18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

5 módszer, amivel erősebb lehet a partnered erekciója

2022.december.13.

Amikor a péniszben lévő artériák ellazulnak és kitágulnak, lehetővé válik a vér beáramlása és az erekció. Annak erőssége azonban nem mindig egyforma. Mivel az artériák felelősek az erekció eléréséért és fenntartásáért, abban is szerepük van, ha az nem következik be, vagy nem annyira kielégítő, mint máskor. Ezen azonban szerencsére több természetes módszerrel is lehet segíteni.

5 módszer, amivel erősebb lehet a partnered erekciója
Fotó: Shutterstock/Getty Images/GLAMOUR

Sokszor, ha olyan állapotok és betegségek lépnek fel, amelyek az artériákat is érintik, az erekcióra is hatással lesz. Ezek közül azonban sok rossz életmódbeli döntések következménye. Így ha a partnerednél is azt tapasztalod, hogy nincs megelégedve az erekciójával, próbáld meg bizonyos dolgokkal egy egészségesebb életmódra ösztönözni, amelyek aztán csökkenthetik az erekciós panaszokat, akár annak hiányáról, akár az intenzitásával való elégedetlenségről van szó.

Több gyaloglás

Egy, a The American Journal of Cardiology című folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy az aerob gyakorlatok javíthatják az erekciót. Azok a betegek, akik napi hat percet gyalogoltak, mindössze 30 nap elteltével jelentős javulásról számoltak be az erekciós panaszaikat illetően. Ennek az oka valószínűleg az, hogy az erekciós gondokat gyakran a véráramlási zavarok okozzák. Tehát ha naponta már csak néhány percnyivel is több gyaloglásra ösztönzöd a szerelmed, az is segíthet, a hosszabb séták pedig randiprogramnak is tökéletesek lehetnek.

Egészséges táplálkozás

Nem hiába mondják, hogy „az vagy, amit megeszel”. Ha ugyanis a partnered sok feldolgozott és egyéb egészségtelen élelmiszert fogyaszt, az egyéb kockázatok mellett a merevedési zavar esélyét is növeli. A kutatók egyenesen azt állapították meg, hogy az impotencia kialakulása közvetlenül összefügghet a szívbetegségekkel, a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel. Ezek elkerülése érdekében is fontos a megfelelő táplálkozás, így a legjobb, ha neki, és egyébként magadnak is csupa egészséges ételt készítetek.

Káros szenvedélyek, viszlát!

Nem meglepő módon a különféle káros szenvedélyek sincsenek jó hatással az erekcióra. Egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy a dohányzás és a kábítószerhasználat is összefüggést mutat a 40 év alatti férfiaknál kialakuló erekciós problémákkal. A dohányzás során egész pontosan a vegyi anyagok zavarják a véráramlást, ami az artériák megkeményedését okozza.

A túlzott alkoholfogyasztás pedig csökkenti az agy azon képességét, hogy felismerje a szexuális ingerléseket, és megzavarja az idegvégződéseket. Ennek következtében vagy létre sem jön, vagy rövidebb ideig tart az erekció. Mindezeket figyelembe véve tehát a dohányzás és az egyébként is illegális droghasználat elhagyása, valamint az alkoholfogyasztás csökkentése is komoly javulást eredményezhet.

Undorító vagy szexi? 8 őszinte vallomás az ejakulációról

Kegel-gyakorlatok

A Kegel-gyakorlatokat leggyakrabban inkontinencia, vagyis vizeletvisszatartási képtelenség esetén szokták ajánlani. A Bristoli Egyetem kutatása szerint viszont jó eséllyel segíthet erekciót érintő problémák esetén is: a vizsgálatban lévő férfiak 40%-a számára hozott teljes javulást, és további 35,5%-uk számolt be jelentős javulásról. Ezeket a gyakorlatokat akár együtt is nyugodtan kipróbálhatjátok, és a legjobb, ha a partnerednek a későbbiekben a napi rutinja részévé tud válni.

Mikor segíthetnek ezek a módszerek?

Még ha a partnerednek nincs is merevedési zavara, vagy nem tapasztalt komolyabb problémákat, akkor is motiváló lehet az erősebb erekció elérése. Ha ez bekövetkezik, automatikusan nagyobb lehet az önbizalma - és nem csak a hálószobában. Az már pedig csak a ráadás, hogy ezekkel az életmódbeli változtatásokkal más területen is javulhat az egészsége, és egyébként neked is a hasznodra válhatnak. Ha viszont továbbra is gondok vannak az erekciójával, a biztonság kedvéért és kettőtökért is érdemesebb felkeresni egy urológust.

Forrás: bensnaturalhealth.com

Ami szintén jó hatással lehet a szexuális életetekre:

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói