18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ki a hibás, ha túl kevés a szex?

Nincs akkora pezsgés a hálószobában, mint régen? Nagyon sokan találják szembe magukat ezzel a problémával, és a kutatások is azt igazolják, hogy sokkal kevesebbet szexelünk, mint régen, és hogy a fiatalabb generáció szintén sokkal ritkábban bújik ágyba egymással, mint a megelőző generációk. Mi lehet az oka? Ki vagy mi lehet a bűnbak? Az általunk megkérdezett nők úgy gondolják, egyértelműen tudják, kit kell hibáztatniuk.

Érdemes időt szánni a szexre, már csak az egészséged miatt is
Érdemes időt szánni a szexre, már csak az egészséged miatt is
Fotó: Getty Images /Carol Yepes

Körbekérdeztünk a barátnőink, ismerőseink között, és az általuk felhozott indokok sokszor összecsengtek. Szándékosan olyan nőket kerestünk meg a kérdésünkkel, aki már több mint két éve élnek tartós párkapcsolatban, miután el akartuk kerülni, hogy a lila ködben, a szerelem első szakaszában lévő nők gyengítség a problémák kikristályosodását. Nem reprezentatív, de annál érdekesebb kutatásunk eredményéből olvashatsz pár állítást.

A képernyők

A harminchat éves Kati enyhén szólva nem elégedett a szexuális életükkel: „Belementem, hogy a férjem a karácsonyi prémiumából hatalmas képernyős plazmatévét vásároljon. Bár tudtam volna, mi lesz az ára! Tavaly karácsony óta ahelyett, hogy az ágyban hancúroznánk, késő estig bámulja a tévét, sorozatmaratonokat rendez, még a kaját is behordja az ágyba, pedig azt eredetileg is megbeszéltük, hogy nem csináljuk. Sorozatokat vagy filmeket én is szívesen nézek, de azt nem értem, miért kell belekezdeni hajnali egykor még egy újabb epizódba.”

A kiskutya

A huszonnyolc éves Imola pontosan tudja, ki tehet mindenről: „A férjem meg én nem bírtuk hallgatni, ahogy a nemrégiben kapott két hónapos, dundi kutyakölyök sírdogál a dobozkájában. Úgy döntöttünk, néhány éjszakára odavesszük magunk mellé az ágyba. Azóta nem sír, viszont csak kettőnk között hajlandó aludni, mi pedig moccanni sem merünk, nehogy agyonnyomjuk. Már egy hónap telt el így, de nem úgy néz ki, hogy megoldódik a dolog. Amint megpróbáljuk berakni a dobozába, keservesen nyüszíteni kezd. Nem tudom, hogy fogjuk kirakni az ágyunkból.”

A munka

A hramincnégy éves Dóra a munkáját nem tudja összeegyeztetni a magánéletével: „Nemrég indítottam be a vállalkozásomat, egyedi táskákat, öveket, kiegészítőket készítek. Elég sok a megrendelés, így van, hogy egész éjszaka is dolgoznom kell. A férjem szuper, sokszor fent marad velem, ragaszt, bőrt lyukaszt, kávét főz. Tulajdonképpen jól érezzük magunkat, de azért ez a szexet nem helyettesíti, és nem is fenntartható hosszú távon, csak azt nem tudom, miből tudnék felvenni egy segítséget az ilyen adó és egyéb költségek mellett.”

A kisbaba

Eszter életét alaposan felforgatta az anyaság: „A férjem egyszer látott egy filmet, amiben a férj a kanapén ül, mellkasán a békésen alvó csecsemővel, miközben a huncut asszony orálisan kielégíti. Tudom, hogy sokszor álmodozik erről, de amikor este átveszi egy kicsit a babát, én másra sem tudok gondolni, minthogy végre van tíz percem, hogy nyugodtan lezuhanyozzak. De azt hiszem, ha kipihent lennék, akkor sem tudnám elképzelni, hogy a szexre koncentráljak, miközben a pici kis lábak ott kalimpálnak az orrom előtt.”

6 nem is buta kérdés a várandósság alatti szexről

Az ágy

A huszonkét éve Lilla csak egy jó ágyra vágyik: „Amióta a barátom új albérletbe költözött, nincs szexuális életünk. A szobájában lévő ágy ugyanis annyira nyikorog, hogy amikor felavattuk, a lakótársa átkopogott, hogy csendesebben vigadjunk. Rém kellemetlen volt, és hiába próbáltuk meg csendesebben, a szörnyű nyikorgást még a lépcsőházban is hallani lehet. Elhatároztuk, hogy veszünk egy új ágyat, de addig önmegtartóztató életet kell élnünk.”

A legjobb ránctalanító

Az orvosok és szexuális tanácsadók szerint a szexuális élet zavarait mindig rá lehet fogni külső tényezőkre, de a legtöbb esetben csak kifogáskeresésről van szó. Igaz, egy tartós párkapcsolatban normális, ha időnként kevesebb a szex, máskor meg több, mégsem árt odafigyelni az intő jelekre. Sokszor ugyanis a remek kifogás hátterében valami más probléma húzódik meg, amit ha nem sikerül időben tisztázni, akár a kapcsolat is rámehet. Azt sem szabad hagyni, hogy a munkahelyi túlhajszoltság miatt rendszeresen csökkenjen az együttlétek száma, hiszen a jó szexuális élet fiatalít és egészségesebbé tesz.

A szex erősíti az immunrendszert és javítja a vérkeringést, így megvéd bizonyos betegségektől, például a szívinfarktustól, vagy a rák egyes fajtáitól. Bár a tényt tudományosan még nem bizonyították, az orvosok azzal magyarázzák a dolgot, hogy a megfelelő szexuális élet oldja a stresszt, relaxál, és növeli a bensőségesség érzését a kapcsolaton belül. A fiatalodásra pedig bizonyíték is van, ha nem is tudományos: egy amerikai kutatócsoport vizsgálata során 3500, harminc és száz év közötti ember képét mutatták meg ismeretlen embereknek, és megkérdezték, hány évesnek tartják a fotón szereplő illetőket. Azokat, akiknek rendben volt a szexuális életük, négy-hét évvel fiatalabbnak becsülték. A kutatók összegzése szerint a fiatalos külső-belső állapot a kevesebb stressznek, a megelégedettségnek és a jobb alvásnak köszönhető.

A szex sokszor ellentmondásokkal teli. Olvass róla!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Szenvedély van a levegőben - február 5.

Napi horoszkóp: Szenvedély van a levegőben - február 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói