Az apja folyamatosan bántalmazta őt és az édesanyját is. Még csak 4 éves volt, amikor az apja olyan erősen megütötte, hogy vérzett az arca. Azért, hogy a pokoli valóságból elmeneküljön, a zenéhez fordul. „Káoszban nevelkedtem, és soha nem éreztem magam biztonságban otthon. Nagyon fiatalon eldöntöttem, hogy soha többé nem fogom magam újra kiszolgáltatottnak érezni, sem gyengének egy férfi mellett, és nem fogok támaszkodni egyikre sem. A függetlenség hatalmas dolog volt számomra. Kiutat láttam a hangomban – amikor a szüleim veszekedtek, felszaladtam a szobámba, hallgattam A muzsika hangjait, kinyitottam az ablakot és énekeltem. A hangom volt az én menedékem.” Anyja végül elhagyta a brutálisan erőszakos férfit, így Aguilera is felszabadult; ettől függetlenül az apja által okozott sebek valószínűleg teljesen soha nem gyógyulnak be.

Harcolj te is a függetlenségedért:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 étel, ami kifejezetten hasznos influenzaszezonban

7 étel, ami kifejezetten hasznos influenzaszezonban

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

PR

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)