Sokkal tovább élhetsz ezzel az apró trükkel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Barbie is szívesen tölti vele az idejét, te pedig tovább élhetsz, ha rendszeresen ezt csinálod - na de vajon mégis mit? Sokan gyakran gondolunk arra, mit tehetnénk a mindennapi életünkben azért, hogy hosszú életünk legyen. Míg egyes tényezőket nem befolyásolhatunk, addig szerencsére bőven vannak olyan tevékenységek is, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tovább éljünk. Nos, a görkorcsolyázás is éppen ilyen.

Rengeteg olyan előnye van a görkorcsolyázásnak, amikről eddig nem is tudtál
Rengeteg olyan előnye van a görkorcsolyázásnak, amikről eddig nem is tudtál
Fotó: LaylaBird/GettyImages

Az új Barbie-filmről rengeteg inspiráló gondolat juthat eszünkbe, bizonyos apróságokról viszont talán nem is gondolnánk, mekkora jelentőségük lehet. Ha például megtetszett, ahogy Barbie profin görkorcsolyázott, és emiatt te is szívesen kipróbálnád ezt a nagyszerű mozgásformát, máris elsajátítottál egy olyan apró trükköt, amellyel tovább élhetsz, viszont ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy kedvet kapj hozzá!

Szuper edzésforma

Láttad az új Barbie-filmet? Amennyiben a válaszod igen, akkor te is megbizonyosodhattál róla, hogy Barbie és Ken milyen remekül görkorcsolyázik. Ez a tevékenység viszont sokkal több, mint egy látványelem. A Barbie-t alakító Margot Robbie elárulta, hogy ő is szereti ezt a sportot, ami már csak azért is nagyszerű, mert a görkorcsolyázás tényleg remek edzésforma. Az Egyesült Államokban már a ’90-es években is nagy divat volt, egy ideje pedig visszatérőben van, és kétségtelen, hogy Barbie-nak köszönhetően még népszerűbbé vált.

Egy amerikai orvos, dr. Florence Comite szerint- aki maga is lelkes görkorcsolyázó - több nyomós okunk is van rá, hogy kipróbáljuk ezt a sportolási lehetőséget; egyrészt egy olyan alacsony intenzitású gyakorlat, amely segíthet csökkenteni a cukorbetegség, az elhízás, a szívbetegségek és a szélütés kialakulásának a kockázatát, másrészt pedig kitűnően fokozza a testünk vérkeringését. Az már pedig csak a ráadás, hogy mennyire felszabadító élmény tud lenni, ahogy suhanunk!

Támogatja az egészséges öregedést

Amikor a hosszú életről van beszélünk, nem mehetünk el az öregedés elkerülhetetlen folyamata mellett sem. Ami a görkorcsolyázást illeti, csodásan felpörgeti az izmainkat - különösen a törzs- és lábizmokat -, amelyek kulcsfontosságúak az egészséges öregedés szempontjából. Dr. Comite arra is felhívja a figyelmet, hogy mivel a görkorcsolyázás aerob tevékenység, remekül megmozgatja az agyunkat is, hiszen az akadályok elkerülése és az autósok, biciklisek, gyalogosok figyelése gyors gondolkodást igényel.

Akár 100 évig is élhetsz ezekkel az apró szokásokkal

Akár 100 évig is élhetsz ezekkel az apró szokásokkal

Továbbá hangulatjavító tevékenységnek is kitűnő, főleg amikor egy szép helyszínen görkorcsolyázunk, ha pedig számunkra kedves emberekkel együtt tesszük, akkor a mentális egészségünknek is kedvezhetünk. Lehet, hogy még soha nem görkorcsolyáztál, vagy már nem igazán emlékszel rá, hogyan kell, ezért ilyenkor különösen jó lehet, ha a pároddal vagy egy barátoddal együtt vágsz bele a kalandba, hiszen együtt tanulni is nagyobb élmény.

Úgy döntöttél, belevágsz?

Ha elhatároztad magad, hogy ezentúl te is hódolsz ennek a sportnak, egy jó görkorcsolyán túl némi elővigyázatosságra is szükséged lesz. Mint minden egyensúlyt igénylő tevékenységnél, úgy a görkorcsolyázásnál is folyamatosan fennáll az esélye annak, hogy elesel. Ezért nagyon fontos - különösen, ha még kezdő vagy - hogy viselj sisakot, valamint csukló-, térd- és könyökvédőt. Amikor már a megfelelő felszerelésben vagy, csak azt kell átgondolnod, milyen utakon jó ötlet végighaladnod - eleinte lehetőleg minél fogalommentesebbeken -, és már indulhat is a görkorcsolyázás!

Ellentétben az olyan magas intenzitású gyakorlatokkal, mint amilyen a futás, a görkorcsolya csökkenti a térdedre és a bokádra nehezedő terhelést, így nagyszerű választás lehet akkor is, ha ízületi problémáid vannak, vagy ha csak egy alacsonyabb intenzitású mozgásformára vágysz. Amikor már belendültél és egyszer csak azon kapod magad, hogy egyre magabiztosabban és rendszeresen görkorcsolyázol, mindig jusson eszedbe az a pozitív gondolat, hogy akárhányszor elindulsz, hozzájárulsz ahhoz, hogy tovább élhess.

Forrás: eatthis.com, verywellhealth.com

Még több egészséges tipp a hosszú életért:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője