Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó

újságíró

36 év szakmai tapasztalat
1 éve a Glamournál

Kiemelt terület: filmek, kultúra, pszichológia, egészség, gasztronómia

Tanulmányok: Egészségügyi Főiskola – orvosdiagnosztikai analitikus; JPTE – művelődésszervező, IKT – táncterapeuta; Csokoládé- és édességkészítő;

Mint korosztályom nagy részének a rendszerváltás körüli Magyarországon, az én karrierem is kalandosan épült fel és amivel foglalkoztam, nem mindig volt összhangban azzal, amit tanultam korábban – mégis minden tudás és tapasztalat beépült az általam létrehozott dolgokba.

A pályám 1989-ben kezdődött párhuzamosan színházi és filmes jelmeztervezőként és az MTV-ben televíziós szerkesztőként – ez utóbbiból nőtt ki a folytatás. Korai televíziós munkám fontos állomása volt az Ombudsnő című magazin, mely a rendszerváltás után éledő feminista mozgalom fontos szócsövévé vált.

1994-ben csatlakoztam az MTM Kommunikációs Rt. csapatához főszerkesztőként, így részt vettem a TV2 előkészítésében és a csatorna elindításában, majd 3 éven keresztül irányítottam a game show-k és az esti szórakoztató műsorok készítését.

2000-ben váltottam – akkor egy internetes játékportált hoztunk létre néhány barátommal közösen, párhuzamosan pedig egy kis könyvkiadót vezettem. Egy könyv fotózása során ismerkedtem meg Maróy Krisztinával, az ő közbenjárására kezdtem el írni a Nők Lapja Évszakokba, majd szerkesztőként tagja lehettem a Glamour alapító csapatának. Ennek köszönhetem, hogy én lettem a Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője. Ezt követően a saját ötletem és koncepcióm alapján indult el a Haszon Nőknek magazin, ami akkor hiánypótló módon egy vállalkozói-gazdasági fókuszú, nőknek szóló lap volt, kiegészítve edukációs konferencia sorozattal és vállalkozói képzéssel.

2010-ben, hobbi gyanánt kezdtem el írni a Két cica konyhája gasztroblogot, majd egy évtizeden keresztül nagyrészt a gasztronómia határozta meg a karrieremet: ez idő alatt 7 szakácskönyvem jelent meg (a Magok a konyhában c. ezüstérmet nyert a Gourmand World Cookbook Awardson Párizsban 2017-ben) és a Lapcom kiadó Gasztro magazinját szerkesztettem.

Az elmúlt néhány évben arra törekszem, hogy mindabból, amivel valaha foglalkoztam, visszaemeljem az életembe és a munkámba azokat a tevékenységeket, területeket, melyek valóban közel állnak hozzám és örömet adnak.

Hobbi: Van két cicám, egy kutyám, imádok hegyet mászni és a természetben lenni, úszni, a zenét és a filmeket. Az utóbbi években újra festek és rajzolok, a gasztronómiában pedig a gyógyító táplálkozás felé fordultam.

Legfrissebb cikkeim:

Muszáj szeretnem valaki csak azért, mert rokonok vagyunk? Nem elég a tisztelet? Plusz | Életmód

glamour plusz ikon Muszáj szeretnem valaki csak azért, mert rokonok vagyunk? Nem elég a tisztelet?

Pszichológus mondja el, miért késel el mindig, bármennyire is próbálkozol Plusz | Életmód

glamour plusz ikon Pszichológus mondja el, miért késel el mindig, bármennyire is próbálkozol

Az elalvástól való félelem igenis valós fóbia: így kerekedhetsz felül rajta Plusz | Életmód

glamour plusz ikon Az elalvástól való félelem igenis valós fóbia: így kerekedhetsz felül rajta

Innen tudhatod, hogy valódi megérzésről van szó, vagy csak szorongsz a helyzettől Plusz | Életmód

glamour plusz ikon Innen tudhatod, hogy valódi megérzésről van szó, vagy csak szorongsz a helyzettől

Olyan régi, mint a társas élet, jól jöhet egy állásinterjún, mégis utáljuk, mi az? Plusz | Életmód

glamour plusz ikon Olyan régi, mint a társas élet, jól jöhet egy állásinterjún, mégis utáljuk, mi az?

Felejtsd el a cowboyokat: a dél-amerikai gauchók világa egyszerűen hihetetlen Plusz | Kultúra

glamour plusz ikon Felejtsd el a cowboyokat: a dél-amerikai gauchók világa egyszerűen hihetetlen