Sorra pártolnak el a cégek Kanye West mellől

Az eddig őt képviselő vagy támogató cégek sorra szakítják meg a kapcsolatot Kanye Westtel – kérdés, hogy ez mennyiben szab majd gátat a gyűlöletkeltő őrjöngésének.

Anna Wintour és Kanye West 2015-ben | Fotó: Stefanie Keenan
Anna Wintour és Kanye West 2015-ben | Fotó: Stefanie Keenan
Fotó: Gettyimages.com

Kanye West az utóbbi időben nem egyszer váltott ki hatalmas felháborodást a közvéleményből, kezdve a White Lives Matter gyűlöletszlogen hirdetésével a párizsi divathéten, az offenzív megjegyzésekkel való dobálózáson át, egészen odáig, hogy antiszemitizmusa miatt az Instagram és a Twitter is korlátozta a közösségi médiában való tevékenységét, ráadásul George Floyd családja is beperelte őt, miután a rapper hamis kijelentéseket tett Floyd halálának körülményeiről.

Nincs üzlet

Kanye West „egyáltalán nem sajnálja” a rasszista, antiszemita és gyűlöletkeltő kirohanásait, radikális megnyilvánulásait az őt támogató partnercégek azonban nem hajlandóak tétlenül nézni. Az elmúlt időszakban a Balenciaga és a Vogue is megszakította a kapcsolatot a rapperrel. Bár Ye közeli baráti kapcsolatot ápolt a Balenciaga kreatív igazgatójával, Demna Gvasaliával, ráadásul a ő lépett először a kifutóra a márka párizsi bemutatóján, „a Balenciagának már nincs kapcsolata, sem jövőbeli terve ezzel a művésszel”.

Anne Hathaway szívszorítóan reagált az őt ért gyűlölethullámra

A Vogue magazin és Anna Wintour sem kíván többet együtt dolgozni Westtel. Az amerikai Vogue főszerkesztője 2009 óta ápolt közeli baráti kapcsolatot a Ye-vel, amikor is először meghívta a rappert a Met-gálára. 2014-ben Kim Kardashiannel a magazin címlapjára is felkerültek, azonban Anna Wintour nemrég nagyon világossá tette, hogy Kanye már nem a belső kör része, így egészen valószínű, hogy számára nincs több Met-gála és Vogue címlap.

Nincs képviselet

Egy rövid időre az a hír is felröppent, hogy a Johnny Depp védőügyvédjeként ismertté vált Camille Vasquez fogja képviselni Westet üzleti ügyeiben, azonban Vasquez hamar visszautasította a lehetőséget, miközben a rapper körül egyre csak gyűlnek a gyűlöletkeltés viharfelhői. Nemcsak az ügyvédje hagyta magára, Hollywood egyik legnagyobb ügynöksége, a CAA sem képviseli tovább. Ari Emanuel, az Endeavor vezérigazgatója eközben minden céget, aki együtt dolgozik a rapperrel, arra kért fel, hogy szakítsák meg vele a kapcsolatot:

Azok, akik továbbra is üzletet kötnek Westtel, közönséget adnak félrevezetett gyűlöletének. Sehol nem szabad toleranciát mutatni West antiszemitizmusával szemben.

Angelina Jolie élete legnagyobb kihívására készül

Bár Kanyét név szerint nem említi, tegnap Kim Kardashian a közösségi médiában fejezte ki véleményét a témával kapcsolatban:

A gyűlöletbeszéd sohasem oké vagy megbocsátható. Együtt érzek a zsidó közösséggel –az ellenük irányuló szörnyű erőszaknak és gyűlöletkeltő retorikának azonnal véget kell vetni.

Tudj meg többet a sztárokról:

Ez is érdekelhet

7 nadrágtrend, ami mindennél menőbbnek számít 2023-ban

7 nadrágtrend, ami mindennél menőbbnek számít 2023-ban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói