Minden csillagjegynek van betegséghajlama, és módszer is a gyógyulásához - mutatjuk, mi a tiéd!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahogy a szerelmi és a szakmai életünkre hatással vannak az egyes bolygók és csillagjegyek, úgy a testi-lelki egészségünket is képesek befolyásolni a csillagok. Szakértőnk járja körül, mire kell figyelned, hogy harmóniában maradj, és a gyógyulás útjára lépj.

Hogyan gyógyulj az asztrológiával?
Hogyan gyógyulj az asztrológiával a csillagjegyed szerint? Segítünk!
Fotó: IMaxtree, montázs: Herceg Éva

Már több cikkemben írtam arról, hogy a csillagjegyeknek meglehet határozni a tipikus betegséghajlamukat, ami nem azt jelenti, hogy így is lesz, de azok a testrészek az adott csillagjegyeknél tényleg sokkal érzékenyebbek. Az asztrológiában ugyanis minden csillagjegy más és más testrészt irányít. Én dolgozom kronobiológiával is, abban is látszik, hogy milyen energiamintázattal jöttünk, és ha valakinek túl alacsony az energia szintje, de széthajtja magát, sokkal hamarabb tud megbetegedni.

Nem árt, ha tisztában vagyunk a saját képességeinkkel. Vannak olyan csillagjegyek, akik egész nap képesek pörögni, kevésbé fáradnak el. Sok múlik azon is, milyen bolygónk áll az egészség betegség házában, és azon is, mi az aszcendensünk. Vannak úgynevezett betegség házak is, melyekben utalásokat találunk, mire érdemes figyelni. Természetesen a bolygók is egy-egy betegség hajlamhoz tartoznak - nézzük sorban, mi ezek:

 1. A Napnál, ami az Oroszlánnal analóg, jó, ha figyelünk a szívre, a vérkeringésre, a hátizomra, és a gerincre. Az Oroszlán büszke és magabiztos, szereti kifejezni érzéseit. Gyógyulási lehetőségei a kreativitás bármely megélésében megtörténhetnek.
 2. A Hold uralja a gyomrot, a méhet és a női melleket. Uralkodó jegye a Rák, ami az érzelmekről, és annak kifejezéséről szól. Alternatív gyógyulási lehetősége legkönnyebben a meditációban és a jógában megélhető.
 3. A Merkúr bolygóhoz a tüdő és légzőszervek tartoznak, és az Ikrek jeggyel párosítjuk, ami meghatározza a gondolataidat, az önkifejezési képességedet. Olyan jellegű elfoglaltságra van szüksége, amely segít megnyugtatni az elmét, és elenged minden ismétlődő gondolatot.
 4. Vénusz a harmónia és a pénzteremtés bolygója a vénákért és a veséért is feleős. Uralja a nyakat, a torkot, a pajzsmirigyet, a mandulákat és a hát felső részét. Meg kell tanulnia azt, hogyan tudja úgy kényelmesen és biztonságban érezni magát, hogy nem ragad bele a saját dolgaiba.
 5. A Mars felel az izomzatért és a férfi nemi szervekért. A Kos jeggyel kötjük össze, ami a fejet és az agyat uralja. Jó, ha a Kos megtanul uralkodni magán, különben vérnyomásproblémái is lehetnek. Az is jó, ha ki tud állni magáért, de nem azon az agresszív akaratos módon, ahogy ő szereti.
 6. A Jupiter sorsbolygó felel az artériákért, a májért és a cukorháztartásért. A Nyilas jegyet kötjük hozzá, aki mindig készen áll a kalandra, és vágyik az élet és a világ megértésére. Jótékony hatással van rá, ha lehetősége van tanulni, utazni, vagy felfedezni valami újat.
 7. Szaturnusz a karma ura, és a Bak jegyet kötjük hozzá. Ide tartoznak a csontok, az ízületek és a fogak. Fontos megértenie, hogy számára a gyógyulást a lassítás hozza meg, ha munkájában kis szünetet tud tartani, és meg kell tanulnia, hogy kevesebb időt szánjon a munkára és sokkal több idő magára.
 8. Az Uránusz felel az idegrendszerért, és akkor a legboldogabb, ha szabadon ötletelhet vagy alkothat olyan valamit, ami az emberiség javát szolgálja. Legjobban olyan társaság tölti fel, aki azonosulni tud innovatív gondolatvilágával.
 9. Neptunusz a Halak jeggyel köthető össze. Ide tartozik a lábfej területe. Fontos számára a spiritualitás, a meditáció, az elvont dolgok. Ha nincs egyensúlyban, gyakran tudatmódosító szerekhez nyúlhat, ami nem tesz jót számára.
 10. Plútó és a Skorpió felelős a nemi szervekért felelős. Energiáját legjobban az átalakulásokban tudja megtapasztalni. Fontos számára az élettapasztalatok megélése, arra azonban vigyáznia kell, hogy érzelmességével ne billenjen ki az egyensúlyból.
 11. Chiron a Szűz jegyhez tartozik, és az a bolygó mutatja a karmikus sérüléseinket is. A Szűz uralkodik a gyomor és az emésztőszervek felett. Gyógyulása érdekében fontos megtanulnia, hogyan engedje el a magával szemben támasztott túlzott elvárásokat.
 12. A Transzplútó a Mérleghez tartozik, és a vesét, a hólyagot, valamint a hát alsó részét uralja. Fontos számára az emberi kapcsolat és a kapcsolódás. Harmóniája megtalálásában fontos, hogy megtapasztalja, hogyan kössön kompromisszumot az életében, és hogy megtalálja saját függetlenségét és erejét.Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Már a müzli sem jelent egészséges alternatívát? - Dióhéjban a chipsadóról

glamour plusz ikon Már a müzli sem jelent egészséges alternatívát? - Dióhéjban a chipsadóról

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)