18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mit gondolsz, vajon tényleg van a szexben is divat?! És ha igen, akkor a trendek csak jönnek-mennek mint a valódi divatban, vagy van, ami menthetetlenül megporosodik, és egyre újabbra és újabbra éhezünk, akárcsak a filmélmények terén? Lehet és érdemes lépést tartani a folyton változó elvárásokkal? Jöjjenek a szextrendek!

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?
Fotó: Diamond Dogs/Getty Images

A bevezetőben megfogalmazott hasonlat nem is olyan elrugaszkodott, ugyanis hamarosan vélhetően terjedni kezd és a szakértők szerint végtelenül trendi lesz a szinte valódi élményt ígérő szex-videójáték. Vajon tényleg ez tesz majd minket boldoggá, ez lesz a meghatározó szextrend, vagy ideje lenne inkább a valódi önismeretre koncentrálni?

Olyan, mint a biciklizés?

A szexet nem kell tanulni, hiszen magától jön mindenkinek, amikor itt az ideje, nem? Nem. Persze, nem feltétlenül kézikönyvekből kell kiokosítani magunkat - habár a gyerekeknek én biztosan beszereznék valami okos és számukra sem ciki kézikönyvet, mikor serdülni kezdenek. Azért, mert a fiataloknak igenis szükségük van a megfelelő szexuális felvilágosításra, akár tetszik ez a szülőnek, akár nem. Sajnos sok szülőnek annyira kínos ez az egész, hogy inkább úgy vannak vele, majd fölszedi a gyerek a tudást innen-onnan. Nyilván a testrészek azonosításával nem lesz problémája egy tizenöt éves fiúnak, de vajon azt tudja, hogy a női és a férfi orgazmus miben különbözik, és hogy pontosan mitől lesz jó a szex a másik nemnek? És egy kamasz lány vajon tudja, hogy a szüzessége érték, amit nem akárkinek ad oda? És nem elsősorban a teste, hanem a lelke miatt. Mert lehet, hogy valakinek élete legboldogabb élménye lesz az első együttlét tizenhat évesen, más pedig borzasztóan megbánja majd, pedig húszéves koráig várt vele. Tehát készüljünk fel lélekben arra is, hogy ha kamasz gyerekek szülei leszünk, részben felelősek leszünk a szexuális életükért is.

Tanulni, tanulni, tanulni!

Nehéz lenne elképzelni két húszévest évest, amint a szeretkezés után alaposan átbeszélik, kinek milyen volt és miért volt olyan. Bármilyen felvilágosultnak is hisszük magunkat ma, hiszen az interneten olyan tartalmakat is megtalálhatunk a szexről, amit leginkább senkinek sem lenne ajánlott nézni, olyan információhoz nehezen juthatunk hozzá, amil valóban fejlesztenék a tudásunkat a témában. Rengeteg lánynak arról sincsen fogalma, hogy a csiklói orgazmus épp olyan "rendes" orgazmus, mint a hüvelyi, és hogy a pszichológiában nem tekintendő szexuális zavarnak, ha valaki "csak" a csiklója ingerlésével jut el a csúcsra. Egy férfinak automatikusabb a szex élvezete, az orgazmust nem kell tanulnia, és annyi tévhittel, hiedelemmel és sztereotípiával sem szembesül, mint a nők.

A férfiak önkielégítéséről vicceket gyártanak, a lányok egy része azonban még barátnői előtt is szégyelli, ha saját magának akar örömet okozni, mintha ez valami bűnös dolog lenne. Pedig a saját testünk megismerése egy nagyon fontos folyamat, mely elvezet ahhoz, hogy kielégítő szexuális életünk legyen majdani párunkkal. Hiszen hogyan taníthatjuk meg egy férfinak, aki még szintén csak most ismerkedik a szexualitással, hogyan juttasson egy nőt a csúcsra, hol és milyen módon simogasson, ha mi magunk sem tudjuk, mi jó nekünk? A vak vezet világtalant esete ilyenkor akár szakításhoz, rosszabb esetben pedig ahhoz vezethet, hogy valaki még harminc évesen is azt gondolja, a szex nem egy nagy szám.

5 dolog, ami feltűnik a férfiaknak az ágyban

5 dolog, ami feltűnik a férfiaknak az ágyban

Hamis vágyak

A túlzott pornófogyasztás káros hatásairól már többször is írtunk, azonban fontos lenne azt is kiemelni, hogy a probléma nem csak a férfiakat érinti. Egyfelől nők is lehetnek pornófüggők, másfelől még ha nem is a túlzott fogyasztással van a baj, nagy gondot okozhat, ha a nők a szexfilmekben látott ideálnak akarnak megfelelni, és úgy érzik, a tökéletes testeket és a tökéletesen kivitelezett szexuális aktust látják a képernyőn. Pedig korántsem arról van szó. Egyfelől a filmeken ugyanúgy sminkelnek, retusálnak, a világítással trükköznek, mint a magazinok modellfotóin, másfelől a nők részéről élvezetről gyakorlatilag egyáltalán nincs szó, erről érdemes pornószínésznők véleményét meghallgatni, akik esetenként komoly fájdalmakat élnek át egy-egy keményebb forgatás után, és itt a lelki hatásokat még nem is említettük! Vagyis, nőként ki kellene állnunk azért, ami tényleg élvezetet okoz nekünk, és nem hagyni, hogy külső hatások határozzák meg, mikor vagyunk jók az ágyban. Az ágyban ugyanis akkor vagyunk jók, ha kommunikálunk a partnerünkkel, tanulunk tőle és odafigyelünk a saját és a másik legbensőbb vágyaira is.

Jöjjön egy kis orgazmuskalauz!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)